GEPL's Picasso exclusive

Začel/a gepl83, Oktober 12, 2014, 09:13:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

rsm23

Fulmenov katalog (te imajo v Leclercu) pravi takole kot je na prvi sliki. Citroen Service pa jih ponudi več, vendar bodo verjetno tile zadnji trije primerni.

gepl83

Se mi je zdelo. Glede na audija. Bo treba še enga kupit. Hvala za info.

gepl83

Akomulator zamenjan. Notr je bil 55. Pol ni čudno da ni vžigal. Zdj sem to rešil, zdj gremo pa naprej. V sredo grem na servis. Opozorilo za aditiv se je prižgalo, spredaj poka, zadaj poka, za drugo sploh ne bom spraševal. Sklopka je pa za enkrat v redu.

gepl83

Zamenjali aditiv, zadaj so menda krive pa gume za pokanje. Spredaj se sicer nekaj sliši, vendar v podvozju ni luftov, tako da bomo še malo počakal. Aditiv pa tudi ni tak strošek, kot nekateri strašijo po forumu. Še 130 eurov ni, tako da sem se kar malo oddahnil.

xantos

Citat od: gepl83;199167Zamenjali aditiv, zadaj so menda krive pa gume za pokanje.

Briga me ne ampak vseeno... Da bi gume pokale? Hm. Malo sumljivo. Škripajo že, če je kak ovinek za položit, da bi pa pokale, kaj takšnega še pa nisem slišal...

Te je servis odgnal z razlago: "Ma ni problema gospod gume pri vseh Citroenih nekaj pokajo..."

POZOR! Od tukaj naprej ni resno...

Ne daj bože da si servisiral pod kozolcem...

Ma ja ka pa te bom piknil malo... Xpuser naj ti pove kako se servisira pod kozolcem. Slamnat filter, repo za aditiv (tudi za aperitiv) pa gnojščico 5W/40 v motor pa je. Potem pa jokanje ko slamo potegne v mašino, aperitiv se itak požre s prve, gnojščice pa nihče ne mara, kaj šele občutljivi Citroenov motor...

Se oprostutam za smetenje...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

gepl83

Ne, ni bilo pod kozolcem. Bil sem pri Jerovšku v Grosupljem. Težko ti opišem kakšen zvok nastaja zadaj. Predstavljaj si, kot da bi bila guma bulasta. S tem, da se mi zdi, da se manj sliši, če je bolj hladno.

tomaz555

Pa je taka guma, ki poka, varna?

Romzi

Citat od: tomaz555;199198Pa je taka guma, ki poka, varna?
Dokler poka je.

gepl83

Ne vem. Rečeno mi je bilo, da če se je guma prej vrtela kontra in se je profil kontra uležal, da je možno da se sedaj sliši. Moram pregledat, ker so gume stare dve leti in je še kar nekaj profila.

jumper1

Potem se verjetno sliši kot bi bili ležaji zanič,potem so lahko krive gume kajti zadaj je na gume samo ena sila pri zaviranju in posledično postanejo gume(profil) rebrast in je glasna guma.

gepl83

Citat od: jumper1;199217Potem se verjetno sliši kot bi bili ležaji zanič,potem so lahko krive gume kajti zadaj je na gume samo ena sila pri zaviranju in posledično postanejo gume(profil) rebrast in je glasna guma.

Tako kot si napisal, mi je rekel Toni. Sliši se pa res tako, kot bi bil ležaj zanič. Avto je imel dvignjen in je gledal zadnja kolesa, pa ni na nobenem nič narobe niti z ležajem niti z zavorami.

jumper1

Zato pa je priporočljivo menjati gume naprej nazaj da se na zadnjih ne naredijo "rebre"

gepl83

Ja, do sedaj sem delal to, vendar ta avto imam šele od novembra. Kaj so pa prej delal pa vprašanje.

gepl83

Danes zamenjal še hladilnik klime. So se uresničile Tonijeve napovedi. Upam, da bo vsaj za tri leta mir, kar se klime tiče. Zdj pa naprej.