GEPL's Picasso exclusive

Začel/a gepl83, Oktober 12, 2014, 09:13:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gepl83

Sem pozabil napisat, da se je rešilo opozorilo za abs esp in ne vem kaj še vse, s tem, da se je samo očistilo zobce, za štetje vrtljajev pri kolesnem ležaju. Druga stvar, ogledala so začela delovati sama od sebe po dveh mesecih. Pojma nimam, kaj jim je bilo. Hotel sem pri naslednjem servisu popravit še to, pa se je kar samo uredilo.

Imam pa eno vprašanje. A je že kje odprta tema, kjer so na enem mestu zbrane hibe zadnjega modela c4p ali gp.

Hvala.

gepl83

En majhen update.
Danes so mi pri Jerovšku naredili redni servis. Zamenjali so mi pa tudi prve diske, vse 4 ploščice in prvi desni kolesni ležaj. Avto ima 152.000 kilometrov in laufa kot mora. (trkam na les).:Hammer3: Zasluga gre tudi pravemu serviserju. Danes so prišle tudi nove 18ke gume Falken za letni komplet, čakam pa še platišča, ki sem jih dal obnovit, potem bo pa spet pripravljen na letno sezono.:funny34d: Na vsak način me matra t.i. optimizacija, vendar nikjer ne najdem pametnih izkušenj glede čipanih picassojev z robotiziranim menjalnikom.:breaking_pc: No saj najbolje, da še malo počakam, pa me bo minilo.

altair123

se spomnim da je blo enkrat na tem forumu glede hekanja računalnika omenjano. Da se da, pa da izplen ni velik. Mogoče je blo v temah o c5...

GSclub

Pikaso z robotskim menjalnikom ima že tovarniško kar fajn znižan največji navor v primerjavi z ročnim. Vprašanje, kako povečanje moči in navora vpliva na robota.

gepl83

Spomladanska osvežitev. Ko bo dež nehal, bo treba pa še oprat.

gepl83

Avto preobut in še vedno špila.

batzajla

Zdravo,o kakšnih zneskih pa se prodaja?

gepl83

Iščem še kaj bi sploh kupil, tako da ni še sigurno. Avto ima trenutno 162.000 km.

gepl83

Na koliko kilometrov se dela glavni servis pri tem avtu oz motorju. V glavi sem imel 180.000, po pogovoru z sprejemnikom na recepciji pri AC Jerovšek, pa sem dobil podatek 240.000 oziroma 10 let. Kar pride prej. Kako je s tem?

andraž

Èe dela v oteženih pogojih-ogromno mestne vožnje, vžiganj, ugašanj, potem je pametno prej, recimo na 180000 km, če je večinoma relacija, potem mirno počakaš do 240000 km. Jerovšek ponavadi svetuje srednjo pot, na 200000 km.

Citroenovc

V bistvu ti je že Andraž povedal.

Je pa tako, da teh 200k je v bistvu na račun male Slovenije - nekdo, ki vozi neko tipično slovensko relacijo (par 10km v eno smer) - je za dizla to v bistvu kratko. Èe bi delal pa par 100km v kosu - potem pa dejansko 240k ali 10let.

Jaz sem pri sivem C5 2.0 16V HDi delal servis pri cca 205k km zaradi let (ravno 10tka) in slučajno "priporočljivih" km glede na naše razmere, pri rdečkotu pa pri okrog 135k km. Je prejšnji lastnik malo pozabil na priporočilo 10 let in so bili jermeni kljub malo km že 14 let stari ... ziher je ziher.
OK

LP
Primož

gepl83

No fajn. Hvala za odgovor. Imam občutek, da je možakar iz sprejema samo prebral nek podatek in ga podal naprej. Glede na to, da ima avto dobrih 6 let in 160.000 kilometrov, je kar delal relacije. Bom verjetno počakal in prestavil na nasledni interval na 190.000 namesto na 175.000

andraž

Zakaj potem želiš opraviti servis? Èe so večinoma relacije in 160000 v 6 letih, počakaš do 200000 ali celo 240000.
Moj C5 ima 240000 in 10 let, vozi 80% daljših relacij, konec leta je Jerovšek opravil veliki servis. Toni je rekel, da je bil jermen še super, ter da bi zdržal še vsaj 60000 km.
Verjetno je pri tvojem podobno.