nakup C5 2.0 HDi 05/06

Začel/a c5_fan, Oktober 17, 2013, 08:39:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Citat od: c5_fan;179689Mah, zdej vozim xsara picasso bencinarja 109 km, najbrž se c5 dizel premika precej podobno. Rabim avto za po avtocesti cca 100 km na dan. A je drgač tale motorček ok, ker sem bral po raznih forumih da crkujejo turbine zarad premajhnih oljnih kanalov (če sem se prav izrazu)? A drgač pozna kdo ta avto?

Menjavamo olje na 15.000 km pa leti, tako pa spet ni počasen. Tista sekunda manj do stotke kot 2.0 HDI 136.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Romzi

Citat od: xsarar;179680Samo tok. 80kW ne bo šlo nikamor. Pa ne govorim za divjanje, ampak ko bo treba kaj prehiteti ali štartati z mesta, ne bo in ne bo šlo. Drugače pa kakor kdo želi.

p.s.

Za kaj se gre? Da se kam pride.
Za kaj gre? Gre beseda o vozilu Citroen.
Tak motor sem imel v Activi ki vaga skoraj tono in pol. In je prav lepo šla.
Mislim da je v C5 podobno.

Čojko

Je kar je. Pri večjih avtih se pričakuje da grejo, ne pa da sredi klanca na AC izgubljajo hitrost pri recimo 150kmh.

C50

Citat od: xsarar;179680Samo tok. 80kW ne bo šlo nikamor. Pa ne govorim za divjanje, ampak ko bo treba kaj prehiteti ali štartati z mesta, ne bo in ne bo šlo. Drugače pa kakor kdo želi.

p.s.

Za kaj se gre? Da se kam pride.
Za kaj gre? Gre beseda o vozilu Citroen.

Sorry, samo moj C5 ima to 1.6 mašino.
Sem zaenkrat zelo zadovoljen z njo. Pri štartih sem najhitrejši, ker ko se prižge zelena luč ne začnem razmišljati, kaj pa zdaj, aja, stisniti sklopko in dati v prvo,..., ampak speljem.

Glede na vožnjo in speljevanje velike večine voznikov v sloveniji bi za mestno vožnjo zadostovalo 30 konjev v tem avtu.

Lahko pa da je bil moj kaj računalniško korigiran.

Èe ni bil, lahko rečem, da več kot zadostuje mojim potrebam. Pa sem že omenil, da sem imel pred tem avtom zverinico s 340 KS?

c5_fan

Včeraj sem šel gledat enga C5 1.6 Hdi precej lepo ohranjen. Ko sem ga vžgal se je prikazalo sporočilo ABS/ESP Fault. Ali ima slučajno kakšno vezo z ročno zavoro?
Ročna zavora prime šele ko visoko potegneš. Vmes ima malo lufta.
Ne vem kako naj bi sicer delovala hidravlika, ampak v najnižjem položaju so bila zadaj kolesa malo skrita, spredaj pa niti ne. Ali ima hodravlika neskočno položajev ali ima določeno število položajev višin vozila?

dvorjan

Jah, lahko je avto se tako zglancan ... ko pa ga vzges in dobis opozorilo o napaki, ki kar klice po dragem popravilu ... ne vem, no, jaz bi se samo obrnil.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Citat od: dvorjan;180085Jah, lahko je avto se tako zglancan ... ko pa ga vzges in dobis opozorilo o napaki, ki kar klice po dragem popravilu ... ne vem, no, jaz bi se samo obrnil.

Podpis!

To je samo znak, da niso uspeli nahitro popravit vzroka za to lučko, kar ponavadi pomeni, da popravilo ni simpl niti poceni...:argue1:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

C50

Drugače pa so položaji višine avta štirje in ne neskončno.
Vsekakor pa mora biti avto v vsakem od njih poravnan, ne spredaj drugače kot zadaj.

andraž

Evo, tale vsaj po slikah in opisu izgleda ok. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8278337&show=1&avto=Citroen%20C5%20Break%20SX%202.2%20HDi%2016V%20Avt.%20FAP...Ne piše pa ali ima že novi ali stari avtomatski menjalnik, se mi zdi da se je ravno v teh letih menjal.

dvorjan

8 let star avtomatik s 114 jurji km? Pravljica za majhne otroke ne pa realnost.

MaGo5

Citat od: dvorjan;1800958 let star avtomatik s 114 jurji km? Pravljica za majhne otroke ne pa realnost.

:BigThumbs:

Kakšna pa je razlika med letniki v menjalniku? Jaz sem pri svojem l.03 in prevoženimi 325k super zadovoljen.

Double Chevron

Citat od: dvorjan;1800958 let star avtomatik s 114 jurji km? Pravljica za majhne otroke ne pa realnost.

Tudi kaj taksnega je mogoce. Imamo v druzini 10 let starega avtomatika s 50.000 km.  Zelo hitro se lahko preveri, ce je avto res slovenski in od prvega lastnika. Ce to drzi, se potem raziskuje naprej.

dvorjan

Glej, avtomatik z res malo kilometri sploh ne pride na avto.net, ker se prej proda v druzinskem krogu ali krogu znancev. To sem vam hotel povedati. Sicer pa kar veselo raziskujte in pisite ugotovitve.

Citroenovc

Citat od: c5_fan;180082Ročna zavora prime šele ko visoko potegneš. Vmes ima malo lufta.

No moj ima od danes dalje komplet zajle on bovdne za ročno nove in pa desno čeljust zamenjano - še do včeraj je imel ta luft (oz se je počasi povečeval) - zdaj pa prime takoj ...

Skratka - ni ravno znak, da ne bo v prihodnosti s tem kar en lep strošek ....
OK

LP
Primož

c5_fan

Pozna kdo tale avto iz Ribnice?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8282224&show=1&avto=Citroen%20C5%202.0%20HDI%20EXCLUISIVE

Oprema je dobra, cena tudi. Kako je kaj z temi bi-xenon žarnicami, a dost crkujejo? Kakšen je kaj strošek?

LP