Prodam: XM turboCT exclusive

Začel/a GSclub, Maj 20, 2014, 01:01:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

nisem opazil, se oproščam če je že kje napisano?
Koliko je prodajna cena?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

mirchi

Citat od: hladilnik;195672Kolk je pa to kej avto za nekoga, ki ne sraufa sam? Dosti vzdrzevanja in malenkosti, ki gredo narobe?

Res mi je vsec.

Tega lahko brez skrbi kupis. Verjami,da je res dobro vzdrzevan.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Lovro

Citat od: antasi;195673nisem opazil, se oproščam če je že kje napisano?
Koliko je prodajna cena?

V čisto prvem postu te teme - naj bi bila okoli 1.500 EUR.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

hladilnik

Citat od: mirchi;195676Tega lahko brez skrbi kupis. Verjami,da je res dobro vzdrzevan.

Koliko pa je tle vec vzdrzevanja od ene Xantije? Za priblizen obcutek? Ker jaz niti olja ne morem zamenjati sam (blok), ostalega pa itak ne znam.

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

GSclub

Glede vzdrževanja ni panike, tudi deli se kar dobijo, novi in rabljeni (vsaj tisto, kar sem rabil). Sklopka npr., ki je bila menjana 10000km nazaj, stane 180eur, z menjavo, menjavo olja v menjalniku, semeringov pri poloseh, vžigalnih svečk in še nekaj stvari so takrat naredili (bom pogledal na račun) me ej skupaj prišlo malo čez 400eur. Veliko ceneje, kot pri novejših z ali brez dvomasnega vzrajnika, verjetno tudi če primerjamo s razred ali dva manjšimi avti (C5, C4).
Pečka gretja se zamenja v dveh urah (menjana pred 2 ali 3 leti), ni treba podirati armaturke (primerjava s Xantio). Je pa vsaj za moje pojme in občutek avto glede vožnje, notranjosti, občutkov, težko primerljiv s Xantio. Je tudi precej bolj robustno in trdno grajen ...

O ceni pa lahko še kaj rečemo po ogledu ...

GSclub

Čojko

Dajte se zmigat tisti, ki vas mika, da vam ga kdo pred nosom ne spelje.

tomaz555

Glih tepel se ne bomo. Jaz sem za letos že svojo kvoto izpolnil. 5 registriranih vozil je zaenkrat dovolj. Še sreča, da bo kmalu novo leto.

hladilnik

Saj kupiti je danes avto se najmanj, tudi registrirati, ce si malce starejsi kot jaz in popustov cel kup, mene osnovno za 2.0 dizel s 170KM pride 140eur... plus cestnina. Tudi se kaksen servis narest ni problema, da bom pa suzenj, ker me bo stvar zagrabila pa ne vem. Zato ga niti pogledati ne upam iti.

Ker tle se hitr nabere za dva jurja, ko opravis kaksen servis, jaz bi zihr se odbijace sel zrihtat pa spolirat in kaksno malenkost, ker bi ga hotel imeti za dopuste, prides na tri jurje pa nisi naredil nic. S tem, da me manjkajoci pixli na info boardu sploh ne motijo recimo. Je pa en čar zagotovo in ze v osnovni soli sem bil poseben, ko je prisel ven XM in so sosolci zbirali BMW kataloge in se slinili nad E32 sem jaz sanjal o XM...

Po drugi strani bo pa moj primaren avto poleti star 6 let in prisel v tezavno obdobje, zenin bo 3 leta... in tega dati v racun pa kupiti nekaj novega, da imam mir tudi nekaj steje. Jebiga izumirajoci srednji sloj pa (sicer lastno) stanovanje v bloku... casi pa tudi niso roznati. Cakam malo na novi C5, ce bo vendarle hidravlika, ali pa ce vzamem tole zadnjo generacijo, ki me sicer sploh ni navdusil pretirano ampak, ker glih popuste kupujemo.

Vem koliko avtmobili kostajo, sem jih kot mulc menjal vec kot stare gate in kdor nima jurja in pol za tale stroj bolje, da kupi AX.

Čojko

@hladnik, še enkrat si preberi kar si napisal, in hitro na ogled. Kaj pa je 3-4 jurje za sanje. Jaz sem si kar dvojne take privoščil.:Hammer3:  Toliko izgubiš v enem letu na novemu avtomobilu.

tomaz555

Èojko ti se tako tolažiš kot jaz. Na koncu se vsi na nek način znebimo denarja. Eni kupujejo nove, eni kupujemo stare...

xpuser

Citat od: hladilnik;195772Saj kupiti je danes avto se najmanj, tudi registrirati, ce si malce starejsi kot jaz in popustov cel kup, mene osnovno za 2.0 dizel s 170KM pride 140eur... plus cestnina. Tudi se kaksen servis narest ni problema, da bom pa suzenj, ker me bo stvar zagrabila pa ne vem. Zato ga niti pogledati ne upam iti.

Ker tle se hitr nabere za dva jurja, ko opravis kaksen servis, jaz bi zihr se odbijace sel zrihtat pa spolirat in kaksno malenkost, ker bi ga hotel imeti za dopuste, prides na tri jurje pa nisi naredil nic. S tem, da me manjkajoci pixli na info boardu sploh ne motijo recimo. Je pa en čar zagotovo in ze v osnovni soli sem bil poseben, ko je prisel ven XM in so sosolci zbirali BMW kataloge in se slinili nad E32 sem jaz sanjal o XM...

Po drugi strani bo pa moj primaren avto poleti star 6 let in prisel v tezavno obdobje, zenin bo 3 leta... in tega dati v racun pa kupiti nekaj novega, da imam mir tudi nekaj steje. Jebiga izumirajoci srednji sloj pa (sicer lastno) stanovanje v bloku... casi pa tudi niso roznati. Cakam malo na novi C5, ce bo vendarle hidravlika, ali pa ce vzamem tole zadnjo generacijo, ki me sicer sploh ni navdusil pretirano ampak, ker glih popuste kupujemo.

Vem koliko avtmobili kostajo, sem jih kot mulc menjal vec kot stare gate in kdor nima jurja in pol za tale stroj bolje, da kupi AX.

Lepo napisano, žal to velja tudi za lasnike novejših letnikov, za nakup je še bil denar za vzdrževanje pa zmanjka.

JureA

Citat od: xpuser;195797Lepo napisano, žal to velja tudi za lasnike novejših letnikov, za nakup je še bil denar za vzdrževanje pa zmanjka.

Upam, da GSClub ne bo preveč zameril, če nekoliko skrenem s teme.

Pri nas še vedno vlada neka čudna mentaliteta glede avtov.
Avto mora bit in to čim novejši, pa četudi bomo travo jedli.
Potem se pa špara pri vzdrževanju.

V Avstriji je povprečna neto plača skoraj dvakrat višja kot pri nas, ampak slovenski vozni park za avstrijskim nič ne zaostaja.

Sicer me prav nič ne briga, kaj drugi počnejo s svojim denarjem, ampak po mojem je traparija dati za avto več kot cca 10% sredstev, ki so na voljo.

Èe je na voljo bolj malo sredstev, se pač za zmerno ceno poišče soliden rabljen avto.

Ljudje mislijo, da ko je avto starejši od petih let, da bo pa kmalu samo še za na odpad.

Zgoraj piše, da bo en avto star šest let in da bo zdaj prišel v težavno obdobje.
Med mojimi avti so nekateri stari čez 30 let, pa še vedno čakam, da pridejo v težavno obdobje.

Pred časom je ena gospa objavila temo, da so kupili "star avto" in jo je zanimalo, kake križe in težave lahko zdaj pričakuje.
Priznam, da se mi je zdelo hecno, ko sem prebral, da je šlo za Xsaro Picasso letnik 2008 s 76.000 kilometri.
Naš Picasso je pet let starejši, ima 225.000 km in ga bomo imeli še dolgo - očitno še vedno čakam, da pride v famozno težavno obdobje.