Zeleni V6.24

Začel/a rsm23, November 03, 2013, 08:36:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Mislim, da imajo le redki xm-i še celo in funkcionalen pokrovček tipkovnice. Bo kar redkost najti celega. No, razen če se nabavi original.

Èene pa tako reši. Itak smo vsi že odklopili tipkovnice na svojih xm-ih.

http://www.ebay.co.uk/itm/citroen-xm-center-trim-surround-/331105568602?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4d176e075a

http://www.ebay.co.uk/itm/citroen-xm-center-trim-surround-wood-/181302977764?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a367fe4e4
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

rsm23

Jo bom v kratkem tudi jaz odklopil - mogoče že danes, ko montiram nazaj notri predal.
Da se sicer dobit novega tule: http://www.citropart-shop.de/product_info.php/info/p135_deckel-wegfahrsperre-xm-original.html
Drugače pa je...tale ideja s predalčkom ni slaba - je glih za kakšne ključe ali telefon odložit priročen ;)

No...še eno stvar sem pozabil, da je za zrihtat. Alarm. Sicer funkcionalno deluje, edino sirena je izgleda riknila, med tem ko luči normalno žmigajo. Ključavnica oz. stikalo pod motornim pokrovom je preverjeno v pravem položaju in ok. Ma saj tudi če ne tuli...kdo bo pa XMa vkradel ;)

xantos

Kako se pa odklopi tipkovnica? Ne vem če se prav spomnim, naj bi avto bil prižgan in potem enostavno odklopiš...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

rsm23

Ja točno tako. Pri vklopljenem motorju odklopiš konektor, ki gre v tipkovnico (en podlogovat kabel kot je npr včasih bil za IDE diske pri računalnikih). Ven odmontiraš tale sredinski naslon in potem lahko nežno stikala in tipkovnico od spodaj ven potisneš.

Čojko

Jaz ne bi sirene  popravljal.  še skoraj zastonj jih nihče ne kupi, pa boš šel krast,... Utripanje brez piskanja ima zame celo določeno prednost.

rsm23

A morda kdo ve kaj je funkcija teh dveh rdečih ročic ob sedežih? Ne najdem na nobeni shemi tega.

In pa še nekaj - a se še komu zdi čudno, da top spec model nima gretja sedežev? Kot se vidi iz slike kabli so prisotni (zeleni konektor), dočim stikal pa ni (so pokrovčki čez).

No ja...tekom meseca se je nekaj delalo; napišem kaj več, ko bom bolj pri času.

superca13

Citat od: rsm23;175454Ja točno tako. Pri vklopljenem motorju odklopiš konektor, ki gre v tipkovnico (en podlogovat kabel kot je npr včasih bil za IDE diske pri računalnikih). Ven odmontiraš tale sredinski naslon in potem lahko nežno stikala in tipkovnico od spodaj ven potisneš.

Ta princip ne deluje pri vseh. Na 12V zagotovo ne. Vse lepo in prav dokler avta ne vgasneš, potem pa ne vžge več.
Najboljša opcija je nevtraliziranje po originalnem postpku, torej 4X0 in potem lahko delaš karkoli, koda se ne zahteva več, tudi če odstraniš aku za dalj časa.

Lp
S

rsm23

Eno vprašanje. A ima kdo kakšne izkušnje kako postopat (in če se sploh splača s tem ukvarjat), če ugotoviš da so v prometni napačni podatki?
In sicer gre za manjšo napako.
Ugotovil sem da v prometni pod oznako motorja pravilno piše UKZ, vendar pa je podatek o delovni prostornini od SKZ motorja, tj. 2975ccm namesto 2963ccm.
SKZ - UKZ sprememba se je namreč zgodila točno eno leto pred faceliftom, tj. 1.7.1993 oz. od ORGA 6049. Napačni podatki so torej verjetno posledica površnosti s strani CS.

Čojko

S čim se ukvarjaš,.... po moje najbolje zavrtet par telefonov na UE ali kaj podobnega. Nato pa boš verjetno moral prinest nek dokaz od Citroena, ki ga boš dobil,... kdo ve kje, če sploh ker ni več CS-a

rsm23

Saj to..dvomim da dobiš lahko sploh dokazni papir. Zato sem vprašal če je kdo kaj takega že počel oz. ima izkušnje. Meni je sicer vseeno kaj tam piše - se pa lahko kdaj v kakšenem "nedaj bože" primeru kdo obesi na to. Bom pa informativno vprašal ob priliki na UE; če bo njim vseen, bo tudi meni.

amipick

Ne si delat problemov.Èe do zdaj ni noben nič rekel,tudi kasneje ne bo.
Èe so ostali podatki v redu nimaš kaj skrbet.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

rsm23

Sem zadnjič rekel, da bom napisal kaj je novega....

Prejšnji mesec sem po vzoru ModelJT-ja zamenja še kleme. Razlika se opazi - predvsem obratomer ne zafrkava več, tj. ob ugasnjenem avtu ne stoji na 1000 obratih; ni več slišati nadležnega piskanja toka pod havbo in pa zdi se mi da tudi motor hitreje štarta.

Ko sem zadnjič razstavljal tam okoli tipkovnice sem opazil, da je tam okoli ujete ogromno svinjarije...tako, da sem potem kar nadaljeval z razstavljanjem in razstavil cel spodnji del armature/konzole, spucal zadeve in pomenjal razne žarnice. Zgornji del še sledi v prihodnjih dneh, ker bi mi zmanjakalo žarnic in nisem hotel nekaj na pol delat.

Te dni se je malo segrelo zato je sledilo čiščenje in preverjanje stanja pragov ter podvozja. Zadaj desno sem namreč pred kratkim opazil, da je prag malo načet (luknjica)...zato sem potem celega po metodi šraufenciger in kladivo. Na srečo bo očitno edino zadaj desno potrebno popravljat. Bom pa pred tem probal še z endoskopom preverit kakšno je stanje znotraj praga, ker sem zasledil, da ti pragovi radi iz notranje strani prerjavijo. Malo površinske rje (načeta barva) je tudi na sprednjem delu pragu ob nosilcih...ampak nič hujšega - predvsem na račun napačnega dvigovanja vulkanizerjev.
Podvozje pa je OK, z izjemo desnega gumi nosilca mosta, ki zgleda malo načet.

feniXM

Super avto, jaz imel 1.serijo 3.0 in imel glavni dve hibi - puščala volanska letev in kljub razdiranju in odstranitvi le te (20 ur dela) in dostavi na servis hidravlike, mi po nekaj dneh veselja spet začela puščat... grrr... pa res dosti dela za .... nič.... plus menjalnik avtomatski crknil pri 304000 km in ga imel dosti potem, razstavil in zložil na podstreho vse dele, sedaj 2.1 td vozim...
Sebastjan, želim dober dan, vsak dan!!
[SIGPIC][/SIGPIC]

rsm23

Mi morda zna kdo povedat kako bi najlažje dobil ven števec - odnosno, kako oz. kje odklopit zajlo za merilnik hitrosti. Zadaj za števcem je precej malo prostora pa je težko pogruntat kako se to zajlo sname - ima kakšne zatiče ali se odvije? Vrti sicer se, samo ni občutit, da bi se kaj odvilo.

Na spletu nisem nikjer našel navodil kako se razstavi komplet armaturo in števec pri seriji 1 (za serijo 2 je tega polno)...tako da opis postopka in slike sledijo v kratkem...

rsm23

No...je uspelo. V resnici je konektor okrogel in krempljast in ne 4-oglat kot sem zasledil po spletu. Ena kavna pavza vmes reši vse probleme ;)