GEPL's Picasso exclusive

Začel/a gepl83, Oktober 12, 2014, 09:13:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gepl83

Takole je. Avto je na polno izkoriščen, še vedno včasih našo podražim, da bi morala kupit granda, vendar 95 % časa mali pablo čist zadostuje. Do danes je obrnil 107.000 km in če mu oprostim kondenzator kliome od spomladi, se v bistvu dobro razumeva. Še sklopka se je zgleda unesla tako, da je tudi prestavljanje čisto solidno. :BigThumbs: Imam eno vprašanje. Bela barva je lepa in ko sem kupil avto je bil kot nov, zdaj se pa ne morem znebiti teh mušic spredaj na odbijaču. Imate kakšen nasvet s čim naj to spravim dol.

MSrougeZX

Namensko čistilo...pa ne čakat tedne...ampak čim prej spucat...sam imam tud bel avto tako da je to hudič...ko spucaš je fajn z voskom namazat gobec, odbijac in ogledala...gre dosti lazje dol spravit.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Milan48

Poiskusi nano premaz: https://www.youtube.com/watch?v=Ccbot1P4NWg

Sam sem kupil to zadevo zaradi zelo oteženega čiščenja stare umazanije v spodnji polovici vrat in na pragovih, da o sprednjem delu, kjer se nabijajo insekti, ne pišem. To je sedaj olajšano. Povrhu je pa to še dodatni lesk laka. In veliko bolj gladek je lak, če preiskusiš s krpo, ali roko. Prej sem za zaščito laka 2x letno uporabljal program za jahte (npr.: 3M Marine Restorer and Wax - One Step Process). Odlično je bilo za malo starejše lake, za skoraj nove bom pač sedaj uporabljal in do konca potrošil ta Pearl Waterless Advanced Ultra Nano, ki čisti, lošči in voska in da sijaj in zaščito z Nano tehnologijo v enem zelo hitrem koraku.  :idea: Zraven sem kupil še univerzalno čistilo (da čistim fleke na svetlih sedežih brez, da pušča kolobarje naokoli in brez, da drgnem - 11€) in eno krpo iz mikrovlaken, 4€, bolje je kupiti dve.

http://pearlwaterlessinternational.com/wp-content/uploads/2011/10/Pearl-Waterless-Car-Wash-Polish-Nano-Wax-Protect.jpg

PS: Je pa na tem forumu cel doktorat in magisterij skupaj iz čiščenja avtomobila: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=59184&start=1640   :Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

gepl83

Hvala za predloge. Bom nekaj nabavil. Drugače pa jaz in moj gobec. Danes se je že ispisalo opozorilo o možni zabitosti fap filtra. Pa saj je bilo za pričakovat. Odkar sem bil na servisu zaradi nabave aditiva, nisem več nikoli zaznal, da bi avto delal regeneracijo. Pred posegom pa skor vsako drugo pot, ko sem se peljal v ljubljano. Bilo mi je čudno, vendar ni bilo nobenih opozoril o kakšni napaki. Zato sem mislil, da sem se regeneracije enostavno navadil. Razmišljam, da bi dal odstranit fap filtr. Kakšne so kaj izkušnje s tem?

hahehihoh

Kakšni pa so znaki da avto dela regeneracijo? Jaz sem z mojim prevozil 15.000 km, (skupno 150.000) in nisem opazil nobenih znakov regeneracije. Je pa 1.6 EHDI 115 KM.

Milan48

Gepl: Kaj točno ti napiše? Regeneracije dela zelo na redko. Aditiv traja okoli 100tkm preden treba doliti, oz. menjati vrečko. Ti imaš nekaj drugega narobe, če tako pogosto regenerira. Oz. imaš problem v FAP filtru že od prej. Lahko, da avto nima navedene km, ampak precej več.

Filter kar odstrani. Zaenkrat pri nas ni problemov s smradom izven tovarniških normativov, se pa pripravlja zakon. Na forumih in spletu najdeš izvajalce, ki to zamenjavo FAP filtra z rorom naredijo v redu. To pomeni ceneje kot novi filter in seveda z ustrezno spremebo v programčku računalnika avtomobila. Boš pač dimil kot Audi, MB, ..., par let stari.

:funny34d:
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

gepl83

Napiše pa neki kot nevarnost zamašitve filtra sajastih delcev. Aditiv sem menjal na 100.000. Èeprav mi je rekel Toni, na bi zdržalo od 100 do 150tkm. Pred posegom, je na cca 250 km delal regeneracijo. Dokler sta bila dvojčka v bolnici, sem bil vsaj 5x na teden v ljubljani in od tega je nekje na vsako tretjo ali četrto vožnjo proti ljubljani sprožil regeneracijo. Ponavadi nekje od grosuplja naprej, ampak ne vedno. Avto je dobil nekako zvok, kot bi imel športni lonec gor, samo ne tako glasen in ko si pogledal na trenutno porabo, je bila višja za nekje 2 L. Zdaj pa avto v glavnem stoji in gre 1x do 2x na teden v ljubljano. Danes se je proti ljubljani ene 5x pokazalo opozorilo, za domov opozorila ni bilo več, se mi je pa praktično pred domom začela regeneracija. Tako da sem se šel še malo vozit, da se je končala. Je pa prvič po menjavi aditiva, da sem se zavedel regeneracije. Tako, da nimam pojma kaj bi bilo. Naslednji petek imam itak naročen reden servis v grosupljem, pa mi bojo še to pogledal. V glavnem če bo zabit, gre ven.

gepl83

Mala osvežitev kaj se dogaja. Dva meseca nazaj Na 107.000 km naredil servis, avto jih ima danes 113.000. Fap filter je še notri, je v bistvu še preden sem prišel do servisa zagnal regeneracijo in takrat sem mu še jaz pomagal, da je bolj zadihal, po tistem se napaka več ne izpisuje:emot112:. Zamenjal sem gume za zimske in mi je že žal, ker nisem kupil 2h novih, ker imam sedaj spet tuljenje na zadnjih kolesih. Za letos bom obdržal še te gume, glede na to, da imajo skoraj ves profil in da so stare 3 leta.

V glavnem, minila me je začetna živčnost, katera je je posledica branja foruma, tako da zdaj veliko bolj uživam v vožnji. Super avto za družino.

Še vprašanje. Mogoče kdo prodaja original picassojeve feltne 18 col? Priprave na pomlad.:Hammer3:

ppeterlin

Zdravo,

tudi meni je skoz pisalo na mojem GP da je FAP zamašen... Najceneje ti je, da nabaviš vse 4 vijake in objemko na Citroenovem servisu, FAP odstraniš (najhitreje s fleksarco odžagaš vijake, ker so ponavadi čisto zapečeni), ga opereš z visokotlačnim čistilcem (jaz sem ga pri sosedu, ki ima možnost pranja tudi s paro) po čiščenju mi ne javlja več napake, pa tudi žre mi za okoli pol litra/100km manj :D

Je bil pa filter res zapacan, tko da sem pri sosedu naredil okoli 2x2m črn flek na makedamu :D :BigThumbs:

Čojko

ful ekološko in odlično za dobrososedske odnose

sl1

Sam da vaju njegova ni vidla...  :)

ppeterlin

Ja res...  Dizla vozit je itak Full ekološko,  on je rekel da bi kar pred hišo na asfaltu pral,  pa sem mu rekel da gremo raje na makadam,  da sem potem pregrabil pesek in ga spal ��

garac

ah, kaj bi, saj je bilo na makadamu, bo že spralo v zemljo, drugič raje na travi ali pa v vrtu med korenjem operi, da se ne bo poznalo na tleh
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

altair123

Me prov zanima kje pristanejo iztrošeni fap filtri, ki jih zamenjajo na servisih....

zlikovski

Tile fap filtri so pa res ''ekološki'' in EGR za motor, ko ti zapaca ves sesalni kolektor,...
Nevem točno, kje sem zasledil, da Toyota praktično nedla več dizel motorjev, izjemoma samo za evropo, ker smo tak mahnjeni na dizle.