Zeleni V6.24

Začel/a rsm23, November 03, 2013, 08:36:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

žabec

Citat od: Zeko124;271388Iz osebnih razlogov nisem želel prehitevati s to temo dokler zadeva ni dozorela in postala uradna. Tudi nisem imel namena obujati teme. Ampak ker sem zagovornik aktivnega - živega foruma in domnevam da bi si Damjan to želel bo tema živela naprej!

XM je svoj novi dom našel pri meni. Sem si kdaj mislil da bom imel v lasti tak avto? Absolutno ne, iskreno upam da mu bom kos, pri tem pa bom potreboval tudi nasvete forumskih strokovnjakov. :BigThumbs:.

Kljub koroni in polni sezoni sva uspela sestaviti več kot 1000 kilometrov v toku poletja, kar smatram za uspeh. Ogromno stvari je že bilo urejenih/zamenjanih, čaka pa me še precej dela, za začetek obnova nosilcev amortizerja ter kleparska obnova.

Več pa spomladi...

Welcome in the club, XM-arjev. Od sedaj naprej ti ne bo več dolgčas.
Samo ena boginja je prava !

Dihtunga

CitatA slučajno kdo ve, če gre zatesnit luknje kamor gredo hidravlične cevi z vijaki istega premera (začasno)?
Kruh :)

pubi2cv

Seveda gre. Približno. Samo vijak s primernim navojem moraš najt. Pa nekatere so take z gumijastim tesnilom (tako kot pri spačku). Tisto vzami ven, da ga slučajno ne speštaš z vijakom. Vsekakor bodi previden, ne zateguj preveč. Bolje, da na tanko naviješ na navoj teflon trak, pa lepo kr na roko zategneš.

Ponavadi sem jaz tako naredil tudi pri spaku, pa se je obneslo. Pri XM-u pa tudi funkcionira, preizkušeno. Le več lajteng z različnimi navoji je....

LP

Zeko124

Berem v drugi temi o centralnem zaklepanju - slednje tudi meni ne dela pa da vidim če ima kdo kako idejo? IR lučka na daljincu posveti, tudi ko daljinec čisto približaš receiverju se ne zgodi - nič.

In pa še druga stvar - je že kdo razstavljal oz. popravljal ključavnice na vratih XMa? Od treh katere so na voljo se obrne samo še ključavnica na sovoznikovih vratih, ko bo še ta zaribala sem zaključil :Hammer3:.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

kdor maže ta vozi. predvsem je problem, da dokler dela daljinsko noben ne obrne ključavnice s ključem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Poštar

Sem imel enak problem, začuda z voznikovimi vrati. Verjetno posledica 12 letnega spanca. Redkejše olje krown je ključavnico obudilo brez razdiranja.

Zeko124

Citat od: Poštar;273200Sem imel enak problem, začuda z voznikovimi vrati. Verjetno posledica 12 letnega spanca. Redkejše olje krown je ključavnico obudilo brez razdiranja.

Ja, tudi na XMu je ribnila voznikova in na prtljažnih vratih. Dobra informacija. Grem naredit en surovec brez kode k lokalnemu ključavničarju in bom s slednjim poizkušal razmrdat ključavnico da dokončno ne razpade tisto krhko plastično ohišje originalnega ključa.

Kaj pa naredit če to ne vžge?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Kar se daljinskega tiče,sem imel isti problem na CXu.
Najdi možgane centralnega zaklepanja in prelotaj vse kontakte,lahko da je samo kakšen slab spoj.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

ModelJT

Sva z Zekotom danes prebudila tega zaspanca po dveh mesecih. Malo se je upiral zaradi muhaste ključavnice, ma dela ko singerca!

https://www.youtube.com/watch?v=-XWTRu2jSjM
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Madona je pa rabil, da se dvigne. Je to ok?

žabec

Interval klikanja hidravlike je zelo kratek, verjetno na povratnem vodu hidravlike kar dobro teče.
Samo ena boginja je prava !

Lovro

O, jutranja telovadba! Dobro ga prebudita do sezone voženj.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Citat od: žabec;273632Interval klikanja hidravlike je zelo kratek, verjetno na povratnem vodu hidravlike kar dobro teče.

Stal je več kot 2 meseca neprekinjeno, običajno ne rabi tolko čase da se dvigne ko je vožen vsaj vsakih par dni in je relativno v formi.

Avto v vožnji pada dol (kot sem pisal že par postov nazaj), upam da bo menjava sredinske bunke rešila problem. Sem govoril z Jerovškom že lani okrog tega. Je rekel naj začnem od bunke, potem je lahko hidro ventil v problemu, lahko da pušča kakšen od hidro cilindrov (so bili poleti staknjeni povratki in se nič kaj ekstremnega ni pokazalo), ali pa najslabša možna varianta - zavorni dozer (sploh ne vem kako priti do njega brez da vzameš motor ven :argue1:).

Z avtom sem dobil goro rezervnih delov vključno z setom za obnovo tega famoznega dozerja, se bo treba psihično pripravit na njegovo menjavo.

www.keramika-genorio.si

mirchi

Kar cilindre menjaj,pa boš rešil problem. Jaz sem doktoriral ob ugotavljanju. Na povratkih ni blo puščanja,pa so ga vseeno srali. Menjal vse,avto je še pa kar padal. Po menjavi cilindrov je blo pa ok.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

Citat od: mirchi;273661Kar cilindre menjaj,pa boš rešil problem. Jaz sem doktoriral ob ugotavljanju. Na povratkih ni blo puščanja,pa so ga vseeno srali. Menjal vse,avto je še pa kar padal. Po menjavi cilindrov je blo pa ok.

Jih je možno tudi obnovit?

www.keramika-genorio.si