Zeleni V6.24

Začel/a rsm23, November 03, 2013, 08:36:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Ja to je tko k ma človk cajt ane. haha
[SIGPIC][/SIGPIC]

rsm23

Haha lahko bi jedel iz rezervoarja, ja. Mah, itak je bil takoj po montaži že umazan...ko malo pokaplja ven iz povratkov in sesalne cevi.

Mimogrede..pri tej plastiki povratkov in filtrov je pri Xm "sesalni vod" v enem kosu, brez une luknjice, ki je sam za zrak vlečt dobra. Ne vem če paše direkt iz Xm na Xantijo...ampak če maš še zmeraj probleme z zrakom pa probaj zamenjat ;)

xantos

Citat od: rsm23;191249Mimogrede..pri tej plastiki povratkov in filtrov je pri Xm "sesalni vod" v enem kosu, brez une luknjice, ki je sam za zrak vlečt dobra. Ne vem če paše direkt iz Xm na Xantijo...ampak če maš še zmeraj probleme z zrakom pa probaj zamenjat ;)

Dobra ideja! Pomoje paše križem, če ne stestirat se bo pa sigurno dalo! Itak da so naredli slabši sistem za sesanje LHM-a, ker na XM-u zgleda ni je****, so staknali glave citronski inženirji in pogruntali stvar, da zdaj lahko je**...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

superca13

Super rsm23, tako se dela.
A tam na abs bloku je prišlo kaj zraka  ven?

rsm23

Bi rekel da bolj ne oz. če že minimalno. Pač čim sem malo odvil je špricalo na vse strani. Vijak je takšen kot na regulatorju - ključ 12. Je pa res, da sem uspel odviti sam prvi vijak. Drugega sem našprical pa ni šel nikamor...bom probal čez par dni, če je kaj popustil pa javim.

Tako, da kar se mene tiče, če ti ravno ne potegne zraka noter oz. če sicer nimaš problemov z zavorami, ni neke potrebe tu odzračevat. Zadeva je namreč na precej zopernem mestu, zraven moraš držat cunjo, ker ni nobenega nipelna.

superca13

Zato sem vprašal, sam tudi nisem opazil kakega lufta na bloku. Je pa treba pazit ja, se strinjam, ni niplja:') Krpa pa očala in previdno odpret:)

Čojko

škoda, da že sedaj nisi hidracuricage noter vlil in čez pol leta LHM, ker to je zelo zasvinjano.

v nedeljo me ni doma, lahko pa sobota.

rsm23

Saj bi dal če bi ga imel oz. bi vedel da je tako zasvinjajo. Tako pa glede na servisno zgodovino nisem pričakoval take svinjarije.

rsm23

Citat od: superca13;191254A tam na abs bloku je prišlo kaj zraka  ven?

Kot rečeno sem danes še enkrat probal losat drugi vijak. Tokrat je šlo.
Zraka na obeh ni bilo nič oz. je ko sem že dosti odvil, pritekel LHM. Se mi dozdeva, da imata ta dva vijaka podobno vlogo kot oni na regulatorju - torej naj tam nebi LHMa ven spuščal.

Pa tole sem še pozabil omenit. Nedavno nafilana klima. Moja je na srečo že R134a.
Je bila čisto prazna tako, da je šlo 730g notri; zamenjalo se je še komplet olje v kompresorju in pregledalo če kaj pušča. Vse OK razen, če želim bit res picajzel, potem se lahko preventivno menja O-ringe na kompresorju in hladilnik, ker je par pikic bilo vidnih....ampak po besedah serviserja nič kritičnega.

rsm23

V soboto (včeraj) narejen en izlet in sicer iz Ljubljane po stari cesti čez Vrhniko, Godovič, Èrni Vrh, Ajdovščino, Dobravlje in Potoče do Štanjela. Od Štanjela do Štorij, iz Štorij nad Koper pogledat žabi in spačka. Potem pa še do Izole in Portoroža ter nazaj do Ljubljane po avtocesti.

Skratka, na lep sončen dan, prevoženih ca. 350 km. Porabljenih 40 litrov, torej okoli 11.4l/100km (BC pravi 11.2 in povprečna hitrost 51km/h), kar se mi ne zdi veliko za 200-konjskega bencinskega šestaka. Sama vožnja je pa itak poezija ;)

superca13

Čojko

Jao meni. Nekdo mi je v soboto pobral tablice iz avtov. So pa na dvorišču sledi olja in ene zelene tekočine, tako, da bom že našel tega zmikavta.
Hehe.

Upam, da si mu nazaj grede dal tudi malo zadihat.

superca13

Citat od: Èojko;191461Jao meni.  So pa na dvorišču sledi olja in ene zelene tekočine

Ni druge kot da drugič pričakaš obisk s kartonom 1,5X1m in ga pokneš takoj pod avto, preden obisk sploh stopi iz avta hehe

Lovro

Kwa pa jajca vozte :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

rsm23

Misilm, da imam na eni sliki ujetega tega zmikavta. Se je tudi nekaj stegoval pod XMa, pa je verjetno on izvedel sabotažo nad kakšno lajtungo ;)

Šalo na stran. Sem včeraj šel pod avto. Vse lajtunge suhe, okoli karterja tudi. Oboje je najbrž od nerodnosti pri menjavi oz. čiščenja motorja. Bom pa vseeno spremljal =)

Zadihal je tudi - videl po AC ene parkat 5k rpm pri pospeševanjih.