DIY obnova zadnje preme

Začel/a firbec, Oktober 28, 2013, 06:21:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Navzven v roko do podložke in zategneš kontra matico. Realno s tem vijakom nastaviš pozicijo roke napram ohišju preme. Obstaja eno original orodje prav od Citroena, s katerim to v nulo nastaviš, jaz sem pač od oka približal roko k semeringu.

virtual

ali je zadnja prema od navadne xsare in xsare break enaka ??
če kdo ve bi prosil za odgovor, ker na moji xsari je prema fuč imam pa priložnost dobit pred nedavnim obnovljeno premo od navadne xsare

Romzi

Je enaka, možno je da ima break tršo torzijo in stabilizator, ni pa nujno, odvisno od izvedbe (letnika). Break je tudi serijsko za kak mm nižje nastavljena. Edine razlike so potem na zavorah (jaz vem za vsaj dve varianti bobnov in eno varianto diskov).

zlikovski

Prema je enaka, edino če je kaj razlike v torzijski palici, to pa itak lahko premontiraš.

Romzi

Leto in pol po obnovi vse bp. Pri večini se bi garancija že iztekla, se pravi se je splačalo za 170€.

Romzi

Citat od: firbec;192671Ta vikend sem imel ponovi vajo z zadnjo premo :Hammer3:

Malenkost: avto na klocne, gume dol, razdiranje polovice notranjosti, podiranje ročne in imamo levo roko zunaj :)

Kaj je šlo narobe pri prvi obnovi? NIÈ !!
Problem je v mazanju.
Očitno sem bil pri mazanju puš preveč zagret in mi je mast snela notranjo pušo:Hammer3: :bombs:

Na četrti sliki se vidi, kaj naredi mazalica na osi, če ni druge puše.
Na peti sliki pa uničena (pretisnjena) puša.
Kako je kaj s premo s pušami? Je še vedno vse ok ali mogoče že kaže kake znake obrabe?
Lahko napišeš točno kater material si takrat uporabil?
Vem da Novilon, vendar vseeno, je kar nekaj produktov....
Imam en zelo zelo podoben projekt na kamp prikolici, tam je sicer že original noter neka "plastika", pa bi rad še (vsaj zunanjo) pušo zamenjal da bo brez zračnosti.....

Romzi

Tri leta in pol po obnovi še vedno bp.

Tiki

No tale Xsara od uporabnika @Firbec, je že lep čas pri meni (sedaj ima točno 180k km), in čakamo lepo vreme da spet razdremo premo, ker hudič na desni strani blokira... Tako da saga o premah še ni končana... Ma zanima kaj je s temi pušami...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Romzi

No, naša se kar lepo vozi. Štiri leta in pol od obnove. S tem da smo se še nekaj vozili s kamp prikolo naokoli, potem sem šele nabavil C5.
Material je pa še vedno na prodaj, če se že greš jebat z razkopavanjem, zamenjaš vse in je mir: https://www.ebay.co.uk/itm/Querlenker-Reparatursatz-fur-die-Hinterachse-Citroen-Xsara-Zx-Peugeot-306-SNR-/120976019232?pt=DE_Autoteile&hash=item1c2abb8f20#shpCntId