DIY obnova zadnje preme

Začel/a firbec, Oktober 28, 2013, 06:21:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Sem danes ene par telefonov obrnil. Grem po šihtu v Radomlje v KemisPlus, mi bojo dal eno pasto in bomo zalepili ležaj da ne bo težav. Tudi pri strojnikih sem malo potipal teren in je rešitev bp.

zlikovski

Èe boš lepil kjer je zribano, je žal samo začasna rečitev.
Na teh premah so pa res zmagali, slabših prem kot je ta nevem če ima katera znamka.

Romzi

http://www.kemisplus.si/Industrijska_lepila.html sem se oglasil danes pri njih in mi je šefe mal svetoval in tudi zatrdil da zadeva ki so mi jo prodali drži zaprmej. Upam da se ti motiš in on ne .....

Drugače danes izbil torzijske palice iz rok (prej označil), peljal k frendu na prešo da sva zamenjala osovine, zdajle se pere ohišje preme z visokotlačnim čistilcem, upam da mi bo ostalo še toliko časa danes da zbašem noter ležaje. Jutri bi morala biti prema sestavljena in upam v petek avto na cesti ...

firbec

:BigThumbs: Lepo!!!

Očitno imaš manj problemov z razstavljanjem tortijkih palic kot jaz.
Sam metode razno & pivo so pa zakon, a ne? :D

Tisto z označevanjem mi ni jasno? Zakaj si označil naleganje torzijskih palic?
Ker pri sestavi moraš uporabit dumy amortizer z določeno dolžino, da
dobiš pravo višino avta.

A tiste pločevine, na koncu ohišja preme boš tudi menjal (tam kjer se skrije zunaji semering)?

Romzi

Citat od: firbec;177423Tisto z označevanjem mi ni jasno? Zakaj si označil naleganje torzijskih palic?
Ker pri sestavi moraš uporabit dumy amortizer z določeno dolžino, da
dobiš pravo višino avta.
Avto je imel čisto ok višino in se mi ni treba še s tem zaje*** Itak računam glede na staro stanje zaradi podrtih ležajev preme in nagiba osovine da bo avto cca 0,5-1 cm višji.

Citat od: firbec;177423A tiste pločevine, na koncu ohišja preme boš tudi menjal (tam kjer se skrije zunaji semering)?
Ja, pred parimi minutami sem zbasal ležaje noter, pločevina je tudi že gor.
Edino elastični kit se mi je že zasušil in ga moram jutri nabavit in nanest ob robu pločevine (da ne bo slučajno kje voda pronicala v ležaj.

Romzi

Edit: danes dobil nazaj zavorne bobne - podrejane. Dec je računal celih 10€.

Romzi

Prema je sestavljena. Dostavljena mehaniku za montažo. Èasa za slikce ni bilo. Zjeban ko pes. Sicer zadovoljen, ampak najverjetneje prvič in zadnjič - ali pa si moram vzet malo bolj na izi pa bi tudi šlo.
Kaj več še napišem ko se naspim in spočijem.

Romzi

Citat od: Romzi;177529Prema je sestavljena. Dostavljena mehaniku za montažo. Èasa za slikce ni bilo. Zjeban ko pes. Sicer zadovoljen, ampak najverjetneje prvič in zadnjič - ali pa si moram vzet malo bolj na izi pa bi tudi šlo.
Kaj več še napišem ko se naspim in spočijem.

Najbrž nisem omenil da mi je na drugem avtu včeraj crknil akumulator?
Tukaj vmes gre zahvala bratu ki je našel drugega rabljenega za drobiž.
Tako da kar se današnjega vozila tiče: Twingo je opasan :BigThumbs:

Romzi

:emot112: Avto je zrihtan - tisti s premo.

Ta drug pa..... :breaking_pc::breaking_pc::argue1:nekaj je narobe ker mi je tudi "novi" akumulator spraznilo čez noč, še iščem kje je napaka oz. stik ali karkoli že.

dvorjan

No, da bi le drzala dokler avto ne zgnije. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Romzi

Vsaj 5 let. Potem bo okroglih 20 in bomo kupli "novega".

Romzi

Sem si že pripravil en Wordov dokument, kjer imam naveden spisek in fotke glavnega (homemade) orodja in "postopkov" ki jih rabiš za obnovo. Nekaj je mojega, nekaj s spleta (ona dva linka ki sem jih januarja lepil tu gor), dve fotki sem "sunil" tudi @Firbcu (tisti leseni Dummy amortizer je carski hehe). Bom še zadevo malo dopolnil in napisal vse od A do Ž (kar se spomnim) in bom potem objavil. Ni hudič, da ne bi še komu koristilo.

firbec

Očitno nastaja: kako obnoviš premo for dummies :)

Lepo, da se najdemo tudi taki "norci", da gremo premo sami obnavljat!

Romzi

Citat od: firbec;177702Očitno nastaja: kako obnoviš premo for dummies :)

Lepo, da se najdemo tudi taki "norci", da gremo premo sami obnavljat!

Saj ko pomislim ni prav nobena znanost, samo stalno je nekaj manjkalo: kje mam že une šraufe da tole ven potegnem, matr spet mi fleksarca ne dela, kam sem že dal un sprej .... :argue1:

Je pa dejstvo, da je tistih 244€ (+DDV) za obnovo v Vargalantu povsem poštena cena, pa še speskajo in pobarvajo jo na novo.

firbec

Pri tisti pošteni ceni prištej še ~100 eur za premontažo, pa si skoraj na 400 eur investicije,
za avto vreden max 3000 eur.

A si že delal finančno konstrukcijo?
Mene je prišlo 72e, oz. toliko sem dal za material za samo obnovo.

- tesnila 28,84 eur
- novilon 18,83 eur
- strugar 20 eur
- mazalice, vijaki 4,4 eur

Samo tukaj ne štejem moj čas, sem prepoceni :)
Moje šraufanje jemljem kot ene vrste hobi.