DIY obnova zadnje preme

Začel/a firbec, Oktober 28, 2013, 06:21:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

OMFG; "Ferdo, piši":
450 evrov, 5 let garancije, edino avto moraš peljati k njim v radence in žal nimajo nadomestnega za čas popravila. Ko sem jih klical po telefonu (žgajner) in se zanimal, je bila dekla na drugi strani prijazna in si je vzela čas...
Se skoraj že bere kot Sci-Fi? :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Romzi

Citat od: dexterboy;175502OMFG; "Ferdo, piši":
450 evrov, 5 let garancije, edino avto moraš peljati k njim v radence in žal nimajo nadomestnega za čas popravila. Ko sem jih klical po telefonu (žgajner) in se zanimal, je bila dekla na drugi strani prijazna in si je vzela čas...
Se skoraj že bere kot Sci-Fi? :)))
Vem za njih (link) - mogoče ob naslednji obnovi... Sej ob korektni zamenjavi ležajev in osovin nima it kaj narobe, ne vem zakaj tak bavbav okoli teh prem ...

Aja, še edit: včeraj popoldne sem se zmenil z znancem v bližni, ki ima avtodvigalo - bomo tam odmontirali premo. Pa še zanimat ga je začelo, ker ma sam Berlinga in mu zadaj "ropoče" pa kolesa ma pošrek hehe :Hammer3:

Romzi

Včeraj dobil robo.
Nadaljujem ko se bo začelo dogajat.

Romzi

@Firbec: kaj si naredil z lajtungami od zavor da nisi izgubil zavornega olja?

firbec

Nič.
Podstavil sem dve posodici :)

Drugače po dveh dnevih neha kapljat, zmanka olja :D

Sam se za olje nisem preveč sekiral, v vsakem primeru je porebno bremze
odzračit, takrat pa doliješ novo olje.
Sam sem to izkoristil za menjavo zavornega olja.

Kako pa napreduje šraufanje?

Dragan3

romzi... prijateljski nasvet... privošči svoji xsari novo zavorno olje!!! stroški 10-20ew!!! in exstremno pazi na zavorne cevi (lajtnge) če nočeš kupovat novih!!!

Romzi

@firbec, še nič ne napreduje... pomoje začnem v začetku februarja ko bo kaj časa (zdaj ga nimam)
@Dragan, najbrž res ne bo škodilo. Zavorne cevi se lahko zgodi da bodo "nove", če pride do nezgode ...

Romzi

Evo, novice: sneg imamo.
Ne, resno, zmenjen sem za torek, stara koza gre na dvigalo, ko jo bomo spustili spet na tla bo pa manekenka :emot66:

sendro

Èe ima xsara diske odzadaj ni treba zavornih cevi odšraufavat,samo zavorno čeljust odšraufaš,snameš zajlo ročne ter plehnate varovalke na gumi ceveh proč pobereš in z malo akrobacije daš vse lepo na stran,da te na ovira pri demontaži in montaži preme,pa še olje not ostane.To sem naredil pri moji  ker sem imel glih novo olje že noter.

Romzi

Hvala. Servis začasno prestavljen zaradi "rahlih" težav z vremenom in elektriko

Romzi

Update. Zaradi pmanjkanja časa sem nekoliko spremenil plan. Demontažo preme z avta in na avto bojo uredili na fuš mehankarji (ne bo prvič), obnova preme pa ostaja v moji domeni. Naj bi se začelo dogajat v torek ali sredo.

Romzi

Evo akcija:
prvipeljal premo domov, in se lotil razdiranja (ni nek kujnšt):
na eni strani odstranil čep prečnega stabilizatorja, noter privil en kolesni vijak (mislim da je od fičota, važno da paše navoj) ki mi je izvlekel.... hmm ...nosilček stabilizatorja, potem sem stabilizator izbil z enim primernim nastavkom in je na drugi strani preme šlo vse skupaj ven.

Romzi

.... odvil MATICE torzijskih palic na strani, kjer je zadeva fiksirana v ohišje preme (ne v roko) in s konkretnim kladivom stolkel ven roko s tozij vred. Aja, še prej označil kako torzija nalega v ohišje (metode razno z drajsanjem, barvanjem sekanjem v kovino..) da bom pri sestavljanju spravil nazaj v enako stanje. Izvlekel ležaje s postopkom, ki sem ga pred kratkim prilepil tu gor (glej slikco - ta ni moja, nisem mel s čim prijet fotiča, ker sem bil do komolcev usran od masti). Leva stran je (bila) še nečemu podobna, desni zunanji ležaj pa... ga ni....
Ležišče ležaja je tudi precej zjebano, se še odločam ali bom reševal  s strugrjem ali Loctite oz. podobnimi pripomočki,

Romzi

Plani (idealno bi bilo vse jutri, verjetno so to bolj kot ne pobožne želje):
- zdele na hitro spijem še en pir
- jutri na šiht (vmes nekje se odločim ali Loctite ali strugar)
- po šihtu očistim cev preme in nekaj naredim z ležiščem desnega zunanjega ležaja (glej alinejo višje
- grem do frenda da izprešava stare osovine in vprešava nove (so že cel dan v zamrzovalni skrinji - škodit ne more)
- zbašem nove ležaje v cev preme (hmmm, saj res, tudi te moram dat v skrinjo - škodit ne more drugič)
- če bo vse šlo kot namazano, sestavljanje preme
- zamenjava paken in cilndrov zavor (mam vse vkompletu novo)
- kak pir tu pa tam
- dostava do fuš mehankarije da montirajo premo na avto

Romzi

off: vmes ko sem ustvarjal je ene 2x zmanjkalo štroma in sem improviziral s čelno lampo