Xantia Activa 2.0 TCT "Ropotuljica"

Začel/a xantos, December 07, 2013, 09:41:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pehorunkl

Èe rit pada dol, je po vsej verjetnosti kriv glavni zavorni ventil (doseur). Pri tej starosti že notranje puščajo. Lahko ga pretesniš (dobi se set tesnil in teflona) ali zamenjaš z novejšim oz. novim.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

xantos

Dozer sem že pretesnil ( o-ringi menjani), ker mi je crknalo klobučasto tesnilo in sem imel poplavo LHMa v kabini...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

xantos

Fantje (in dekleta:) pazite to...

Bil na dopustu na Krku in prišel z ropotuljico tja in nazaj brez kakršnihkoli posegov na motorju ali hidravliki :BigThumbs:

V nasprotju z lani ko sem se iz Posočja vrnil na avtovleki :Hammer3:

Poraba 11L plina pa je nisem šparal. Sem bil kar presenečen nad nizko porabo (no nizko za TCT:) ) Po avtocesti je letelo povprečno 140-150, pa tudi čez 180 na trenutke. Trasa: Velenje-Postojna-Ilirska Bistrica-Rijeka-Krk (Njivice)

JUHUHUHU! Zdaj pa imam že malo več zaupanja v ta avto... Pa ne da bi kdo mislil, da sem dvomil hehehehe.

LukaKST

To je pa lepo slišati!
Srečno še naprej. ; )

xantos

Evo očedena za Hidroraid. Rje mi sicer ni uspelo ščohati dol... :Hammer3:

Čojko

Odlično! še malo lepotnih popravkov pa imaš odliæen avto za naslednjih pet let.
če se ti bo pa še kaj malega pokvarilo pa itak ni panike saj sisedaj postal sam svoj mojster.

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

xantos

Danes ko sem prilek nazaj iz hidroraida, sem naredil malo citroaerobike. Gor, dol, gor, dol, vozni položaj...

Ugotovil sem, da imam malo preveč tekočine v LHM posodi. Preden sem šel na hidroraid, sem dolil cca. 3dcl LHM-a (ker mi malo spušča elektroventil) no ko pridem nazaj ga imam preveč... Očitno smo imeli škrata, ki je ponoči dolival LHM hehehehe.

Pa še ena zanimivost... Ko sem dal iz najvišjega v vozni se avto ni in ni hotel ustaliti na pravi višini. Iz videa bo vse jasno.

Aja pa ta teden moram premenjati hydrarincage. Sem naredil že 4500km.

xantos

Èe koga zanima hydrarincage je mogoče izboljšal vožnjo za ene 30%. Nič kaj drastičnega... So trenutki, ko je avto udoben in lepo plava in so trenutki ko imaš občutek da se pelješ z lesenimi kolesi... :Hammer3:

V planu imam še kar nekaj stvari za urediti:
- menjava zadnji rok (kolesa stojijo I \ kljub menjavi ležajev...)
- menjava zadnjih diskov in zavornih ploščič
- menjava elektroventilov hidraktive
- menjava kazalnika za hitrost
- menjava gum
- menjava olja in oljnega filtra
- predihtanje karterja (tu pa tam kaka kapljica, kljub novemu tesnilu)
- ugotoviti zakaj STOP lučka ne dela vredu (tudi ko je hidravlika razbremenjena ne gori)
- predihtanje activa cilindra (misija nemogoče pravijo hehehe)
- ugotoviti kje mi pušča LHM na hobotnici
- menjava pragov in levega zadnjega boka

Pa še se bo našlo kaj. Mater več dela, ko kakšno žabo...

skrt3

hja, tudi jaz sem opazil kapljice okoli karterja in po tlakovcih... vendar vse kaze na semering na glavni gredi :/// pa gre 200 EUR...

xantos

Ehhh semering je poceni, narediš pa sam pa je :BigThumbs:

Jaz sem jih k sreči po prepričevanju cxfranc-a zamenjal. Mi ni žal.

skrt3

Nimam orodja in nimam znanja, da bi dol jemal menjalnik... naj mehanik kaj zasluzi. Pa se tiste puse (silent blok al neki takega) bomo zamenjali... LHM pojedel.

Čojko

Citat od: xantos;186891Èe koga zanima hydrarincage je mogoče izboljšal vožnjo za ene 30%. Nič kaj drastičnega... So trenutki, ko je avto udoben in lepo plava in so trenutki ko imaš občutek da se pelješ z lesenimi kolesi... :Hammer3:

Daj ti tole malo bolj temeljito razloži in kaj bi bilo temu občutku po tvoje krivo?

xantos

Hja ne vem kako naj razložim... Glede hydrarincage; pač udobje vožnje je malo boljše. Ko lepo plava je malo boljše, kot je bilo prej, ko je pa trd pač nabija in ni razlike.

Razlogi za trdo vzmetenje je po mojem mnenju vleka zračnih mehurčkov v sistem in notranje puščanje elektroventila. Sprednjega sigurno, sem preveril povratek in precej teče iz njega, ko je vklopljen. Moralo bi pa samo rahlo špricniti med preklopom (trdo-mehko). Zadnjega nisem preverjal.

Lahko, da je kaj drugega in na trenutke drži dokaj konstanten tlak, v nekem trenutku pa popusti in tlak v sistemu pade, zatorej trdo vzmetenje. Sem opazil, da mi tu in tam pade med vožnjo rit dol. Tudi, ko avto ugasnem ponavadi pade rit takoj dol. Pomoje je lahko kriv tudi anti-sink ventil ali pa varnostni ventil.

Regulator klika na 15sec pa je akumulatorska krogla nova in preverjeno ima 62bar. Regulator sem tudi menjal (sicer z rabljenim) ampak je popolnoma enako...

Sklep: mehurči + notranje puščanje.

Od kje, zakaj, kako, pojma nimam. Dobi za kišto pira rešitelj problema! :BigThumbs:

Čojko

Kakšen pa je bil Hydracurincage ko si ga vzel ven? Koliko je bil umazan, so bile kakšne usedline na dnu posode?

Jaz ga imam še vedno noter - prevozil sem ene dobrih 2000 km, pa tudi ni več tako fajn kot takoj ko sem ga vlil noter. Takrat ko sem ga vlil noter mi je nenormalno dolgo stal pokonci, hitro ugasnila lučka, klikanje na mestu pod minimumom na preko 7 minut, sedaj pa vedno slabše, vendar še vedno bolje kot pred vlitjem Hydracurincaga noter. Sem sicer vmes še nekaj odzračeval, pa hidroaerobiko delal in je bilo nekaj časa mal oboljše potem pa zopet slabšanje. Pa tudi sam opažam rahle "dnevne" spremembe v udobju. Najbolj čutim dnevno razliko čez kakšne udarne luknje - vsak dan iste vozim. Sicer so ta nihanja v udobju zelo majhna, vendar so.

Ni mi pa jasno kaj je krivo temu. Ko sem lani zamanjal zadnji buči in dofilal prve je tudi nekaj časa neverjetno dolgo stal pokonci, pa je nato vedno hitreje padal, letos ko sem samo zamanjal zgolj dve leti star LHM za Hydracurincage zopet ista zgodba, s tem, da se to slabšanje izvaja bolj počasi kot lani.

Mi pa ni jasno zakaj so take razlike v obnašanju. S tem mislim predvsem v izgubi pritiska v sistemu.
Vse to od dobivanja zraka v sistem, ki hitreje zleze skozi tesnilca kot LHM oz. Hydracurincage?