Prodam: XM turboCT exclusive

Začel/a GSclub, Maj 20, 2014, 01:01:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

zadaj sem takoj po nakupu zamenjal kolesne krogle in napolnil HA kroglo, pa je bilo OK. Zadnje čase je spet postal (občasno) trši, kljub preverjeno polnim kroglam. Mislim, da je bilo to verjetno zaradi puščajoče zavorne cevi in posledično zraka v sistemu, kar se zdaj rihta...

GSclub

Zamenjana zavorna cev, mehanizem zadnje šipe. Po daljšem času ga malo več vozim, pravi užitek oz. sprememba namesto GS in dizelskega XM. Tih in uglajen v nižjih vrtljajih, v višjih se fajn prebudi... po dolgem času ga pognal do 200, z lahkoto in veliko rezerve...
Bonus za hitrega kupca: za 124,6 eur bencina v tanku :)
@gepl: še vedno ima NM tablice in medaljo Miklavža za varno vožnjo na sredinski konzoli.

xantos

Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

GSclub

ko pridem domov je tema, bom probal jutri v službi...

gepl83

Ja tist je pa iz Brezja. Tudi avto je bil blagoslovljen tam, kmalu ko ga je fotr kupil. Je pa res, da je bil ta xm po dveh BX ih in Xm mk1 res makina. Dokler, ga ni zamenjal mercedes, ga je fotr resnično pazil.

hladilnik

Posten oglas, slikice bi bile dobrodosle.

LukaKST

Zdaj že mene zanima še kaj več...čakamo na slikice. ; )

GSclub

danes ni ratalo, jutri bi moralo, hvala, ker "težite"

GSclub

Nekaj fotk na hitro, avto je neočiščen in neopran. Prevleka voznikovega sedeža (del, ki je iz alkantare) je precej zmatrana, tudi malo strgana, vidi se luščenje zgornjega sloja barve predvsem na strehi. Sprednji odbijač in maska sta bila menjana po blažjem trčenju (darovalec je bil zeleni V6 od @psihopata).
Povprečna poraba velja za dobrih 300km AC in relacij, bolj ali manj umirjene vožnje, računalnik laže za 4-5 deci.
Avto ima še snemljivo vlečno kljuko in tretjo tablico...
Obut je v Michelin Alpin A4, ki so dobre vsaj še za eno sezono, letne na litih platiščih po dogovoru.
Voznikov sedež ima nastavljiv bočni oprijem ledvenega dela, kar je redko pri XM.

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gepl83

V spominu imam precej lepšega. Èe je pa mehansko tak kot govoriš da je, potem je sigurno za kupit. Dober projekt bi bil tole.

pubi2cv

Notranjost je pa takšna kot pri mojem. Sedeži alkantara/usnje v sivi barvi....ni veliko takih....

gepl83

Meni osebno najlepša notranjost pri xm-u.

garac

Meno osebno, pa je  veliko lepša armatura iz serije 1
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

GSclub

@gepl: je bil precej lepši, tvoj oče je kar pazil nanj. Po drugi strani pa je zanemaril nekatere mehanske posege in popravila, ki sem jih v glavnem opazil že na ogledu: preperel izpuh, obrabljeni diski spredaj, nedelujoč pomik stekel spredaj, zimske gume spodnjega razreda in zelo obrabljene, neoptimalna hidravlika ... zaradi teh stvari sva se takrat pogodila za ceno, ki je bila precej nižja od prvotno precej ambiciozno zastavljene in je bila primerna stanju avta.
Zdaj je situacija obratna: po videzu ne izstopa, mehansko zelo dober. najbolje se to čuti, ko se zapelješ. Èe to pravi tako natančen in za malenkosti občutljiv uporabnik, kot je @citroenovc, bo nekaj na tem ...
v teh dneh bom podrobneje opisal glavne servisne posege, datume, stroške ...

@garac: verjetno je mislil oblazinjenje. Za armaturko se pa strinjam. Tista od serije 1 je perfektno usklajena z zunanjostjo avta.