Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Preden greš menjati jermene vodno in drugo kar sodi zraven porihtaj to težavo.

Raèka

Od servisa dalje ni bilo nobenih težav (trkam na les :) ), pa sva prevozili preko 200 km. Je mogoče težava rešena? :AngelPray:

dexterboy

@Račka, nisem bral vseh postov, pa se opravičujem, če je že omenjeno, ampak, ali ste že kdaj menjavali hladilno tekočino?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Raèka

Hladilna tekočina je bila menjana enkrat, ko je bil še stari hladilnik, in sedaj, ko je novi. :)

Raèka

Od servisa dalje je bil mir... do nedelje. Pa smo spet imeli prižgano STOP lučko, skupaj z ostalim. Je mogoče kakšen kabel kje v slabem stiku?
Mogoče je pa ženska, ko ima enkrat mesečno težave. :)

Raèka

Spet jaz. :D
Bremz luči sedaj delujejo, zamenjan tisti mali beli senzor... :)
Piskanje se ni ustavilo in je piskal tudi po 3x na uro. Ko sem ustavljala ob piskanju sem videla, da je cev vedno močno napeta, oz se notri dela močan pritisk. Tako so bili simptomi: pitje vode oz. hladilne tekočine, razredčeno olje v motorju, belo 'kajenje' ter konstanten pritisk. Diagnoza: dihtunga glave v motorju. :)
Mogoče kdo ve, koliko stane popravilo in koliko časa traja? Kdaj naj bi dobila avto, le ga pripeljem v petek dopoldan? :)
Bi bilo možno še kaj drugega? :D
Še to... Ko dam gretje se voha vonj antifriza v kabini, ampak potem počasi pojenja. Je to povezano s to težavo ali je problem drugje? Je pa bil hladilnik menjan ne dolgo nazaj in sem mislila, da je to mogoče zaradi novega. :)

Romzi

Menjava dihtuge je od 100€ (lastno delo) do cca. 500€ (pooblaščenec).
Dela je za cca. 8 ur + ravnanje glave (če je sploh potrebno).

frodo1

Glava motorja je verjetno zvita, jo je potrebno poravnat na kakšnem frezalnem stroju, brušenje je verjetno prefino, pa tesnilo zamenjat, pa olje in filter, potem pa lahko upaš da je to to.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

zlomjo

Kadar se voha antifriz je lahko tudi pečka od gretja fuč.

Raèka

Uf, hvala za hitre odgovore. :)
Menjava ne bo lastno delo, vendar je ne peljem k pooblaščencu. Od česa pa pride to? In od česa se glava zvije? Vem, da so čudna ali otročja vprašanja, vendar me zanima... :)
Kako pomembna pa je ta pečka? :)�? Vem da so

alesz

Verjetno so to posledice ki jih je pustila vožnja z starim puščajočim hladilnikom.....Pečka....?poleti recimo da še gre,ko pa je potrebno ogrevat notranjost pa ne moreš živeti v antifriznih hlapih,menda tudi zdravo ni......dejansko je avto ekonomska totalka in bo potrebno kar nekaj dobre volje,da bo ša kdaj vozen.....

Raèka

Samo piskalo mi je pa še preden je shodil hladilnik... Vdam se...
Volje za šravbanje je še ostalo nekaj, vendar malo znanje šepa. Očitno je bil prodajalec malo 'nefer' da tak avto spusti iz rok. Je bil pa zraven tudi 'kvazi mehanik' in ni preveril vseh stvari.
Razmišljam o nakupu C8. Bo kaj boljše? :)
Saj Xsara ni napačna, samo ta primerek je za vola ubit. Vanjo vloženo več, kot pa je bila vredna. :(
Kaj če iz 2 naredim eno malo boljšo? :)

sl1

Sicer nisem mehanik, ampak glede na to, da je problem kljub zamenjanemu hladilniku, mi pade na pamet, da je termostat vir težav.

Prizgi hladen avto in slataj cevi od hladilnika da vidis kdaj termostat odpre krozenje vode skozi hladilnik. Na hladilniku morata biti potem obe cevi (vhodna in izhodna) topli, tako ves da voda dejansko krozi. Ce termostat ne odpre, potem sicer lahko ventilator hladilnika laufa na polno, samo voda pa ne krozi in se motor vseeno pregreje. Potem pa imas lahko prevelik pritisk in piskanje in prebito dihtungo in zvito glavo motorja.

Antifriz vohas verjetno res zaradi pecke - probaj sipe ce so kaj mastne na otip od hlapov antifriza. Ko pecka orng spusti se sipe vidno namastijo s to svinjarijo in tvoja pljuca tudi.

zlomjo

Ne se zaletavat. Èe bo C8 v podobnem stanju kot xsara, boš presedlala iz osla na osla. Kupi avto, kakršnega rabiš, a glej da te ne bodo spet nategnili.

Vlado333

Glavo zvije, ko se motor oziroma glava pregreje. Pri težavah z izgubo hladilne tekočine na tesnilu glave, je ravnanje glave OBVEZNO,kar pa na žalost nekateri mehaniki ne vejo ali nočejo vedeti. Antifriz ti v kabini smrdi, ker ti pušča grelec kabine, povečan pritisk v hladilnem sistemu stvar še poslabša.
Roko na srce, se ti popravilo ne splača, oziroma le v primeru, če poznaš dobrega mehanika, ki ti bo to naredil zelo zelo poceni.