Zeleni V6.24

Začel/a rsm23, November 03, 2013, 08:36:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Ja vem da so (pokrovčki), te pokličem te dneve, pa se zmeniva.

rsm23

Èe jih ne bo zlikovski vzel jih prišparaj - se ne sekiram preveč, ker so to tak al tak to zimske gume. Letne so pa na original Speedline platiščih, takšnih:

zlikovski

Rabim Pokrovčke.
Sva se že z Psihotom nekaj menila, bom pomojem pri njemu vzel.
Hvala vseeno.

Čojko

Citat od: rsm23;173545 Letne so pa na original Speedline platiščih,:
Meni najlepša platišča za xma. Take sem tudi jaz imel.
če vidim prav so gume letnik 2008?

rsm23

@zlikovski: Moj odgovor je bil mišljen psihotu -  v smislu, da če sta se že vidva zmenila za radkape naj jih da tebi.

@Èojko: Zelo dobro vidiš. DOT je 4208. Še nevem kaj bom spomladi z njimi. Po eni strani so gume stare 5 let po drugi strani pa bi rekel da imajo sodeč po dokumentaciji kakšnih 8k km prevoženih (priponka) in še ca 7-8mm profila. Zimske, ki so sedaj gor so tudi Mišelinke eno leto novejše.
Ta platišča pa so pri seriji 1 bila 24V specifika. Potem pa so jih ponucali še pri seriji 2 pri Exclusive opremi...vse dokler niso v igro prišla "Monte Carlo" platišča (10-kraka)

MihaK

Po mojem mnenju brez veze menjat dobre gume zaradi starosti 5 let. Na Ax-u sem imel do pred kratkim gume letnik 99 pa sem se še vseeno čisto normalno vozil. Res pa je da nisem ravno gonil čez ovinke in podobno že zaradi drugih razlogov (ni abs-a, avto je bolj anoreksične variante in bi potegnil krajšo v trku s praktično katerimkoli današnjim avtom), Aja, pa tudi avtoceste že dolgo ni videl...

Čojko

Gume je treba sprobat. Predvsem v dežju, če boš vozil vsak dan. Mene so 10 let stare vendar skoraj nerabljene zimske ful pozitivno presenetile - so bile zgolj pre dvemi leti za kratek čas na avtu, sicer spravljene v kleti.
Je pa res,  da je tu govora  o skoraj 200KM, teži avta,... in se nikakor ne mora primerjati s kakšnimi mlinčki. Saj niti niso tako drage, kot so včasih bile.

Lepo ga rihtaš. Kar tako naprej.

rsm23

Bo treba kar sprobat - 200KM in tona in pol pač naredita svoje.

Enkrat pred leti sem imel eno slabo izkušnjo z starejšimi gumami, ki so imele še dosti profila...prijele pa skoraj nič. Sicer ni nič počilo je pa malo zmanjako da bi - od takrat ta paranoja pred starostjo.
Sem pa imel tudi prilko na Vranskem sprobat razliko med dve sezoni voženo zimsko gumo in novo zimsko gumo (isti model gume). Bočnega oprijema stara skorajda ni imela več, zavorna pot pa je bila ene 20% daljša.

Kar se rihtanja tiče so ostale bolj kot ne lepotne zadeve. Ma bom na počasi tudi te porihtal.

LukaKST

Na odpadih žal še vedno XM zatišje...=P
V roku enega meseca grem še enkrat na oglede. Srečno!
LP Luka

ModelJT

Citat od: LukaKST;174988Na odpadih žal še vedno XM zatišje...=P
V roku enega meseca grem še enkrat na oglede. Srečno!
LP Luka

Nekateri bodo rekli žal, drugi pa na srečo. hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

rsm23

Heh Model, res je.
@Luka: Hvala. Èe bom pa prej dobil (imam namen nekaj proti MB v kratkem hodit) ti pa spročim in pošljem kakšno pivo za trud ;)

LukaKST

Srečno pri iskanju.
Piva pa ni treba pošiljat, te zadeve jaz pogledam sproti in mi je v razvedrilo. ; )

rsm23

Te dni se je spet malo delalo in sicer določene sitnice, ki so ostale v notranjosti.

Na živce mi je šel ropot temperaturne sonde v kabini. Zadevo sem snel, sčistil, malo polotal in zmontira nazaj. Vidi se, da je okoli tega nekdo že nekaj šušmaril, ker je vsepoprek nekaj polotano/dolotano, polomljen del plastike itd. Za prvo silo (mir v kabini je), sicer pa bom ob priliki zamenjal z novim.
Še par slik:
1-3: Demontaža
4-6: Umanazanija, nekaj že spihano
5: Po finem čiščenju
6: Francosko šparanje s kontaki ;)

rsm23

Naslednja stvar je bila popravilo pokrova naslona za roko oz. sredinskega predala. Precej banalno - manjkal je zgolj tisti štift (glej sliko).

In še tretja stvar - popravljen mehanizem odpiranja "ta velikega" predala. Počena je bila plastika in je malo postrani stalo ter se težko odpiralo. Na zgornji strani ročke je že nekdo popravljal in dodal kovinsko objemko, spodaj pa zgolj zlepil polomljeno plastiko. Sem dodal tudi spodaj kovinsko objemko in funkcionira.

Od teh notranjih sitnic ostaja še pokrovček za kodo. So polomljeni tako štifti na pokrovčku kot tudi na tipkovnici, tako da bo treba novo nabavit - ali pa če se komu kje valja nepolomljen komplet?

pubi2cv

Taisto stanje je z mojim pokrovčkom tipkovnice. Bom verjetno kar en custom pant naredil, pa bo mir.