Xantia Activa 2.0 TCT "Ropotuljica"

Začel/a xantos, December 07, 2013, 09:41:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Z izvedbo citroaerobike spraviš iz sistema mehurčke zraka, zato je ponavadi vožnja po opravljeni aerobiki bolj mehka.

Meni še to ne pomaga več. Èisto odvisno od dneva, oziroma bolje minute :)
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

xantos

Izgleda, da je hydrarincage naredil svojo magijo. Po 5000km (in še vedno je v sistemu) je vožnja zadnje tri dni blizu perfekcije! Res lepo plava, požira neravnine in tudi preko lukenj gre lepo. Res neverjetna razlika! Najbrž je hydrarincage končno odmašil kak čep v sistemu.

Še ta teden imam plan zamenjati LHM, potem pa upam da bo trajalo!

rsm23

:BigThumbs:

Z mehurčki je še problem al tudi tega zdaj ni več?

xantos

Ehhh qr*c... Je že vse spet po starem... Fajn je bilo dokler je trajalo. :Paint-Angry:

Ampak bom že zrihtal, ni hudič da ne bi... :breaking_pc:

:breaking_pc: :argue1:

xantos

No pa mi je uspelo zamenjati LHM. Ker sem imel rezervoar zunaj sem se odločil da zamenjam še anti-sink in varnostni ventil. Za menjavo anti-sink ventila je potrebno odstraniti zavorni dozer (sem pozabil kako za****** je), do varnostnega ventila pa je skoraj nemogoče priti. Pa če bi še prišel, so vijaki na lajtngah čisto zrjaveli, tako da bi najbrž moral poščipati stran in napeljati nove lajtnge. Ko sem ugotovil, da ne bom mogel zamenjati varnostnega ventila sem "se zaletel v zid" kot pravijo v športu in sem bil res na tem, da obupam nad avtom. No pa sem vseeno nadaljeval in naštimal vse skupaj nazaj, odzračil zavore in to je to...

Porabil sem cca. 8 ur (sem bil pokonci do treh zjutraj) in danes me bolijo kolena ko hudič (da ne govorimo o mentalnih posledicah), ker sem bil večino časa v nerodnem položaju...

In se furamo naprej... :BigThumbs:

Romzi

Citat od: xantos;187267In se furamo naprej... :BigThumbs:
Pa ti si nor :BigThumbs:

andraž

Si zaslužiš medaljo za neverjetno voljo in potrpežljivost! Èe bi meni kakšen avto delal pol manj težav kot Xantia tebi, bi šel od hiše...

Čojko

Kakšen pa je bil hydracurincage?
Je zdaj kaj bolj mehka?

xantos

Zakaj vztrajam pri avtu? Ko dela tako kot mora je super za vozit. Lepo potegne, lepo plava, v ovinku se drži kot prilepljen na cesto. Druga stvar je redkost. Vsega skupaj je bilo izdelanih malo več kot 18000 activ (z različnimi motorji) od tega jih je pomoje samo še kakšna 1/3 na cesti. Pomoje jih v Sloveniji ni več kot 10. Zdaj je kolikor toliko porihtano vse (razen rja na parih mestih), se pa vedno najdejo malenkosti, ker želim da je avto perfekten. Razmišljam pa, da bi kupil nekaj drugega in ga počasi rihtal, da ko bi ga spravil na cesto bi imel par let mir...

Hydrarincage ne morem reči kakšen je bil, ker sem moral doliti 1L LHMa, tako da je posledično bil zelen :) Je pa avto zdaj bolj mehak, ampak še ni to to. Po menjavi anti-sink ventila mi takoj pade dol :Hammer3:  Posedanje me niti ne moti, ker se dvigne veliko hitreje kot prej in je bolj mehak za vozit.

Še vedno so problem mehurčki v sistemu (sem menjal komplet "pokrov" s priključki za povratke na rezervoarju za LHM). Ko je avto na vozni in max višini jih skoraj ni. Ko pa ga spustim v najnižji položaj se jih nekaj pojavi, ko pa odvijem vijak na viskotlačnem regulatorju pa vuuuuuuuš polno mehurčkov. Ni mi jasno od kje in predvsem zakaj ko sprostim tlak v sistemu, da naenkrat postane LHM kot radenska...

xantos

Včeraj sem rešil eno malenkost, ki me je že nekaj časa motila - menjava "števca". Namreč merilnik hitrosti mi ni kazal prav. Takoj ko sem dal kontakt, je skočil na 40km/h in potem je pač kazal za 40km/h preveliko hitrost. Prav tako mi ni delal števec kilometrov, ker sem poskušal popraviti merilnik hitrosti in sem poškodoval gibljivi trak, tako da je bil prekinjen stik.

Demontaža števca je dokaj preprosta, malo je treba pomigat kakšno stvar pa gre. Odstraniš plastiko pod volanom, okoli volana, okrasno letev pri radiju, radio, nosilec radia. Potem samo odviješ vijake, ki držijo okrasno letev v imitaciji lesa in jo samo malo potegneš proti sebi, da lahko odviješ dva vijaka, ki držita merilnik (eden je še na vrhu). Malo pomigaš merilnik, ga obrneš navzdol, odklopiš dva konektorja in voila.

Zdaj kaže hitrost pravilno in tudi kilometre imam. Jupi!

Uspelo mi je tudi zamenjati uro, ki se je vsake toliko resetirala. Brez da bi odstranil okrasno letev, mi je uspelo odviti štiri vijake, ki jo držijo zadaj. Bom pregledal staro uro, kaj je narobe z njo. Najbrž kakšen slab lot...

Xantijaši! Nagradna igra! Kakšna je razlika med mojim novim in starim števcem?

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xantos

Ne osvetlitev je delala že prej. Drugje je fora :)

skrt3

xantos

Tudi ne :)

Namig: pozorni bodite na STOP lučko...

Tiki

Pri starem števcu je namesto rdečega STOP napisa, zavetil rdeč pravokotnik s črnim STOP... imam prav? =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005