Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tiki

Poiščeš drugo identično Xsaro, taboljše stvari prestaviš iz te na uno, to pa na odpad... Recimo...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Raèka

Uf, tole je pa sedaj bila budnica... Nisem pročakovala, da je res v tako slabem stanju... Trenutno denarja za nov avto ni, tega pa tudi se ne morem znebit. Za C8 bom gledala malo novejši letnik, ter malo manj km, ker jih zelo hitro šopam (50.000+/leto) zelo hitro.
Redno se vozim relacija Portorož - Gozd Martuljek. Bi imel kdo časa za 'kofetek' in da mi malo pogleda avto ter oceni kako in kaj bi se še dalo rešit?

zlomjo

Èe prideš na Obalo drugi teden, lahko narediava eno eceno. Več ljudi več ve.

Raèka

Ja, drugi teden sem na obali, vendar ne vem, če bo Xsara že s servisa. Danes okoli 3h jo peljem. Druge ni. :(
Hvala za prijaznost in smo na vezi. ;)

Romzi

Jah tako je to. Jaz vsakemu, ki kupuje (pre) stare avte (tudi sam sem med njimi) svetujem, naj se tega ne grejo, če nimajo vsaj osnovnih veščin šraubanja. Pod to štejem servis zavor, končnike, osnovno servisiranje okoli motorja (olje, filtri, sveče, špule), razkopavanje kakih tapet na vratih (in popravilo pomika stekel in centralnega odklepanja). Jaz se pooleg naštetega upam lotit še menjave tesnila na glavi motorja (na bencinarjih), menjave pečke gretja (se ve, da je treba cela armaturko razkopat), obnovo preme recimo, tudi kaka osnovnejša diagnostika težav z motorjem bi se našla, potem se pa počasi neha.

Raèka

Jah, pravijo, da se na izkušnjah učimo. Ta je zelo draga in poučna. Za drugič vem. :)

Raèka

Pa je bil račun za 407€. :)
Menjano je bilo:
- filter olja
- črpalka vode
- micro jermen
- set jermenov z ležaji
- vijak
- tesnilo glave
- napenjalec jermena
- olje
- antifriz
In še delo... S tem, da mi je popravil še malenkosti okoli motorja (preparele in cevi, ki so bile v slabem stanju), menjava gum, Airbag lučka ni več moteča... Še veliko dodatnih stvari, da je Xsaro spravil v red.
Sedaj ob zagonu prav zaprede. :D Sedaj je temperatura vode malo višja, vendar predvidevam, da je le zaradi obnovljenih delov. :)
Res pohvala mehaniku, da se je tega lotil in naredil tako kot se zagre. :D

Tiki

Tudi cena je prijazna =) Sedaj pa samo še srečno vožnjo... :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

frodo1

Citat od: Račka;204915)

Sedaj je temperatura vode malo višja, vendar predvidevam, da je le zaradi obnovljenih delov. :)
Res pohvala mehaniku, da se je tega lotil in naredil tako kot se zagre. :D

Malo višja temperatura zaradi obnovljenih delov,...
ne zdi se mi logično, mogoče pa.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Raèka

Eko, spet mene... :)
Namreč počil mi je nosilec stikala za pomik stekla. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Ker sklepam, da je potrebno zamenjat kar celoten del plastike oz. armature, razmišljam, da bi naredila kar mali aluminijasti nosilec, v katerega bi potem prišlo stikalo.
Kakšen nasvet? :) :Hammer3::AngelPray:

alesz

Nosilec "poflikaš"da imaš osnovo,ki jo z zadnje strani ojačaš z naprimer  letalsko vezano ploščo 2mm.Èe dobro pogledaš imaš na zračniku ko ga snameš že nek mali "ušesek" ko sestavljaš nazaj fiksiraš ta del zračnika na spodnji del nosilca,z tanko vezico, da se pri pritiskanju manj podaja.Še največji problem je leplenje "epoxiji" in "cianokoli" niso najprimernejši za plastiko,mora biti vsaj "araldit"osnova

sl1

Ja zoprna zadeva. Ko sem imel Xsaro karavan, se mi je isto zgodilo in potem so mi stikala  za dvig stekel visela na kablih, ker če sem jih zalepil s sekunderjem si 2x pritisnil in so padla noter.
Je treba orng zalimat s pravim lepilom.

sušo

Raèka

Hvala za predloge.:)
Danes sem se lotila popravila, saj se je vse skupaj dobesedno zdrobilo, ko sem želela zapreti šipo.
Sem uporabila industrijsko lepilo, vendar je bilo nalomljeno na 6 koncih. :Hammer3:
Zalimaš en del, pa ti drugi potem v roki ostane, pa zalimaš spet ta del, pa se nekje drugje odlomi... Pa sem malo poklicala okoli in našla nekoga, ki mi bo to ogrodje poslal preko pošte.
Že pri razstavljanju armaturne plošje je bilo težav malo morje, saj je bil najprej plan to plastiko vzeti ven, in lepo popraviti izven avtomobila, a šravba, ki sta locirana nad števci nista hotela popustit. :)
Tako da pojutrišnjem dobim ta del... Pa upajmo na najboljše.
Francoz ni težek za šravbat... Ampak če vse ne bi bilo tako majhno in natlačeno... :D

Raèka

Zdravo.

Zadnje dni se mi dogaja, da ko se peljem, mi temperaturo nabije na toliko, kolikor je razvidno iz slike. Je to možno, da je zaradi mraza ali se bom morala spet lotit popravil (termostat)? :)