Zeleni V6.24

Začel/a rsm23, November 03, 2013, 08:36:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dominique

...

rsm23

Ja ravno to steklo bi rabil. Tole na sliki je sicer levo steklo, potrebujem pa desnega (če govorimo v smeri vožnje)

dominique

...

LukaKST

Jaz bom skočil ta teden nekaj na 'zamejske' odpade in sporočim, če kaj najdem.
Samo omenjeno steklo (desno)? Ali pride še kaj v poštev? =)

LP.  Luka

rsm23

Zdravo. Meni bi bilo najbolje samo steklo ker je drugace luc cela in mi je skoda celo menjat. Tako da bi biltes vesel ce bos slucajno nasel steklo. Sicer pa vzamem celo luc pri psihotu / suprci.
Hvala !

LukaKST

Prav, sporočim do petka, če bom kaj našel.
LP.  Luka

rsm23

Da nadaljujem zgodbo...
Po tem ko sem zadnjič menjal senzor na vztrajniku in sedaj topel avto ne crkuje več...sem opazil, da čim bolj je topel bolj potresava oz. nemirno teče, kot bi delal po 5 cilindrih.

Prvi osumljenec je bil razdelilnik vžiga oz. verteiler. Domneve so se takoj ko sem ga odmotiral izkazale za pravilne. Probal sem ga sicer očistit zelenega volk in delovanje toplega motorja je bilo takoj mirnejše, vseeno pa še ne čisto ok zato sem se ga odločil zamenjat.

Tokrat sem pred naročilom novega iz DE, za ziher povprašal še po forumu če ima kdo kakšnega na zalogi.  Superca je k sreči enega dobrega imel tako, da sem ga potem včeraj tudi zamenjal.

V priponkah je še par slik "posega". Prostora na 24V ravno ni na pretek, ampak se da vseeno lepo zraven prit če umakneš ploščico s tuljavo in modulom vžiga (slika 1).
Na sliki 2 in 3 še star in "nov" razdelilnik.

Čojko

Super tole brat in gledat kako bo en najluksuznejših Xm-ov v nulo zrihrtan, da ga bo  pravo veselje vozit.
Se pa ob tem sprašujem - avto redno servisiran pri najboljšem Citroen servisu v SLO pa toliko pomanjkljivosti od "nič", kaj sploh delajo na servisu? Ali samo menjajo olje in filtre, ter pokasirajo za 3 ure dela, ali naredijo servise tako kot se spodobi in prekontrolirajo zraven še predpisanih 20+ točk in po potrebi sanirajo napake. Lahko pa je samo v stranki problem,...

Boš predeloval tudi na plin?

Citroenovc

Èe drugega ne, je avto dalj časa stal. Verjetno tudi to pusti kake posledice.
OK

LP
Primož

rsm23

Servis je pomojem lepo opravljal svojo nalog, bo pa bolj to problem kar pravi Citroenovc.

Èe na hitro preračunamo podatke o kilometrih iz prvega prispevka. V času prejšnjega lastnika je avto naredil 90k km, kar je ca 8500 km/leto, če upoštevam, da v zadnjem letu ni bil sploh registriran. Zadnji servis je bil konec leta 2011. Takrat enkrat je bivši lastnik kupil nov avto (C5 III). Od takrat pa do danes je bilo prevoženih 1400km. Torej je avto nekje od pomladi 2012 bolj kot ne stal. Zadnjih nekaj mesecev tudi zunaj.
Èas in vreme pa naredita tudi svoje.

V stranki torej glede na to, da je v preteklosti in tudi sedaj še ima nekaj Citroenov pri hiši ter vse vozi k istemu serviserju, verjetno ni problem.

Glede plina. Morda. Vsekakor pa, če se bom odločil zato, šele po kakšnemu letu bencinske uporabe.

Citroenovc

Ja,

kar nekajkrat sva se naključno srečala na servisih z J.N. pri Toniju. Za avto je lepo skrbel.
OK

LP
Primož

psihopat100posto

a prstan si tudi menjal ali samo razd.kapo? glede porabe, meni je pil pri normalni vožnji 10/11l, če si ga pa pristisnil pa tudi 15-17l, na dolge proge 9l,kasneje na plinu pa recimo liter več. Plin se da namontirati brez težav, problem je edino v računalniku za plin, tega ti morajo sprogramirati v fabriki, ima obrnjene pole za odpiranje loput, brez tega ti nebo delal na noben LPG sistem. Pri meni lahko kupiš samo LPG računalnik ali pa kompletno inštalacijo za pol cene..:).
lp

rsm23

Ja tudi prstan je bil menjan, samo ni bil kaj posebno skurjen tako da ga nisem slikal. Na slikah tudi kapa ne zgleda pretirano uničena, ko pa jo pogledaš iz strani je pa grozna.

Glede plina. Glede na to da je avto drugi avto nevem koliko se mi splača s tem hecat, ker je vprašanje kdaj bi povrnil investicijo je pa vseeno za razmislit.

Psiho, kako to da nisi plinske naprave dal premontiral v svojega novega Xm-a?

psihopat100posto

premontaža stane 500EUR pri Siniši v Postojni(on mi je tudi montiral plin takrat), s tem da meni LPG računalnik ne paše ker je sprogramiran za 24 v, to bi me stalo še ca.200EUR zraven za drugi LPG računalnik, se pravi 700EUR bi me stala premontaža, v Srbiji pa bi dobil nov sistem za ca-800EUR plus stroški izleta, tak da se nagibam bolj v to smer. pa tudi lani sem prevozil 5000km samo z XM-om tak da nimam sile zaradi stroškov goriva, pač tankam za 20EUR ko je prazen in se vozim 2 tedna-:)
lp

P.S.nov sistem v SLo te bi koštal ca.1700EUR za tvoj XM 24v, tak da če se ti splača investirat veš sam.

LukaKST

Žal mi prejšnji teden ni zneslo obiskat odpadov, da bi poiskal tisto luč. =(
Bom javil ta teden (v to temo ali na ZS), če bom kakšen dan lahko skočil po službi.
Drugače pa: kot so že drugi napisali, veselje je spremljati temo in srečno še naprej.
LP.  Luka