Zeleni V6.24

Začel/a rsm23, November 03, 2013, 08:36:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

psihopat100posto

čakaj malo, kaj ga ni več med nami al kak?

LukaKST

A je možno, da sem ta avto videl v Prigorici parkrat?
Se včasih službeno peljem v Kočevje, pa mi je padel v oči, lepo parkiran v nizkem položaju, osebno mi je to najlepša limuzina iz 90-ih. ;)
Vsa čast za opravljeno delo.

Zeko124

Na nedeljo, 30.8. bi naš Damjan praznoval svoj 29. rojstni dan.

V naših srcih za vedno!

Show must go on...

https://www.youtube.com/watch?v=EH9meoWmAOM
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Kaj pa je sedaj z njegovim XM-om? Se je prodal?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Pa veš kam je šel? V kakšne Citroenarske roke?

ModelJT

Baje ga je kupil nek zbiratelj ja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Iz osebnih razlogov nisem želel prehitevati s to temo dokler zadeva ni dozorela in postala uradna. Tudi nisem imel namena obujati teme. Ampak ker sem zagovornik aktivnega - živega foruma in domnevam da bi si Damjan to želel bo tema živela naprej!

XM je svoj novi dom našel pri meni. Sem si kdaj mislil da bom imel v lasti tak avto? Absolutno ne, iskreno upam da mu bom kos, pri tem pa bom potreboval tudi nasvete forumskih strokovnjakov. :BigThumbs:.

Kljub koroni in polni sezoni sva uspela sestaviti več kot 1000 kilometrov v toku poletja, kar smatram za uspeh. Ogromno stvari je že bilo urejenih/zamenjanih, čaka pa me še precej dela, za začetek obnova nosilcev amortizerja ter kleparska obnova.

Več pa spomladi...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlomjo

Čojko

Ooooo zbiratelj Zeko
A tablice si posebej naročil? Kaj pomeni H?

Kaj pa prvi avto Ami?

Lovro

Enega boljših modelov imaš.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Lepo skrbi zanj! Je lep spomin.

JureA

Z XM-om ti ne bo nikoli dolgčas, tako ali drugače.
Super avto, veliko lepih voženj ti želim!

pubi2cv

Èestitke in dobre želje tudi z moje strani.

Glede nosilcev amortizerjev: Zadeva z Elastomeri iz Litve funkcionira, moji obnovljeni so ravno na poti nazaj proti rodni grudi.

Zeko124

Hvala vsem.

@Èojko, če se vrneš kako stran nazaj v tej temi se boš spomnil, da sta o tablicah debatirala že z Damjanom. H je dodan po vzoru nemških registrskih tablic za starodobna vozila (Historic). So del identitete tega avtomobila zato sem jih obdržal.

@Pubi, budno spremljam tvojo temo čakajoč rezultate in zbiram pogum da jih tudi jaz poberem dol z avta.

A slučajno kdo ve, če gre zatesnit luknje kamor gredo hidravlične cevi z vijaki istega premera (začasno)?

Akumulatorska bunka na zadnji premi je tako zapikala na kovinski nosilec da se vse skupaj obrne na mestu.
Doma imam celo premo od donatorja in sem študiral zamenjat kar kompleten nosilec. Je pa nosilec pojeden od rje, bi pošraufal ven hidravlične cevi in luknje nekako zatesnil za na peskanje oz. brušenje.
Na avto bi potem vrnil kompleten obnovljen nosilec z novo kroglo.

Razen če ima kdo boljšo idejo? :BigThumbs:

Zadnji konec avta med vožnjo pada dol, upam da bo to rešilo problem. V nasprotnem gremo po redosledu naprej...

www.keramika-genorio.si