Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

nekaj je na tem,ker tudi meni včasih podrsava potem pa spet kakih 10Tkm nič in potem spet....,verjetno se sama nastavi ampak je velika nevarnost da jo ravno takrat skuriš.
Mojo so menjali pri 28Tkm. sedaj pa po presledkih spet zdrsi(93Tkm).

Lovro

Tudi možno... ravno jaz sem imel 2x tak primer, ko je zdrsavala, nato pa je nehala in začela spet lepo delovati. Po navadi se je to zdrsavanje pojavljalo pri pospeševanju v 5. prestavi.

Od takrat vedno na rednem servisu podmažejo tista vodila sklopke, vsaj pri mojem avtu. V bistvu mi je najprej to povedal prijatelj in sem tudi jaz nato za to prosil na servisu.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

koleos11

Citat od: dragof1;170505cao sem nov tukaj zanima me na kaj moram pazit mam namen kupiti citroena c5 karavan letnik 2011 Citroen. C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive FAP XENON USNJE NAVI PDC kaj so hibe ali podobno hvala za odg. lp

Pozdravljen - pozdravljeni!
No tudi jaz sem od včeraj nova lastnica C5 III, letnik 2010. Je iz uvoza in ima veliko dodatne opreme - navi, tempomat, telefon, ...... Pred nakupom sem dobro pregledala vse papirje - predvsem zgodovino avtomobila, ki mi jo je prodajalec pri ogledu avta tudi pokazal - prodajalec je bil zelo fer, vse kar sem praktično hotela in želela izvedeti glede avta, mi je pbrez težav pokazal in povedal. Da je bila odločitev za nakup še lažja in da bom malce lažje splala, ter, da sem dobila še neko mnenje avto strokovnjakov, sem ga peljala na AMZS, kjer so ga dobro pregledali in bili zelo zadovoljni z izgledom in ohranjenostjo avtomobila.  Avto je pravi biser (no to je moje mnenje - mehanik se ni tako izrazil:BigThumbs:, ) Že dosedaj sem vozila Francoze, tudi take večje, ampak ta je res čudovit. No enega Francoza najverjetnejene bom več nikoli R......A :Paint-Angry:, ker me je zeeeeelo razočaral. Kako bo ta avto, sem si pred naupom tudi jaz belila glavo - ampak sem v nekem trenutku rekla STOP skrbem in sem se enostavno odločila in enega izbrala, saj če se teh dvomov ne znebiš, potem je rabljen avto zelo težko kupiti. Tako, da le pogumno, sam avto, (oblika, prostornost.... ipd. )te sigurno ne bo razočaral, saj je res čudovit. Jaz sem kupila celo 1,6 hdi ( pa sem na cesti kar malce divja in hitra voznica), pa se mi zdi, da bo tudi ta motor OK. Sem ga včeraj kar 200km peljala, preden sem prišla domov po avtocesti, pa je lepo šel in tekel kot urica. Tako, da ti želim uspešen nakup - no glede napak in težav pa ti ne morem nič povedati, ker upam, da jih ne bo in dokler jih ni, se z njimi tudi ne bom ukvarjala. pa uspešen nakup - sem malce več napisala, to je posledica veselja in sreče včerajšnjega nakupa :emot112:

koleos11

Citat od: dragof1;170562se vedno ne vem ali bi kupil c5 ali ne skrbi me zaradi okvar

Sem tako že danes odgovorila na en tvoj post, pa naj ti povem še to - okvare so povsod in pri vseh avtomobilih, pa naj so novi ali stari. Jaz sem namreč pred štirimi leti kupila Renaulta - višjega , če ne že visokega cenovnega razreda - NOVEGA, pa je malo po garanciji zružil 2.0hdi motor  pri 118000 km in to tako, da se ga sploh ni dalo popravit in bi bila rešitev samo nov motor - cena z menjavo 7000 - 8000 eur - BUDALE :argue1: pa kaj si te mislijo. No manj bi prišlo pri kakšnem privat mehaniku, ampak še vedno preveč. Avto je bil redno servisiran, še žarnice ni menjal kdo drug kot pooblaščen mehanik, in to se je zgodilo 500 km po zadnjem rednem servisu. Seveda nihče ni bil kriv, še najmanj pa oni. tudi pomagati pri reševanju težav niso hoteli. Od jeze sem pokvarjen avto prodala nekemu mehaniku in rekla NOVEGA nikoli več ( razen če mi denar iz neba na glavo pade). No tako sem sedaj kupila rabljenega C5 III in upam, da bo sedaj sreča bolj na moji strani. Vem, da se vsak boji JA ali NE pri rabljenem vozilu, vendar raje glej iz pozitivne strani - KAKO BOŠ UŽIVAL v tem lepem avtomobilu in koliko užitkov ti bo prinesel. :BigThumbs:

ModelJT

Citat od: koleos11;171071pa je malo po garanciji zružil 2.0hdi motor  pri 118000 km in to tako, da se ga sploh ni dalo popravit in bi bila rešitev samo nov motor

Dobrodošla na forumu!

Da te malo popravim. Bo tole kar 2.0 dCi motor.
[SIGPIC][/SIGPIC]

koleos11

Citat od: ModelJT;171073Dobrodošla na forumu!

Da te malo popravim. Bo tole kar 2.0 dCi motor.

Bo najverjetneje držalo - vidiš kako sem bila jezna, da sem še to napačno zapisala. No sedaj bo svet s citroenom lepši. Danes sem avto tudi že obula v zimske pnevmatike in jutri grem na izlet - pa da vidimo kako se uživa v citroenu.

lp

StefZ

Bravo! :emot112:

Lepo napisano. V glavi je treba naredit stop in se z napakam ubadat šele ko se pojavijo (če sploh se)  :BigThumbs:

Srečno vožnjo in naj ti dobro služi

EDIT: tole se nanaša na prispevek nove članice. Ste me malo prehiteli z dodatnimi posti...

koleos11

Citat od: StefZ;171077Bravo! :emot112:

Lepo napisano. V glavi je treba naredit stop in se z napakam ubadat šele ko se pojavijo (če sploh se)  :BigThumbs:

Srečno vožnjo in naj ti dobro služi

Hvala za lepe besede.
Glede na to, da sem nova in se na tem forumu še malce lovim kje kaj najti imam  eno vprašanje - ob nakupu sem dobila navodila za uporabo v Francoščini:Hammer3: - znam angleško, nemško, hrvaško, malo italijansko, le francosko ne. Danes sem se mučila s to francosko knjigico, da bi kakšne "finte" nagruntala v avtu. Sem že kar veliko gumbov in njihovih funkcij osvojila (no vsaj mislim), pa da ne odkrivam tople vode, bi mi kakšna online navodila ali kakšna PDF različica, v angleščini ali meni bolj domačem jeziku SLOVENŠÈINI - haha, zelo prav prišla.
Ker so avtomobili moja velika ljubezen in res rada uživam v njihovi uporabi - v vožnji in v vseh številnih gumbih, ki se znotraj svetijo  ( ja saj vem čisto po žensko hahaha), bi rada s pomočjo kake uporabne knjigice z navodili, čim prej osvojila vse oz skoraj vse, kar mi moj novi citroenček ponuja. Hvala že v naprej za vse uporabne nasvete in pomoč.
lp

koleos11

Pozdrav!
jaz mislim, da ta s 50000 km nima realnih kilometrov, če bi jih imel tako malo, bi kljub letniku bil dražji - pa še SLO naj bi bil kot piše - ti so vedno dražji. No morda pa je Ok - preveri, saj če je bil redno servisiran, mora imeti vse v servisni knjigi zapisano. V MB je najbolje, da ga na citroena zapelješ, pa jim povej za kaj si tam, ali pa na AMZS pa naj ti tam pogledajo - jaz sem svojega pred dnevom kupljenega tudi na AMZS peljala, pa so se tam res potrudili in vse pregledali.
pa obilo sreče (če ga seveda še nisi kupil) pri nakupu.

breznikar.peter

Jst mislim,da tole iščeš..

http://service.citroen.com/ddb/

LP in srečno vožnjo!

koleos11

Citat od: breznikar.peter;171085Jst mislim,da tole iščeš..

http://service.citroen.com/ddb/

LP in srečno vožnjo!

Super in res hvala - ja to sem iskala. že vidim, da bom danes imela veliko dela.

lp

Gorazd

Sam imam bencinca 2.0I 16V letnik 2009 z ročnim menjalnikom in ima porabo pri vožnji vsak dan 14 km v eno smer v MB 8,2 l/100, na relacije pa ima cca 7,7l/100.

Avtomatik je res slab ker je počasen in za avtocesto manjka kakšna prestava, porabo je konstantno 10l in več, ne govorim pa kar tako ker res poznam vse te avte.

Res pa je da lepega C5 z malo km težko najdeš.

LP

sulicar

Evo najcenejši in hitrejši način.....dobi si žensko,ki že vozi tak avto koti si ga želiš!:emot77::emot77::emot77:BTW si samska?Samo se hecam,se mi dopade način kako se veseliš,kakor mi moški.....

BT-C5

..je napisala da "vozi"samo Francoze...

:)

sulicar

Aha...pol pa mi lahko kar Pierre reče....