nakup C5 2.0 HDi 05/06

Začel/a c5_fan, Oktober 17, 2013, 08:39:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c5_fan

Pozdravljeni,

Nekak sem se zapičil v tale avto. Avto mi je že od nekdaj všeč, še posebej tale faceliftan. Kupujem namreč zanesljiv avto za cca 100 km na dan, s katerim naj ne bi bilo veliko stroškov. Moj budžet je nekje 4500 evrov.

Zdej imam pa par vprašanj. Glede na prebiranje foruma je tale avto precej "muhast", en kup napak, nepredvidenih stroškov itd...

Prosim če lastniki c5 (faza II) povedo svoja mnenja glede nakupa takega avtomobila. Predvsem ali je avto zanesljiv, kakšni so kej stroški, poraba pri 130 km/h avtocesta...

Še ankrat poudarjam, da so stroški bistven podatek pri nakupu avtomobila, če je c5 "jama brez dna" kot ga nekateri imenujejo, potem odpade.

LP

Citroenovc

Jaz ga imam od novega in v bistvu za moje pojme je zelo zanesljiv. So sicer drobne šlamparije (slabo usnje na volanu, redno razprogramiranje oken, dobesedno razpadlo tesnilo na šipi prtljažnih vrat, ...), ampak ko se jih naučiš spregledati in se ne obremenjevati, je življenje veliko lažje.

Kako je pa s takimi z neznano zgodovino in kilometrino - pa verjetno enako kot s katerimkoli avtom te velikosti. Pač riziko.

Dokaj draga postavka so originalna dimenzija pnevmatik - 215/55/16 - se kar navadi da je komplet 4 dobrih tam v rangu 500-600Eur.

Poraba? Jaz nisem reprezentativen voznik, zato nima smisla, da jo omenjam.
OK

LP
Primož

dvorjan

C5 mkII ni jama brez dna, tisto je mkIII. =)

2.0 HDI je en najbolj zanesljivih motorjev ... poraba pri 130 km/h ... naj povedo lastniki, ampak verjetno ene 6,5l/100km.

Taksno je nekje tudi povprecje ...
http://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/90-C5.html?fueltype=1&constyear_s=2005&constyear_e=2006&power_s=130&power_e=145&gearing=1&powerunit=2
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

superca13

Citat od: dvorjan;168740C5 mkII ni jama brez dna, tisto je mkIII. =)

Ma kaj spet nekaj blebetate v prazno o mk III?

c5_fan

vem da najbrž ni pravi forum ampak vseeno, če primerjate C5 2.0 HDi z Laguno 2.0 Dci (faceliftano) istega letnika kaj bi bil boljši nakup?

Citroenovc

Lagune sploh ne poznam. Ampak jaz zaradi servisa sploh ne pomislim več na Renaulta.

Imam pač odlične izkušnje s servisem za Citroen in ne tako odlične s servisiranjem Renaulta. Pa s slednjimi ni bilo nič narobe - le vse, kar je bilo delov, je bilo konkretno dražje. Sicer je bil res 1 razred večji avto od omenjenih 2, ampak vseeno.
Dokler za redno servisiranje C5 plačujem toliko ali manj kot sodelavci za razne Clie in Corse in podobno - primerjava seveda stoji za pooblaščence - se meni zdi to prav fino.

S tem ti ne bom veliko pomagal. Vem.
OK

LP
Primož

dvorjan

A niso Lagune 2.0 DCI sele od 2007 naprej, pred tem pa 1.9 DCI? Zadnji modeli Lagun (trenutna oblika) pa sele od 2008? Dvomim pa, da je na tem forumu veliko uporabnikov, ki ima izkusnje z obema avtomobiloma. No, naj se javijo, ce so. =)

c5_fan

Jst imam tud dobre izkušnje s citroenovim servisom. Mi je crknu računalnik na 3 leta stari Xsari Picasso l. 2008. Avto je bil vmes že servisiran na nepooblaščenem servisu, pa so vseeno zrihtal brezplačno nov računalnik.

Laguna 2.0 Dci pa je tudi že leta 2006 ter ima verigo in baje gre za zelo dober motor (to slišim).

dvorjan

Tako ti povem. Motor je najmanjsi problem. Tako 2.0 HDI kot 2.0 DCI sta super motorja. Ceprav ima 2.0 DCI ketno, moras pri velikem servisu se vedno menjati jermenico in jermen klime, tako da prihranil nisi dosti. Pa 2.0 DCI je nekoliko bolj zejen od 2.0 HDI, ker gre v Renaultov motor 7 litrov olja so tudi servisi za odtenek drazji ...

Lagune Ph2 (kao druga faza, tudi faceliftane, jaz niti gledal ne bi, ker to so problematicni avti - kartica, zaklepanje, ventilatorji ... elektronika). Ce bi se pa stegnil do novejse 2008, je pa druga pesem.

Tecno pri C5 z 2.0 HDI je edinole to, ce imas FAP filter (za trde delce) in nimas daljsih vozenj. Potem se ti pa masi pa bolj ali manj uspesno regenerira ... Ampak ti tega problema s svojimi 100 km na dan ne bi imel ...

emil77dean

Sem letos spomladi kupil C5 MKII in je bilo potrebno menjati ventilator, ki pa stane 360 €. Rezervnih na odpadih ni (so stari od MKI po 80 €).
Drugače pa je poraba na relacije pri vožnji 130 km okoli 6 -6,2 litrov. Jaz ga pod 6 ne spravim.
Velik avto, večji stroški - gume 16-colske so drage, veliki servisi me še čaka. Drugače se pa avto lepo pelje.
Predlagam, da imej buðet še kakšen tisoč več, da boš po nakupu porihtal osnovne stvari.
Srečno.

garac

če boš rabil kak del za MK2 ima član foruma Spackolin eno za dele
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

c5_fan

zdele sem mal gledal pnevmatike za c5 (215/55/16). Sam so res bistveno dražje od dimenzije 205/55/16 (Laguna). Sam je res vzdrževanje velikega avta (c5) je res bistveno dražje. Pri tem budžetu bi blo verjetno boljš, da vzamem en razred manjši avto.

StefZ

Zdravo!

Laguna in C5 sta isti razred avtomobilov...
Prej sem imel Laguno III (2.0 dci), sedaj imam C5 III - če ni nepredvidenih okvar je strošek vzdrževanja kar podoben :BigThumbs: Renaultov 2.0 dci naj bi bil najboljši dizel kar jih je Renault naredil ampak ga matra previsoka (visoka) poraba, notri gre 7,1 litra olja,...

Glede na to, da kupuješ rabljen avto je čisto pri vsakem loterija - lahko zadaneš glavni dobitek ali pač ne...

Najlažje bo če pogledaš še na ...renault-klub.si/forum... se včlaniš in boš videl, da tudi tam ni tako malo napak in stroškov...

Ima pa C5 hidravliko, ki je pri Laguni ne boš našel :emot112:

Čojko

Večji avto večji stroški. Starejši avto, višji stroški,....

Zelo poceni se lahko voziš s Clio II, 1.2 po možnosti 16v motor, ki pri 130 kmh tudi pije podobno kot C5. Za 2 jurja dobiš odličnega z malo kilometri, vzdrževanja praktično ni, rezervni deli in potrošnji material pa je vsaj na polovico cene od višjega srednjega razreda. Na naši firmi jih imamo precej, ki se jih res ne čuva in kar delajo, delajo,...

c5_fan

Ne ne cliota nočem, je premajhen zame. Trenutno imam focusa bencinarja (l. 2000) pa gre h koncu, je odslužil svoje s skoraj nič okvarami (samo vžigalna tuljavav šestih letih odkar je v moji lasti. Gledal sem vsaj focusov razred ali en razred višji in obvezno dizel.