Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Račka, moram ti čestitati za potrpežljivost - najbrž imaš vsaj 10 otrok, da imaš tako natrenirane živce.
Jaz bi že zdavnaj zamenjal avto, ker je s tem neverjetno mnogo težav. Še nikoli nisem slišal, da bi kdorkoli imel pol toliko problemov s Xsaro.

alan30

Citat od: sl1;212933Račka, moram ti čestitati za potrpežljivost - najbrž imaš vsaj 10 otrok, da imaš tako natrenirane živce.
Jaz bi že zdavnaj zamenjal avto, ker je s tem neverjetno mnogo težav. Še nikoli nisem slišal, da bi kdorkoli imel pol toliko problemov s Xsaro.

Hahaha je mogla pa zgodaj začet otroke delat glede na to, da je še zelo rosno mlada :emot112:

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

sl1

Al je pa to ja - še tako mlada, da so živci še kot novi. :)

Raèka

Z ljubeznijo do avtomobila, postanejo živci jekleni.:Hammer3:

Raèka

Prazniki so mimo, in ker se nihče z darilom ni spomnil name, sem se pa jaz na xsaro.
In sicer danes je ljubica dobila nove žarnice. 2x 100W Xenon white. :)
Razlika je očitna, že ko pogledaš avto, med vožnjo je pa sploh TOP! :)

P.S. Lučka za AirBag spet sveti. :Red-Irate:

zlomjo

Gox

Jaz bi dal ven te žarnice, dokler so luči še cele ...

Daj noter navadne 55W s +50% svetilnosti.

Sicer pa so  luči za Xsaro poceni :)

https://www.silux.si/izdelki/svetila/zarometi/132385/zaromet-citroen-xsara-97?car=72901

Raèka

Dokler je -9°C zunaj, se tudi luči ne pregrevajo veliko. Upam. :)
Učimo se z eksperimentiranjem. :D

Raèka

Na žalost se slika, kjer sta primerjani obe žarnici zel slabo vidi. :(

garac

ah, saj boš potem spolirala, obledele luči, pa je
pa tole kaj moti nasproti vozeče?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Raèka

Nič jih ne moti (veliko boljmotijo meglenke). Sem se poskusila mimo svojega parkiranega avta peljat z drugim, in se mi ni zdelo pretirano svetleče. Mogoče malo izstopa zaradi barve, ampak ni pa bleščeče. Je pa za voznika veliko boljše. Moje osebno mnenje je, da ta 'bela' svetloba pokaže več, kot tista klasična rumena. Sem imela prej tudi imitacijo Xenon, vendar 55W/60W.

alesz

CitatSem imela prej tudi imitacijo Xenon,
Ja ampak to je samo sposojeno ime,xsenon je povsem drug način pridobivanja svetlobe,z izkoristkom cca 35%,navadna žarnica cca 20% vse ostalo se pa pretvori v toploto.....

Raèka

Citat od: alesz;213205Ja ampak to je samo sposojeno ime,xsenon je povsem drug način pridobivanja svetlobe,z izkoristkom cca 35%,navadna žarnica cca 20% vse ostalo se pa pretvori v toploto.....

Zato sem pa napisala imitacijo. ;) Niso xenon, temveč samo imitirajo svetlobo. ;)

alan30

Račka  vrži to ven, ker se ti zaradi vročine topijo konektorji . Sam sem pred mnogimi mnogimi leti redno uporabljal 100w žarnice in tudi redno menjal konektorje, so kar razpadli. Èe se xsarica sama ne pokvari ji pa Račka pomaga.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

frodo1

Èe ti še avto sam ni napravil dovolj stroškov, si boš jih s takšnimi zadevami naredila sama. Slabo darilo za Xsaro!
:emot112:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."