Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Citat od: Račka;211575Težavatiči v sovoznikovi varnostni na armaturni.
Kakšen bypass mimo 'varovalke' pane bi bil možen?
Teoretično tudi................samo..............meni osebno še nikoli,nikoli nikoli,nikdar ...... še ni crknil airbag,vedno je bila napaka nekje drugje,airbag je sprožen ali pa dela.Za airbage moraš dobiti človeka ki ve kaj dela,svoj čas so po mestih hodili mehaniki z enim plavim učem,to so bili tisti ki so z "kontrol lampo "popravljali te zadeve.....

sl1

Jaz sem v xsari break kjer me je zafrkavala lucka za airbag vse konektorje pod sedezi pocvikal stran in zalotal kable direktno skupaj, da ni nobenega slabega stika.
Druga stvar, ki sem jo opazil je pa, da se je lucka za airbag znala prizgati, ce je napetost v napeljavi zanihala - to se je videlo tudi na glavnih luceh, ki so za trenutek bolj ali manj zasvetile. Takrat je bil slab alternator, kar je unicilo se akumulator. Ko sem to dvoje zamenjal, tudi lucke za airbag ni bilo vec.

alesz

Prvo  je potrebno  narediti eno namensko napako,da se stvari postavijo na pravo mesto,pri nekaterih prevodih za xsaro so določeni pojmi napačno prevedeni.......in postavljeni na napačno mesto.Pri "lexiji"mislim.....

Raèka

Zgleda je res le en slab stik pri konektorjih, saj je danes lučka pri premikanju sovoznikovega sedeža čudežno ugasnila (trkam na les za srečo). :)
Od sedaj naprej nima nihče dovoljena sedeti spredaj. :D
Res nama ni dolgčas.
Èe težava ne bo odpravljena, bom verjetno res pocvikala stran tiste konektorje, da ne bo več ovire na kablih. Zanima me, ali je priporočljivo med tem odklopti akumulator, da ne bi prišlo do kakšnega stika? :)

sl1

Vsekakor kleme dol z akumulatorja preden gres zice cvikat in lotat.

alesz

Tu niso pomembni neki stiki,temveč električni potenciali.Tako je teoretično mozno da to sproži statični naboj,naprimer človek z sintetičnim perilom napram vozilu...?.Ne vem ali so nas od začetka preveč strašili,zase lahko rečem da sem se nekako držal pravil,torej ob izključenem akumulatorju z plinskim spajkalnikom to delam.Drugače pa električni spajkalnik segreješ in spajkaš z izključenim.Èe mi kdo na verjame naj pomeri napetost med konico spajkalnika in vzemljitvijo,nekateri spajkalniki znajo presenetit.Je pa to moje mnenje ,ponavadi ko to delam se pred delom tudi dotaknem radiatorja,saj je verjetno že kdaj komu preskočila iskra na avto, pri odklepanju naprimer...........

MSrougeZX

Jaz sem ze fasal airbag v prsa in del roke ko sem brisal prah po armaturki...kjuca in kontakta ni bilo v avtu...sprozitev se je zgodila zaradi nekega salabajzerja ki je pri menjavi airbaga zice kar skup zvezal in malo izoliral...trak je z leti popustil jaz sem pa ravno na tistem kvadratnem centimetru stisnil armaturko in sta se zici dotaknile in buuum.  Avto je bil megane cabrio...potrebno je bilo nabavit drug racunalnik in airbag.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sl1

Ma ja, to je res, da že statična elektrika včasih lahko naredi škodo, samo pri avtu zadeve niso tako občutljive, ker drugače bi šele bilo veliko problemov z elektroniko.
Èe odklopiš akumulator je po mojem dovolj, samo najprej minus (črn kabel), potem šele plus (rdečega), ker je tako manj možnosti, da narediš kratek stik.

Raèka

Zaradi bolezni se pri Xsari še nič ni premaknilo. :(
Mi je pa včeraj na poti domov nabila obrate na cca 7000 rpm. Ker nič ni pomagalo (najprej sklopka in iz brzine), sem samo obrnika ključ. Je bogoče malo zatajila zajla?
Pa kot zanalašč je še crknila 3. zavorna luč. Je že kdo menjal in mogoče ve, kakšna je žarnica? :)

avantgarde

Zoprn je dostop. Odstraniti moras tapeto.
Lucke za tablico ti gorijo? Ce ti ne, najprej preveri varovalko.
Vcasih je boljse, ce kupis en mali siguren avto in tako varcujes za c8, kot da tako vlagas v to xsaro. Vem pa je tezko se odpovedati avtu po tistem, ko si v njega vlozil ze kar nekaj denarja. Upam da ne vodis stroskov :P

gregor

Citat od: alesz;211648.Drugače pa električni spajkalnik segreješ in spajkaš z izključenim.Èe mi kdo na verjame naj pomeri napetost med konico spajkalnika in vzemljitvijo,nekateri spajkalniki znajo presenetit.

Aha. Spajkalnik vtaknjen v razsmernik, in sem šel lotat kabel, ki je bil pod napetostjo, na tem istem avtu, na katerega je bil razsmernik priklopljen.
Skuril sem razsmernik.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Raèka

Spet jaz...
Ima mogoče kdo izkušnje s sitnimi mehaniki? Danes me je obv prihodu na servis ened od 'fantov' (žaljivke tako ali tako niso dovoljene :D ) najprej z mimiko, potem z povzdignjenim glasom in grdim odnosom hotel odslovit. Morala sem mu pač dat avto, ampak nisem prepričana, da z njim ravna tako, kot bi moral.
Je na tej svet Gorenjski kakšen mehanik, ki ni rojen od hudiča? :D

alan30

Gagica mogoče je pa xsarica od hudiča :Red-Irate: pa se jo angelski mehaniki bojijo se jo izogibajo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Jst bi vsekakor menjal mehanika!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Raèka

Citat od: Račka;212499Spet jaz...
Ima mogoče kdo izkušnje s sitnimi mehaniki? Danes me je obv prihodu na servis ened od 'fantov' (žaljivke tako ali tako niso dovoljene :D ) najprej z mimiko, potem z povzdignjenim glasom in grdim odnosom hotel odslovit. Morala sem mu pač dat avto, ampak nisem prepričana, da z njim ravna tako, kot bi moral.
Je na tej svet Gorenjski kakšen mehanik, ki ni rojen od hudiča? :D

Morem pa priznat, da se je odkupil... :) Zamenjana žarnica pri gumbih za temperaturo, popravljen tepih pri ročki za havbo, sedež ne cvili več, menjalnik je nekam čudno tekoč, AirBag ne sveti več (upam da je ugasnil za večno)... :)
Sedaj je potrebno samo še urediti 3. zavorno luč.