Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Kolko vem imajo vsi to ''stikalo'', ko je premalo plina nevklopi kompresorja, če pa je premalo olja v kompresurju, je pa druga pesem.

Raèka

Citat od: zlikovski;218111Kolko vem imajo vsi to ''stikalo'', ko je premalo plina nevklopi kompresorja, če pa je premalo olja v kompresurju, je pa druga pesem.

Kako se pa preveri olje (neumna vpršaanja, ampak če ne prašaš, ne veš...)?

CEPETKO

Èe je kompresor v popravilu, in se iz njega mora izliti olje se nalije samo ista količina nazaj drugače ga ne moreš preveriti saj je samo ena odprtina za nalivanje kontrolne pa ni isto kot na C5 na na 6 st menjalniku.
Citroen - kreative tehnoloži.

zlikovski

Olja kompresorja se nažalost neda kontrolirat edino če kompresor odmontiraš in izliješ in naliješ novega.
Preveri se lahko samo olje ko fila klimo in se nato doda, to ponavadi naredi stroj za filanje avtomatsko kakor se mi zdi.
Se pravi v klimi sta dve količini olja, olje kompresorja in olje ki se doda ko se fila klima.

alesz

Ko pri procesu polnenja najprej izčrpaš plin iz sistema obenem potegneš ven še nekaj olja ki je v sistemu,grše ko delaš več olja izčrpaš.Pri ponovnem polnenju pe dodaš enako količina+10% nazaj v sistem......Ja sodobne polnilne naprave dodajajo olje avtomatsko,to je toliko olja kot je nastavljeno v meniju,oziroma neke ga tehtajo in ga vrnejo v sistam toliko kot ga je bilo odstranjeno.V nobenem primeru pa ni res tisto ko nekateri trdijo,da se ob polnitvi zamenja olje.Olje je med delovanjem neenakomerno porazdeljeno po sistemu...največ ga je v uparilcu,ker zaradi nizkih temperatur zastaje,nekaj manj ga je v filtru,nekaj v kondenzatorju,nekaj pa v kompresorju,pa po ceveh tudi.Èe hočeš zamenjati olje se odmontira kompresor,izprazni olje,nalije odgovarjajoča količina nazaj,sistem pa se očisti z tekočim dusikom,ki splakne vse olje ven.Da je ekološko pa morajo biti vsi sistemi zaprti....

Romzi

Torej če prav razumem se v praksi olja ne menja?

zlikovski

Ah se opravičujem glede nepravilne razlage glede olja v kompresorju klime.
To olje ki se dodaja ko se polni klima, je za kompleten sistem.
Sem mislil, da ima kompresor eksta svoje olje.

Raèka

Hvala za odgovore. :)
Spet nekej novega vem. :BigThumbs:

alesz

Citat od: Romzi;218154Torej če prav razumem se v praksi olja ne menja?
Olja kot menjava ne....je pa problem ker ima vsak proizvajalec ali pa zavarovalnica svoje poglede.Èe je sistem odprt za 10 minut bi ga bilo potrebno po mnenju proizvajalca očistit in zamenjat olje,če je odprt dalj časa očistiti  menjati olje in filter....nisem še doživel da bi bila zavarovalnica pripravljena to plačat,pri karambolu recimo..Èe menjaš kompresor bi bilo po mnenju proizvajalca kompresorjev potrebno ,čiščenje zamenjava filtra in expanzijskega ventila,oziroma to je potrebno da velja garancija za nov kompresor...!In tako naprej,"tamali"vedno "po***i"..............

Romzi

Sprašujem iz preprostega razloga. "Ljudska modrost" pravi, da je treba klimo vzdrževat. Karkoli že to pomeni. Moje mnenje je, da nimaš kaj šarit po njej dokler je dovolj plina in deluje. Predvidevam, da če je plina dovolj, tudi olje ni odšlo neznano kam.

alesz

CitatPredvidevam, da če je plina dovolj, tudi olje ni odšlo neznano kam.
..................:BigThumbs:

Raèka

SPet nekej novega... Zamenjana meglenka. Po treh opozorilih s strani policije, je dobila novo voznikovo meglenko. Stara je bila vsa pregnita, razpokana, v luči veliko peska in vode.

Se paišče tudi dolgoročno rešitev zanosilce za stikala stekel. :emot112:

avantgarde

Za stekla sem jaz na odpadu dobil drugo celotno plosco, seveda ze napokano, ampak v boljsem stanju. Nato sem segrel zico in naredil luknje. Te luknje sem zvezal z bakreno zico, tako da drzi skupaj. Ni ravno ne vem kako dobro, ampak drzi ze pol leta. Nosilec ni tako enostavno narediti. Prav tako lahko za stebrickom, ki je med stikaloma potegnes zico, da bo ta stebricek manj trpel.

Raèka

Danes je bila Xsara uradno krščena...
Kako se najbolje popravi globje praske in odrgnine na plehu in plastiki? :'(

frodo1

Globlje praske, kakšna fotka bi prav prišla, da se stvar vidi.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."