GEPL's Picasso exclusive

Začel/a gepl83, Oktober 12, 2014, 09:13:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gepl83

No saj bom videl. Avto bo sedaj delal manj kilometrov, ker bo kot drugi avto pri hiši.

altair123

Ko sem jaz bil v taki situaciji sem menjal prej. Ker 180*2=360. Take kilometrine pri meni avto ne bi dočakal, zato se mi ni zdelo smiselno čakat. Ziher je ziher, pa tudi relativno nov material bi ob prodaji (recimo da prodaš pri 260000) težko dobro unovčil. Takrat so lahko jermeni stari 80tisoč ali 20tisoč km, pri ceni avta pa se ta razlika ne pozna.

gepl83

Danes je bilo malo čistilne akcije notranjosti v obeh avtih. Tako je tudi nastala priložnost za eno skupno fotko. :take_picture:

Èe bo nova pridobitev delala tako malo težav kot jo je picasso bom lahko samo vesel. :BigThumbs:

Matteo.

Citat od: gepl83;254542Danes je bilo malo čistilne akcije notranjosti v obeh avtih. Tako je tudi nastala priložnost za eno skupno fotko. :take_picture:

Èe bo nova pridobitev delala tako malo težav kot jo je picasso bom lahko samo vesel. :BigThumbs:

Lepa oba, daj povej kaj več kaj si nabavil...
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

gepl83

Avto je 2016 letnik, 2.0 tdi 150 konjev z DSG menjalnikom. Od opreme ima zunanji in notranji R-line paket, led luči spredaj in zadaj, keyless odklepanje in vžig, električno odpiranje prtljažnih vrat, steklena streha z odpiranjem, radarski tempomat, samodejno parkiranje, 7 sedežev, avtomatske dolge luči in brisalci,... Opreme je dovolj, vendar bi si želel še LED+ luči in pa 360 kamero in pa odpiranje prtljažnih vrat z nogo. Nič posebenega, vendar lušna zadeva če imaš.

Iskal sem sicer spacetourerja, vendar nikakor ni bilo takega kot sem ga jaz želel. Èe je imel že vso ostalo opremo, pa je imel navadne luči, ali pa je bil kakšne meni nevšečne barve. Ko sem postopoma dvigoval budget, sem v domačem kraju videl ta avto in ga šel pogledat. Avto je bil res lepo ohranjen pri 120.000 kilometrih, po probni vožnji, pa sem bil res navdušen. Avto je bil res udoben in se je lepo peljal tudi dinamično. Sedaj sem sicer malo pokvaril vse skupaj kar se udobja tiče, saj sem za letni komplet zamenjal original 17 col platišča z 19 col platišči in pa H&R vzmetmi. Avto je sicer sedaj malo manj udoben, vendar še vedno bolj od mojega picassoja na 18 col platiščih, s to razliko, da je touran neprimerljivo boljši za kakšno dinamično vožnjo tu pa tam, čeprav prvotno avto temu ni namenjen. Kot voznik, kateri je vedno oboževal malo bolj športne avtomobile, je to najbližja stvar, kar si jo lahko trenutno privoščim, da je avto še vedno uporaben. Bom ob priliki oba še malo poslikal, pa naredil kakšno primerjavo med njima.

Picasso pa veselo naprej vozi pri hiši, trenuto ima nekaj čez 168.000 kilometrov in lepo laufa. V kratkem bo treba na redni servis in pregled, pa upam da bo tako tudi naprej.

Citroenovc

Jaz sem se pa ravno včeraj spomnil na tega tvojga Pikaslna ... Sem v VG videl parkiranega rdečega C4 Pikaso - padel mi je pa v oči zaradi malo temnejše rdeče barve (običajno so bolj setlo rdeči) in črne strehe ... hudo luštna kombinacija za pogledat ...
OK

LP
Primož

gepl83

Jp. Tista rdeče črna kombinacija je huda. Jaz sem videval konstantno 2 tle pri nas na dolenjskem. Lepa res. Nisem pa še videl belega z črno streho pri nas razen svojega. Ko sem kupoval avto 5 let nazaj, sem hotel 2.0 hdi črna notranjost, panorama z črno streho in ksenon. Kupil sem takrat najdražjega na avto netu in ni mi žal. Žal mi je bilo edino pri prodaji. Nihče me ni poklical, pa sem imel ugodno ceno. Zdj bo avto kr ostal še neki časa pri hiši, sploh če bo tako dobro služil kot do sedaj.

gepl83

Danes smo se vrnili z dopusta. Avto je obrnil malenkost manj kot 171.000 na števcu. Pred dopustom je bil na servisu v Grosuplju kjer je bil poleg menjave filtrov in olja še adaptiran menjalnik, tako da sedaj res še lepše speljuje. Teramo naprej.

gepl83

Malo update a. Avto še kr gre, sklopka še vedno prva in vztrajnik. Ima 174.000 kilometrov. Sem pa danes moral po 5ih letih zamenjat akomulator in pa pojavila se je napaka abs/esp, gearbox in handbrake. Predvidevam da je nekaj na abs senzorju, kot se je že enkrat pripetilo, ko smo sam spucali zareze. Možno, da se je spet nabrala rjavina. Bomo videli.

zakl

Zakaj pa nebi šlo ... Sej nima še tolk km, zato sam "gas" naprej... moj jih ima 259.000 pa verjetno še vedno vse prvo ... ok kupljen dve leti star s 110.000km/letnik 09...

gepl83

Za božično vzdušje je bil kriv samo desni abs senzor. 30 eur in teramo dalje.

gepl83

Citat od: zakl;261578Zakaj pa nebi šlo ... Sej nima še tolk km, zato sam "gas" naprej... moj jih ima 259.000 pa verjetno še vedno vse prvo ... ok kupljen dve leti star s 110.000km/letnik 09...

Robotiziran menjalnik? Al ročni?

zakl

Citat od: gepl83;261603Robotiziran menjalnik? Al ročni?

Robotiziran...avto je bil kupljen iz uvoza 2 leti star s 110kkm (koliko je to realno me niti ne zanima... samo da dela)... do sedaj hladilnik klime, blazine, egr in guma na pokrovih armaturne (to se itak skozi nekaj odlepi-pač materiali notranjosti so bolj tako tako,...), ostalo OK...

gepl83

Fajn. Jaz sem tud zadovoljen. Bilo je od začetka nekaj stvari, pa še to ni bilo stroškovno zahtevno. Najdražje hladilnik klime in cev klime. Ostalo pa praktično nič ali drobiž. Za sklopko pa pojma nimam. Nekje sem slišal, da jih hudič jemlje od 150.000 naprej, čeprav za enkrat še nimam občutka.

GSclub

Sklopko na mojem sem menjal pri 287tkm. Sama sklopka in vztrajnik bi še bila za nekaj časa, puščal je hidravlični potisni ležaj, zato je vedno bolj drsela.