Prodam: XM turboCT exclusive

Začel/a GSclub, Maj 20, 2014, 01:01:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

mogoče je pa problem v tem,
da nisi TI težaven JureA,

sploh nisi niti malo podoben povprečnemu slovencu:
-nimaš golfa,
-nimaš nov avto
-nisi nevoščljiv
-se nič ne kregaš
-voziš prastare avte
itd

verjetno je to posledica tvojih izletov na drug  konec sveta:funny34d:
predlagam terapijo:
8 urni delavnik v eni povprečni slo firmi za povprečnih 659 eur neto,
po šihtu obvezno v lokalno gostilno na deci in debato kaj je novega itd
izogibaj se delavnici, šraufanju  grdih avtov in grdih misli o izletih z grdim avtom, tam, kjer še nisi bil.
Po kakšnem letu bi moralo biti boljše:emot112:

ps: jureA bo tak razumel post, kot skrajno nežaljiv, saj ve,da je moj prijatelj,
za druge ko pa tole čudno čtivo berejo, pa tudi velja, da nisem imel
namena nikogar užalit
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Romzi

@Antasi: haha in še :BigThumbs:

Drugače pa jaz odkar imam svoj denar in vozniško, se vozim s starejšimi da ne rečem starimi avti v bolj kot ne budget kategoriji. In me BK za to. Poznam pa veliko ljudi ki zmečejo res velik velik procent svojega proračuna v pleh. Pa jamrajo zraven... pa nimajo za gume pa registracijo... Kot da jih kdo sili...

Citroenovc

Ja pleh sveti pleh. Sploh v SLO ....

Jaz tudi spadam med čudne, ker vse bolj ugotavljam, da bo (enkrat ko bo) moj "novi" avto star ene slabi 2 desetletji, ko bo prišel k hiši in bo obenem moj daily driver .... In zakaj?
Ker takih kvalitetnih avtov resnično ne delajo več :(
OK

LP
Primož

JureA

@Antasi:
Seveda nisem užaljen in upam, da tudi jaz nisem koga užalil.
Po pravici povedano, zadnja leta se izogibam komentarjem o položaju naše družbe.
Najbrž ni umestno soditi ljudi, če nisem v  njihovi koži.
Se mi pa zdi škoda, da naše ljudstvo ni malce bolj podobno kakšnim Skandinavcem, ker bi bilo najbrž za vse marsikaj bolje.

hladilnik

Citat od: JureA;195801Upam, da GSClub ne bo preveč zameril, če nekoliko skrenem s teme.

Pri nas še vedno vlada neka čudna mentaliteta glede avtov.
Avto mora bit in to čim novejši, pa četudi bomo travo jedli.
Potem se pa špara pri vzdrževanju.

V Avstriji je povprečna neto plača skoraj dvakrat višja kot pri nas, ampak slovenski vozni park za avstrijskim nič ne zaostaja.

Sicer me prav nič ne briga, kaj drugi počnejo s svojim denarjem, ampak po mojem je traparija dati za avto več kot cca 10% sredstev, ki so na voljo.

Èe je na voljo bolj malo sredstev, se pač za zmerno ceno poišče soliden rabljen avto.

Ljudje mislijo, da ko je avto starejši od petih let, da bo pa kmalu samo še za na odpad.

Zgoraj piše, da bo en avto star šest let in da bo zdaj prišel v težavno obdobje.
Med mojimi avti so nekateri stari čez 30 let, pa še vedno čakam, da pridejo v težavno obdobje.

Pred časom je ena gospa objavila temo, da so kupili "star avto" in jo je zanimalo, kake križe in težave lahko zdaj pričakuje.
Priznam, da se mi je zdelo hecno, ko sem prebral, da je šlo za Xsaro Picasso letnik 2008 s 76.000 kilometri.
Naš Picasso je pet let starejši, ima 225.000 km in ga bomo imeli še dolgo - očitno še vedno čakam, da pride v famozno težavno obdobje.

Lejga junaka, glih zato pisem, ker nisem tak kot povprecen slovenc. Imam pac dovolj financ, da si privoscim nov avto in ne visim na servsih vsak mesec. A je s tem kaj narobe te vprasam?! In ja, jaz ne morem imeti 30 let starega vozila, ker me pride vzdrzevanje drazje kot novo vozilo na leasing. Zal ne znam sraufati, ker si sluzim na drug nacin. Oba z zeno imava odlicno izobrazbo, dobre sluzbe in nama nekaj 150eur mesecno za leasing ali kredit ne predstavlja vecjega stroska. Stanovanje imava svoje pa bi lahko imela bajto. Vozila bi lahko bmwja ali mercedeza ampak cemu? Ce gremo lahko dvakrat na leto na vecji dopust, brez odrekanj pri hrani in obleki. Ce kljub temu prisparava povprecno za dve slovenski placi na mesec... Verjemi, da ne gre vse za pleh, dalec od tega in od tega kar bi si lahko privoscil.

Ja bos rekel, cemu potem ne kupis tega XMa? Zato, ker je avto drag hobi in nocem biti suznej temu. Imam svoje hobije in avto mi je vsec, samo po tehtnem premisleku bi slo prevec SKUPNEGA denarja v pleh. Ki ga lahko zapraviva drugace.

Ja, danes so avtomobili delani za obdobje cca. 5 let. Potrosnisko blago. Ti tega ne vidis, ker vozis stare avtomobile, ki jih lahko vsak s triletno strojno solo vzdrzuje sam doma. Tako so narejeni, za razliko od novejsih kjer nimas kaj dosti praskat zraven. Ce nisi ravno pri koritu.

GSclub

fantje, hvala da ohranjate temo aktivno. Ni treba prehitevat, nikogar silit, ko bo pravi čas in pravi kupec, se bo prodal...ali pa ga bom mogoče obdržal, trenutno prav uživam v vožnji z njim. Zadnje leto in pol ga skoraj nisem vozil - ali ga je žena ali pa sem vozil sveže mehansko urejenega GSAja. Vmes je pa vsake toliko nekaj crknilo (kot sem napisal), tako, da je bil precej na servisu ...
Kupec je najbolje, da se sam odloči, pretehta v sebi, brez pretiranih zunanjih sugestij.
Iz tega, da veliko ljudi priporoča XM, bi lahko sklepali tudi, da si ga želijo sami, a ga ne želijo/upajo imeti...
Pri meni je Xm že deseto leto pri hiši, dva XM pa sedmo leto. Ne ljubiteljsko, ampak v vsakdanji uporabi.

Lovro

Citat od: JureA;195801...ampak po mojem je traparija dati za avto več kot cca 10% sredstev, ki so na voljo.

@Hladilnik - saj je Jure lepo napisal, kot citirano zgoraj. Ti pa očitno pašeš v ta razred - avto ti požre manj od 10% tvojih dohodkov.

Itak ima pa vsak svoje mnenje - jaz se strinjam z Juretovim, je pa to samo mnenje, vsak se itak sam svobodno odloča, kolikšen del dohodka bo namenil za svoja prevozna sredstva.

@GSclub - sori za smetenje... saj se bo že našel nekdo, ki se bo zaljubil v tvojega XM-a in ga kupil :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

GSclub

@GSclub - sori za smetenje... saj se bo že našel nekdo, ki se bo zaljubil v tvojega XM-a in ga kupil :BigThumbs:[/QUOTE]

ej, dokler je debata vsaj približno na nivoju, ni panike. ... bi bilo pa kul, da se počasi naredi prostor za XM V6. 3 GS/A je hkrati mi je še OK imet, treh XM pa vseeno ne bi.
Itak pa ugotavljam, da najbolj uživam, ko avte rihtam ali vozim. To pa s pri 6 avtih ni mogoče pri vseh hkrati. Verjetno bo zato še kak GS naprodaj...

Čojko

Še mene mika,... :Hammer3:

Ne da bi koga prepričeval bom vseeno zapisal nekaj mojih razmišljanj o tem avtu.

Sam sem pred 20 leti "kot mulc" kupil rabljenega XM V6 letnika 89 -prav prve serije z vsemi možnimi porodnimi težavami, precej zmatranega, sumljivi kilometri ipd. in kot popolni laik seveda vozil zgolj na uradni servis, kjer se je vse plačalo na polno. Tri leta sem delal zgolj za avto, pa še zmanjkovalo je, vendar ko je deloval tako kot je moral je bil pa tak užitek v vožnji, da mi še sedaj poje srce. Sama velikost in prostornost avtomobila, čuda izredno dobrih rešitev, višek hirdavlike tistega časa, šestak z ogromno kubaturo, ki je delal kot kakšen star dizel - lahkotno iz minumuma ven, ter se hkrati zavrtel preko 6 jurjev.  Prva, druga, 100 km/h, pa nato kar v peto. ipd. Prsti za oblizat. Poraba med 12 in 14 ali še celo več,... omejitve so bile takrat bolj kot ne za okras na cesti. Gume za deset jurjev,...
Tista moč je bila takrat superiona na cesti, .... V glavnem gospod avto.

Tale, od GSCluba mi je tudi izredno interesanten, gre za drugo serijo, z vso možno najprestižnejšo opremo, kjer mi je poleg ostalih elektro pomagal najbolj všeč original električni šibedah.  Motor - turbo bencinar z nižjo kubaturo in nekoliko manj konji, ter posledično zmernejšo porabo pa ravno zaradi turbine precej enakovreden šestaku, ko se gibaš v uporabnih vrtljajiih.

Želim si, da ga vzame nekdo, ki ga bo znal cenit in ima cca. 5000 EUR rezerviranih zanj, za ga poštimat tako kot se šika in ga še veliko let uživat kot neke vrste bolj občasni oz. dodatni avto pri hiši. Osnova je sigurno dobra. Èe so "stari" avti enkrat dobro porihtani, te tudi ne sparšujejo veliko za sproti in so zanesljivi, da se lahko z njimi pelješ kamorkoli. Sama vrednost pa jim tudi ne bo padla več oz. jim bo verjetno le še rasla.
V glavnem igračka za velike otroke, ki si kaj takega lahko privoščijo.:BigThumbs:

antasi

Citat od: hladilnik;195894Lejga junaka, glih zato pisem, ker nisem tak kot povprecen slovenc. Imam pac dovolj financ, da si privoscim nov avto in ne visim na servsih vsak mesec. A je s tem kaj narobe te vprasam?! In ja, jaz ne morem imeti 30 let starega vozila, ker me pride vzdrzevanje drazje kot novo vozilo na leasing. Zal ne znam sraufati, ker si sluzim na drug nacin. Oba z zeno imava odlicno izobrazbo, dobre sluzbe in nama nekaj 150eur mesecno za leasing ali kredit ne predstavlja vecjega stroska. Stanovanje imava svoje pa bi lahko imela bajto. Vozila bi lahko bmwja ali mercedeza ampak cemu? Ce gremo lahko dvakrat na leto na vecji dopust, brez odrekanj pri hrani in obleki. Ce kljub temu prisparava povprecno za dve slovenski placi na mesec... Verjemi, da ne gre vse za pleh, dalec od tega in od tega kar bi si lahko privoscil.

Ja bos rekel, cemu potem ne kupis tega XMa? Zato, ker je avto drag hobi in nocem biti suznej temu. Imam svoje hobije in avto mi je vsec, samo po tehtnem premisleku bi slo prevec SKUPNEGA denarja v pleh. Ki ga lahko zapraviva drugace.

Ja, danes so avtomobili delani za obdobje cca. 5 let. Potrosnisko blago. Ti tega ne vidis, ker vozis stare avtomobile, ki jih lahko vsak s triletno strojno solo vzdrzuje sam doma. Tako so narejeni, za razliko od novejsih kjer nimas kaj dosti praskat zraven. Ce nisi ravno pri koritu.

zanimiva debata. Še enkrat se potrjuje slo lastnost,
kot sem jo zgoraj že omenjal, da ni premosorazmernosti pameti z izobrazbo.
Jaz pač to napišem, ker nisem pameten in tiho,
jureA pa e bo ker je preveč pameten za to.

antasi

Aja,p.s.  sem pa pozabil.
vsaka povezava v mojem textu z resničnimi osebami nima
povezave, ker je plod moje bujne domišlije

Zeko124

Waaaa @hladilnik, kir si ti car, ima da se ti cel forum prikloni do tal ob tvojih izjemnih zivljenskih dosezkih. Ocitno si post JureA dojel popolnoma narobe (kjub svoji izjemni izobrazbi).

"Natulil" si cloveka, katerega ocitno ne poznas izven foruma, potencialno tudi ne ves, da je lahko marsikomu za zgled v marsikaterem pogledu. Tudi meni. :emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

Sem prejšnjič glih bral o strošku avta.
Pisalo nenako tako, če kupiš nov avto nesme biti dražji kot tvoj letni dohodek, ker če presežeš to si že buknil po celi črti, po domače povedano zakreditiran ali na fafingu in delaš večinoma za avto. ker se ti vložek ne povrne v obdobju 15-20 let.

GSclub

Na tem XM je bilo relativno veliko zamenjanega, kljub temu pa je bilo stroškov (večinoma novih) delov in popravil v šestih letih recimo približno toliko, kot izguba vrednosti novega C5 v enem letu lastništva ... s tega vidika je XM stroškovno zelo ugoden luksuz...

gepl83