Zeleni V6.24

Začel/a rsm23, November 03, 2013, 08:36:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

zakaj si pa navigacijo rabil, a ti brzinomer ne dela, je skoz na 120?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

Brzinomer dela. Glede navigacije - tja grede je se je šlo po stari cesti, brez vinjete. Èez Koper se ne vozim tolikokrat, da bi vedel kaj točno smem brez in kje ne. Nazajgrede se je pa pač nabavila vinjeta.

superca13

Tako, sedaj pa še en izlet v naše kraje, da V6-ke skupaj postavimo! :-)

rsm23

Hehe, moram prej še zunanjost porihtat...da ne bo tak kontrast ;)
No, kakorkoli, na pomlad bo potrebno en XM raid naredit!

Čojko

Moram pohvalit rsm23, da ima kot mlad citroenar toliko volje in želje vzorno porihtat tega xm-a.
Ne bo lahko in ne bo poceni, verjamem pa da mu bo uspelo in takrat bo to en najlepših in najprestižnejših xm- ov daleč naokrog.
Samo tako naprej!

rsm23

Na hitro manjši update.
Te dni zamenjane originalne cirlajsne, ki se tako ali tako pri večini Xmov prej ali slej uničijo z novimi iz inoxa. Problem originalnih je najbrž večini Xmarjev znan - na plastiko je nalepljena krom folija, čim enkrat pride zraven malo vode folija odstopi in potem lajštice izgledajo grozno.
Zamenjan tudi odzračevalni vijak na zavorni čeljusti zadaj desno, ki je bil čisto pobran - hvala Xantos!

Pa še par slik - niso najboljše, ker je slikano s telefonom...pa še avto je fsran.
1 in 2: Predhodno stanje. Na voznikovih vratih sicer ni tako grozno...ostale so pa samo še za odpis.
3 in 4: Takole izgleda ko se lajštice sname. Pri ta manjših je najbolje začet snemat v sredini, pri teh na vratih pa na koncu (v desnem vogalu). Lajštico se zarotira na gor, da se odpne iz zatičev vidnih na sliki.
5: Pred lepljenjem je fino podlago malo matirati oz. zbrusiti stran lak in svinjarijo. Enako se splača nove lajštice iz notranje strani malo pobrusiti. Pred nanosom lepila se zadevo še očisti z alkoholom.
6: Lepilo s katerim sem lepil po nasvetu suprce. Z lepilom se ne špara - po montaži vseh stranskih lajštic mi ga je komajda še kaj ostalo. Lajštice je dobro po montaži fiksirati z ličarskim lepilnim trakom, dokler Poly Max ne zagrabi.
7 - 9: Montirane lajštice. Druge strani nisem slikal...so še fiksirane z lepilom.

superca13

Tiki

Ko boš vse poštimal pa mi javi, da ti zrihtam eno profi poliranje ;) Hudo lep XM bo tole :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

rsm23

Hehe ličarja imam na sosednjem dvorišču... samo ponavadi je pri teh rečeh tako da žlahta zadnja pride na vrsto. Tudi mene živcirajo te praske (pa še točno vem kje jih je prejšnji lastnik staknil). Tako da ja...počakam še do poletja, sicer bo pa res nekdo drug tole dobil za polirat ;)

Čojko

Jaz pa bi ti svetoval, da najprej porihtaš najprej mehaniko, ga registriraš, ter voziš. Notranjost imaš že sedaj čudovito. Kar se zunanjosti tiče pa se ga enkrat ko boš imel dovolj denarja na strani lotiš tako kot je treba - celega porihtat.

rsm23

Èojko, saj ni problem v denarju. Bolj me čas baše...kar nekaj robe je doma...samo treba se je lotit. Na Xmu ti pač vsaka, na videz, malenkost... vzame pol ali pa celi dan ;)

rsm23

Vem...dolgo sem bil tiho.

Večina bralcev tele teme vas je najbrž že mislila, da sem opustil projekt; no dejanska situacije je na srečo ravno obratna.

V principu sem se zadeve lotil nekako tako kot je Èojko na prejšnji strani predvidel...s ciljem, da je mehansko vse urejeno.
Glavnina večjih zadev je na vrsto prišla šele letos maja, ko sem praktično cel preostanek lanskega dopusta ponucal/preživel pri kolegu v delavnici ob šraufanju XMa :) :Hammer3:

Skratka, dela je bilo kar nekaj so pa sedaj mehansko zadeve več ali manj v takšen stanju kot sem želel. Ogromno delov je novih, nabranih tekom let - človek ugotovi, da se marsikatero ceno, da najti originalno in po ugodni ceni, če veš kje iskat. Ravno zaradi tega je nekaj zadev menjanih iz preventive, pa čeprav bi morda zdržale še nekaj let.

Dalo bi se zadeve zrihtat hitreje, če nebi bil trmast in vztrajal pri tem, da bom vse zadeve naredil/delal sam. :argue1:
Zaenkrat prilagam dve fotki, da se vidi kakšne bedarije so mi hodile po glavi.

Ja, zdaj sem navrgel malo "teaser-jev" bolj podrobno se lotim zadeve napisat v prihodnjih dneh.

garac

Pohvaljen, resno si se lotil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Napisat in poslikat...

LukaKST

Komaj čakam na poročilo in slike.
Èestitke za vztrajnost. =)