Xantia Activa 2.0 TCT "Ropotuljica"

Začel/a xantos, December 07, 2013, 09:41:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Citat od: gregor;184145Lahk pa dobiš kak regulator za probo. Pa če bo vredu, je lahk tud pri teb na avtu naprej skladiščen, jih je dost. :-)

Ga že imam doma iz V6-ke (upam da paše). Slabo evidenco rezervnih delov maš hehehehe.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Čojko

Jaz pa sem mislil, da je to normalno. Pri mojem GS-u se tudi to dogaja ob kliku in to  bistveno izraziteje, kot pri tebi. Samo se mi zdi, da je povratna cev pred klikom prazna in torej pride zrak tja iz posode, ki se ob kliku pomeša v odvečno olje in se nato vidi kot mehurčki,...

Mene tudi to malo bolj detaljno zanima,.... če kdo ve kaj o temu.

xantos

V hidravličnem sistemu, naj ne bi bilo zraka. Kakovost vožnje se drastično poslabša, v kolikor je zrak v sistemu (nestisljivost olja in stisljivost zraka).

gregor

Citat od: xantos;184160Ga že imam doma iz V6-ke (upam da paše). Slabo evidenco rezervnih delov maš hehehehe.

kolikor vem so na vseh enaki.
Potem pa tak vredu če je že pri teb  :)
Hja, to me večkrat zje*e, vem da imam, ampak ne vem točno kje. Si bo treba začet evidenco delat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

xantos

Moja umetnina.

Zdaj bom vedel pri čem sem!

xantos

No pa so se začeli problemčki...

Avto mi na plin včasih pri nizkih obratih ugasne. Bo treba narediti en vredu servis plinske inštalacije (predvsem menjava filtra), pa malo na novo nastavit pa bo. Malo bi rad znižal porabo na plinu, pa tudi če ne bo toliko konjičkov. Še vedno ostane bencin (v primeru zamujanja v službo hehehehe).

Ostalo BP. Ne pije olja, ne teče hydrarincage po tleh. Vsaj nekaj :BigThumbs:

@Èojko: Evo počas pa bo 3 mesece... :funny34d:

superca13

Glede zraka v ceveh:
Èe imaš na sesalni cevi zrak...je zadeva jasna. Na tej relaciji vleče nekje zraven. Ta prozorna takostenska cev mi ne zgleda ravno primerna.
Povratek iz regulatorja je "povratek". Ta ne bi nikoli 100% poln olja in brez lufta.
Torej, če sesalna cev ne tesni, imaš problem po celi liniji.

Sem že imel primer, ko je bila plastika počena na LHM posodi...in je znotraj posode sesalo luft..

xantos

Sem tudi že sam razmišljal, da je mogoče počena posoda... Tista tanka cev je začasna rešitev, za "diagnostiko mehurčkov". Ko bom menjal hydrarincage, bom poskušal zamenjati zgornji del LHM posode z drugim, rabljenim... Upam, da nista oba počena...

Še vedno pa me zanima, če se da pretesniti sprednji cilinder ("amortizer")? Zadnji ni problem...

superca13

Citat od: xantos;184670Sem tudi že sam razmišljal, da je mogoče počena posoda... Tista tanka cev je začasna rešitev, za "diagnostiko mehurčkov". Ko bom menjal hydrarincage, bom poskušal zamenjati zgornji del LHM posode z drugim, rabljenim... Upam, da nista oba počena...

Še vedno pa me zanima, če se da pretesniti sprednji cilinder ("amortizer")? Zadnji ni problem...

Za sprednji cilinder nimam pojma.?? Vsega kar se spomnim so bile zamenjave celotnega amortizerja.

xantos

Kolikor vem se je g. Nemec ukvarjal s tem. Samo če ne naredim sam, mi cenovno ne znese. Ga bom poklical, če mi izda skrivnost...

xantos

Glede cilindrov...

g. Nemec: Zadeva sploh ne crkne in se ne da popravit. Menjaj z cilindrom iz odpada.

Moje mnenje: Zadeva crkne in se jo da popravit (cena je vprašanje). Menjava z clindrom iz odpada, hmmm pa dobiš spet zanič cilinder...

Èe sem kaj sem pa trmast in BOM pogruntal! :Hammer3:

superca13

Poskusi, samo imej rezervnega pripravljenega (za vsak slučaj) :-)

xantos

Nič kaj pretresljivega se ne dogaja... Avto laufa, pušča nikjer (juhuhuhu), še cca. 1500km na hydrarincage potem pa menjava. Nabavil sem tudi eno Xantio za koline. Sicer ni aktiva (je hidraktiva) in ni 2.0 turbo (2.0 navadna). Hidravlika dela u nulo, tako da bodo elektro ventili romali na mojo. Kar bo pa drobovja ostalo od hidravlike, gre pa vse na lager...

Èe kdo rabi karoserijske dele (temno modra barva) ali kaj od notranjosti naj mi javi. Ima tudi usnjene sedeže, ki niso niti tako slabi. Dam poceni.

skrt3

sliši se zelo pomirjujoče, glede na vse peripetije, ki si imel in, vsaka čast, tudi rešil :)

xantos

@skrt3: Ja počasi pa dobivam zaupanje v avto, da me ne bo pustil za prvim ovinkom...

Še ena slikca: Trio za vedno in :)