GEPL's Picasso exclusive

Začel/a gepl83, Oktober 12, 2014, 09:13:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gepl83

A pašejo platišča od nprimer ds3 ali pa ds4 na c4p. Vem, da so razmaki enaki. Kaj pa sredinske luknje in ET?

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gepl83

Evo, pri meni se nekaj kuha. Danes zjutraj mi je avto vžgal šele v petič. Štiri krat sem poizkusil, ko sem imel luči na avto in so gorele, v petič sem jih pa ugasnil. Nisem imel občutka, da bi bil prazen akomulator, ker je starter zavrtel normalno, ampak samo za sekundo, nato pa nehal, čeprav sem držal ključ obrnjen za vžig. Je komu kaj znano?

altair123

Znano. Svetujem merjenje akumulatorja.

gepl83

Ja upam, da je samo to. Bom videl kaj bo. Mal mi je čudno, da po dveh letih in pol že akomulator hudič jemle. Po drugi strani pa ob vseh teh lučeh in električno zložljivih ogledalih pa tudi zelo verjetno. Še eno vprašanje. Je tisti zvok, ko odprem voznikova vrata zvok pumpe goriva ali kaj drugega? Tega se tudi ne spomnim, da bi se slišalo od začetka kar ga imam.

Milan48

Ali imaš zadaj pnevmatsko vzmetenje. Potem je zvok tega motorčka.

Meni je aku zdržal šest let in je imel na koncu iste znake. To dela elektronika, da zaščiti aku, elektroniko in ostalo. Lahko, da je avto kdaj bil dalj časa s praznim aku in  je to smrt za njega, če je več kot par mesecev nenapolnjen.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

north

Verjetno je res akumulator na našetm berlingotu 1.6 hdi isti simptomi štarter vrti po zvokou z normalno hitrosto ampak motor pa nikakor ne zalaufa pa probavaš lah tud 5x pa ne štarta
Citroën - Creative Technology

gepl83

Trenutno imam luči ugasnjene ko se avto prižiga in za enkrat je v redu. Je pa verjetno akomulator že slab. Kar se pa zvoka tiče: nimam zračnega vzmetenja.

gepl83

Danes zjutraj se je dan začel krasno. Vsedem se v picassojaobrnem ključ in ne vžge. Vedel sem, da je slab akomulator, zato se nisem razburjal. Vsedem se v drugi avto, ne vžge. Pri audiju pa ni akomulator ampak je nekaj z starterjem. Nato sem se odločil, da grem po drug akomulator, vendar nisem imel avta. Tako sem vzel akomulator iz audija in ga namontiral v c4p. Kaj zna francoz zakomplicirat eno menjavo akomulatorja. V glavnem, v c4p je bil noter 60mAh akomulator. Kar je za moje pojme občutno premalo. Zgleda, da ga je prodajalec zamenjal. Koliko močan akomulator sploh pride v ta avto? Za zdaj imam 77 iz audija. Poleg drsenja sklopke, mi je začelo še nemarno pokati spredaj v podvozju, tako da se že veselim začetka 2015.

Xandrej

Sicer si si sam kriv če si vedel, da je aku hin pa čakaš na minus.... Tak, da nič ni z 2015 narobe... ;)

gepl83

Akomulator ni problematičen. Druge napake pa ne bojo tako nedolžne. :Hammer3:Ah kaj čmo. Bo že. Kolikšen akomulator potem priporočate?

ModelJT

Citat od: gepl83;196136Kolikšen akomulator potem priporočate?

Tak kot ga je fabrika not dala. So že dost pametni, da bojo dali dost močen akumulator notri.
[SIGPIC][/SIGPIC]

tomaz555

V C5 1.6 hdi imam 76 amperskega, vem pa da je pomembna tudi zagonska moč. V navodilih nič ne piše? Sam jih kupujem pri francozu, ponavadi je vedno kakšen na akciji in so čisto OK.

north

Èe je akumulator od VARTE je še originalen.
Citroën - Creative Technology

gepl83

Notr sigurno ni bil pravi. Kar ena firma. Nekdo ga je menjal po moje, ker je bil tudi dimenzijsko premajhen za v škatlo. Ta 77 je pa dimenzijsko v nulo in tudi po moči se mi zdi primeren. Na kaj misliš s tem pri Francozu.