GEPL's Picasso exclusive

Začel/a gepl83, Oktober 12, 2014, 09:13:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Ja smrdi je res. Je pa fino, ko je velik navor in majhna poraba.

sl1

Tile tamali turbobencinarji so precej dobra alternativa ce avto ni pretežak, ker je tudi poraba dovolj nizka. Ampak v mejah normale - 1.4, 1.6 turbo bencinar, da lahko da kaj od sebe. 800ccm trivaljni turbo bencinar je samo za fičota poganjat, pa tudi ne bo toliko zdrzal ze zaradi zasnove ker ima pri 3 valjih manj lezajev na glavni gredi in vec vibracij itd.

gregor

Res je, ti bencinarji z direktnim vbrizgom so dobra alternativa dizlom po onesnaževanju s trdimi delci, če se že pogovarjamo o FAP filtrih.

Èe slučajno kdo ni dobro razumel; sodobni bencinarji z direktnim vbrizgom zelo svinjajo s trdnimi delci.  
Aja, pa spet svinjamo z offtopic.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Veloce

Kakšna novica o dogajanju? Kako se kaj avtič obnese?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gepl83

Avto drugače super laufa. Trenutno ima 122.000 km. Edino tale njegova klima in jaz se ne razumva najbolje. 3 tedne nazaj, klima zopet ni več hladila. Dogovorim se z Jerovškom, pridem na servis, začnejo polnit, nakar poči in se pokadi. Razneslo cev za klimo. Ker se menja komplet je prišlo 240e z polnjenjem. Upam, da ne bo naslednje leto spet hladilnik. :) Drugače pa še pokanje panta in pa volan se mi je začel luščit. :BigThumbs:

gepl83

Zdravo. Danes sem šel tankat in že par tankov sem ugotovil, da se je dvignila poraba. Danes sem naračunal 8.2. Možno da sem se malo zmotil, vendar veliko ne. Kaj bi lahko bilo?

Veloce

Relacije, mesto? Jaz imam kombinirano po BC-ju 6.8, na roke izračunano pa 7 litrov. Manj sploh ne znese, razen če bi cincal ko stara mama. Avto ima 1600 kg suh in to je poznat na porabi. Govorim za GP.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gepl83

Ja kr pije. Sam imam občutek da mu AC ne paše. Je do 110 na uro bistveno manj požrešen.

xpuser

Čojko

Ne bo to. 150 konjev je za tak upor/avto več kot odličnih.

Moja škatla od Vivarota 1.9 CDTI načipana na 125 KM pije dobrih 9l pri 140 km/h (s 101 KM je pila 13 litrov pri tej hitrosti).

Vivaro 2,5 CDTI s 150 KM pa pri tej hitrosti pije še cca. en liter manj.

S tvojim je nekaj narobe. Probaj se zapeljati do kakšnega pravega čip tunerja, da ti zadeve dobro pregleda.

dvorjan

Ja, pa kdaj si nazadnje zamenjal VSE filtre? In pogledal tlak v gumah?

Jaz zdaj par mesecev vozim Renault Grand Scenic 1.6 DCI. Slabih 4000 km sem naredil z njim, pa imam porabo (po racunalniku) cez cel tank med 4,6 in 5,3l/100 km. Ampak sem imel res veliko relacij, tako da zdaj na zimo pricakujem visje stevilke (ampak do nekje 6,5). Pa je isto 1,6 tone tezka "skatla". Je pa res, da je ta motor pravi sparovec. Z enim tankom sem naredil 1240 km, sicer pa tipicno 1100-1150 km. Se opomba: v tank gre 60l, tipicno natankam 54-57l.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gepl83

Men žre čez 7. Ne vem. Kolikor se bo že čudno slišalo, vedno ko sem šel v lj 55 km in da sem recimo ravno tankal in resetiral računalnik, mi je v ljubljani po mestu začela poraba padat napram tisti ki sem jo pridelal po ac da tja. Vedno sem krivil upor.

gepl83

Servis je bil narejen pred enim letom, cca 17.000 km nazaj in ga nameravam naredit nadlednji teden, samo da se dogovorim z jerovškom. Avto pa že v bistvu skos pije približno isto. Mogoče je od začetka ene 3 dcl manj. Govorim izračunane porabe. Tlak v pnevmatikah sem preverjal in je dovolj glede na deklarirano, čeprav gume izgledajo malo posedene. Mogoče so bolj boge tele nexen gume. Bom videl kaj bo na zimskih.

Veloce

Sem tebe v sredo videl iz smeri Grosuplja proti Ljubljani popoldan ob cca 15.00? Dva taka kot je tvoj sta šla v razmaku kakega kilometra. Ob s črno streho in xsenonom.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

GSclub

ta avto je pač velik (volumen) in težak, zato pije. Pogosto pozabljamo, da za porabo ni faktor le količnik zračnega upora, ampak tudi volumen zraka, ki ga avto izpodrine.
Ga imam dober mesec (GP sicer) in opažam, da pri vožnji po regionalkah v okviru omejitev in po AC nekje do 120 kuri dobrih 6 do slabih 7. Z večanjem hitrosti po AC pa gre samo gor.