Prodam: XM turboCT exclusive

Začel/a GSclub, Maj 20, 2014, 01:01:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gepl83

V bistvu je bila edina stvar, ki je ni popravil steklo na prednjih vratih. Vse drugo je pač stvar obrabe, katerih pa ni zamenjal, ker je bil avto namenjen za prodajo. Cena pa zaradi tega ne bi bila bistveno višja. Ceno pa ni spustil zaradi obrabljenih komponent, ampak za to, ker si bil načeloma edini kupec. Mislim, da tudi sam veš, kako težko je prodat tak avto. No drugače pa veliko sreče pri prodaji. Kot sem napisal, če bi mi finance dopustile in pa žena, bi si ga mogoče kar jaz umislil. Ker mi je še vedno všeč. Nekaj ličarskega znanja imam in pa seveda dobrega sorodnika ličarja in bi bil lahko to krasen projekt. Ah, spet sanjam.

Drugače pa sem mislil na kompletno notranjost. Res, da mogoče ne paše tako na zunanjo obliko kot armatura iz serije ena, vendar mi je veliko lepša. Dejansko imaš občutek, da sediš v 10 let mlajšem avtu kot je zunaj.

GSclub

@gepl: ne me narobe razumet: nikogar ne obsojam, le opisujem situacijo. Pri nakupu sem itak opazil vse te pomanjkljivosti (razen tistih bolj skritih - npr. puščanje volan, jermenica - nekaj takih stvari je pa pri rabljenem avtu itak za vzeti v zakup) in se ob ustrezni ceni odločil za nakup.
Ker si omenil, da je bil včasih lepši (kar je seveda res), pač kot prodajalec izpostavljam stvari, ki so trenutno v boljšem stanju.

GSclub

Tank je spet napolnjen.

Z zadnjim tankom prevozil malo čez 1000km z malo več kot 83 litri. Poraba 8,3. Ni slabo za 150 turbo bencinskih konjev iz srede devetdesetih :)

Tiki

Tale XM bi si zaslužil še enega dobrega ličarja pa mogoče LPG =))
Potem je pa samo še za prste obliznit :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zlikovski

Jaz sem z svojim naredo največ 1100km 2.0i bencin.

gepl83

Kakšne relacije pa voziš? To je res nizka poraba. Moj audi a3 1.6 bencin 02 letnik je več pil.

Citroenovc

Citat od: gepl83;195387Kakšne relacije pa voziš? To je res nizka poraba. Moj audi a3 1.6 bencin 02 letnik je več pil.

Ja in kaj te tu čudi - podhranjena krava z zastarelim motorjem (pa ne me razumet v smislu, da napadam Audija), ki se je matral napram poskočnemu Turbo motorju, ki se ne rabi pratkično nič matrat za čisto spodobna pospeševanja ....

Podobna zgodba pred leti 2 e36 BMW. Lastnik prvega (316i - mislim da 103KM) je stalno jamral, da kako mora avto kar naprej tiščat "dilo", da sploh kam potegne ipd gor dol - ampak pije 12+l. Lastnik drugega (320i 24V - 150KM) se mu je pa samo smejalo - avto pil okrog 8l in to pri mnogo bolj suverenem pospeševanju kot ga je 316i sploh zmogel kot max performance .... KO je prvi slišal za to - se je začel dret, da kako ga nategujem, da to ni možno, da on ve, da 6 valjnik pije več, da to ne more biti res, saj zato pa je on kupil ta najbolj "konomičnega" (beri: najšvohnej kravo).

Kaj hoče  pesnik povedat? Da če je motor primerno suveren za avto - je bolj šparoven kot kak entry model z motorjem, ki bi bolj pasal v številko ali dve manjši avto (aja, sem kar veliko km kot voznik naredil z A4 1.6i in vem kako se tisti motor rabi matrat in koliko spije, da je avto kolikortoliko dinamičen v prometu).
OK

LP
Primož

gepl83

Èe še nisi zasledil, je bil ta avto včasih v lasti mojega očeta in na te relacije, ko je bil vožen pri nas je imel porabo 10,5 litra na sto, pozimi mogoče še več. Vprašal sem ga samo, kakšne relacije vozi. Verjetno gre za odprto cesto. Ne potrebujem pa celotnega spisa o enih starih BMW jih.

Čojko

Naj se že en opogumi in ga vzame.
Xantos? Enega za kose že imaš doma.

xantos

Èe bi ble finance malo boljše bi šlo...

Sploh pa ni pravi motor hehehehehe :Hammer3:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

gepl83

Res ni šestak, vendar avto konkretno vleče. Sploh ko pride izven nizkih obratov. Jaz bi ga vzel, vendar po vseh težavah, ki jih imam in jih bom imel z mojima najmanjšima otrokoma, ne bom imel niti časa za avto, še manj pa financ.

Čojko

Citat od: xantos;195451Èe bi ble finance malo boljše bi šlo...
se zmeniš na obroke
Sploh pa ni pravi motor hehehehehe :Hammer3:
saj imaš pravega doma, pa potem samo premetavš sem pa tja po potrebi oz. želji

Jaz sploh ne vidim težav,...:Hammer3:

zlikovski

To porabo sem dosegel na avtocesti povprečno 130km/h.

gepl83

Lepo. Avto se res ne matra pri 130 na uro. Jaz sem imel enkrat porabo 6.2 po računalniku, relacija Trebnje - Kraljevica čez Delnice, ampak res polžja vožnja. Imel sem čas in sem užival v vožnji in me je zanimalo kakšno porabo se da spravit ven iz tega avta.

Citroenovc

Citat od: gepl83;195439Èe še nisi zasledil, je bil ta avto včasih v lasti mojega očeta in na te relacije, ko je bil vožen pri nas je imel porabo 10,5 litra na sto, pozimi mogoče še več. Vprašal sem ga samo, kakšne relacije vozi. Verjetno gre za odprto cesto. Ne potrebujem pa celotnega spisa o enih starih BMW jih.

Glede na to, da to omeniš praktično v vsakem tretjem postu v tej temi - verjemi, da sem že zasledil.

BMW so ti pa ponazorili tvojo primerjavo z A3 ...
OK

LP
Primož