Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

To nekaj ne štima. Ali ti termostat ne odpira ali pa imaš zrak  v sistemu.

mokri

To bo pa verjetno zabit hladilnik.
SLIKANJE med vožnjo :(   :take_picture:

zlikovski

Po vsej verjetnosti te heca termostat, toi ti je itak najcenejša investicija.
imaš srečo da ti je vsaj malo odprt, problem bi bil če ti nebi odprl, bi ti zakuhal, to čimprej saniraj.

alesz

A ni na tem avtu vse novo gor,trk tja nazaj.................

sendro

Je lahko tudi težava na sami vodni pumpi(lahko tudi novi):Ko je bil motor hladen je delala normalno,ko se je motor segrel in posledično vodna pumpa,je popustil "krč" s katerim je rotor vodne pumpe nasajen na osovino le te,ki pride od zobnika zobatega jermena,tako da se je vrtel le zobnik,rotor v ohišju pa ne in voda ni krožila po motorju kar je imelo za posledico pregrevanje motorja.

Raèka

Do danes sem ignorirala to temperaturo, danes pa se je SPET prižgala lučka STOP in rdeča lučka poleg števca za vodo. Temperatura kazala 90°C. Zrak?
(Kot da nimam še vseh 4 selenov za menjat..) :Paint-Angry:

garac

tale tvoja xsara pa res ni bil posrečen nakup :(
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Raèka

Jutri ponovno servis. :D
Naročena pečka za gretje (da me ne bo več zastrupljala z antifrizom), kabinski filter (da bomo kej videli ven).
Menjal bo tipala za temperaturo in tisto božjo lučko.
Seleni so že menjani, avto je nekam sumljivo tih in ne poka več. :D
Pri optiki so ga malo zasrali in je sedaj kriv volan. :P Jutri gledam mehaniku pod prste. :D
@garac: Žal je bila ta xsara res slabo vzdrževana, sedaj je pa vsaj prišla v prave roke, ki skrbijo zanjo. :P

zlikovski

Ta avto pa je res vreča brez dna.

alan30

Račka a si mogoče kaj razmišljala, da bi se znebila tele vreče brez dna.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Raèka

Sem razmišljala. Še prevečkrat.
Žal trenutno ni cekinčkov za nov avto (C8 - ko si enkrat citroenček, ni poti nazaj).
Mi bolje znese s sprotnimi servisi. Sedaj je avto 3/4 obovljen in pričakujem da so se težave v grobem nehale. :)
Zanimivo, kako je avto izgledal brezhiben ob nakupu... Sedaj se pa vidi kaj vse je skrivala zgodovina avta. :P

alan30

Ko berem tole tvojo kalvarijo me ma, da bi te naložu v avto pa bi se zapeljala do prodajalca in bi ga malo pošlatala okoli :argue1: ušes, ker močno dvomim , da ni vedu kaj prodaja.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Raèka

Hahaha, zdej sem se pa res nasmejala... :D
Dobro je vedel kaj podaja, saj sem izvedela, da je bil ta avto za učenje dijakov 'šravbanja' avtomobilov na strojni šoli Bežigrad. :)

alan30

Ja kot vidim so se bolj malo naučili ,če je vse bolj ko ne treba obnoviti.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Raèka

Èe tega človeka dobim v roke, mu zdrobim lešnike. :bombs:
Edina večja težava jesamo še kompresor klime. 2x napolnjena klima, potem pa vse skupaj zaribalo. :BigThumbs:
Težko bi se ločila od nje, sploh po toliko vloženega truda, denarja in zlatih živcev. :)