Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Vprasanje, ce ima tisti dizel sploh realne kilometre ... Manj tvegas z bencinarjem, glede porabe pa - ga predelas na plin in je problem resen.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Tisti dizel nima nikoli realnih kilometrov prvič star je 6 let pa ima telefonsko napravo noter pa sto jurjev prevoženih... Jok brate. Sicer pa treba it pogledat. Drugo je če kupiš avto od znanega lastnika... Kdo bo meni vrjel jaz imam trenutno magičnih 130 000 prevoženih... he he aja pa ne piši da žetere 10 litrov. Moj c6 z istim motorjem po mestu ne spije 9 litrov kaj šele da imaš kak relacije...

:BigThumbs:

miklavz

Moj 2.0 avtomatik pozre 10 litrov plina na 100, vseeno ali mesto ali zunaj. Plin mam pa sedaj ze 120kkm. LPM

dvojka

Kje pa ste montirali plinsko napravo in cena? Meni so zaenkrat rekli do 1500€ kolikor sem klical in bi morala dobro delovati.

StefZ

Super.

Hvala za info. Bi bilo možno dobit še kakšno slikco...:BigThumbs:

A mast potem čez nalepko ne more odtekat ven. Oziroma kako je poleti, ko je zunaj 30+? A nalepka zadrži mast?

Hvala še 1x

superca13

Citat od: Vlado333;170610@ za vse ki jim pokajo omejevalci vrat  

S spodnje strani ohišja omejevalca vrat, se izvrta luknja, vreže navoj (m6), privije "mazalni vijak", napolniš ohišje z mastjo, odviješ vijak ter luknjo zalimaš s kakšno močnejšo nalepko.
Medtem, ko je vijak privit v ohišje je pomembno, da ne zapiraš vrat, saj lahko omejevalec zvije, ali odlomi vijak.

Ko enkrat poka je po mojem že prepozno, da bi z masto kaj rešil.. ali?
Èe je zdrav pant nafilan z mastjo... pa bi rekel, da je to super preventiva.

lp
S

alesz

Citat od: Vlado333;170610@ za vse ki jim pokajo omejevalci vrat  

S spodnje strani ohišja omejevalca vrat, se izvrta luknja, vreže navoj (m6), privije "mazalni vijak", napolniš ohišje z mastjo, odviješ vijak ter luknjo zalimaš s kakšno močnejšo nalepko.
Medtem, ko je vijak privit v ohišje je pomembno, da ne zapiraš vrat, saj lahko omejevalec zvije, ali odlomi vijak.

Èe se ne motim je tisti vrezan navoj dolg skoraj 5mm.....oziroma je toliko prostora
http://www.conrad.si/TOOLCRAFT-Navojni-zatic-imbus-DIN-913-poliamid-umetna-masa,-M-6x5-10-kosov.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=830379&ci=SHOP_AREA_19853_2304080     drugače pa tak vijak skrajšaš z olfo...

Vlado333

@alesz
To je se boljsa resitev, odlicno.

@superca13
To sem delal dvakrat, obakrat pri omejevalcih, ki so ze pokali.
Po dnevu, dveh, ko se vrata veckrat odprejo, zaprejo je nehalo ropotati. Verjetno se pa
lahko zgodi tudi to da je ze prepozno.

gule

Plin je majka, vedno cenejši od nafte. Ni treba posebej naglaševati, da je vzdrževanje bencinarja in morebitna popravila ceneje kot diesel(akumulator manjši-cenejši, ni grelnih svečk, ni filterja nafte, ni dizn, ni fap filterja in aditiva...), a je treba še naštevati?

tomaz555

So pa svečke, servisi plinske naprave...na koncu isti k. Me prov zanima Gule, če bo nasledni tudi na plin(ne starodobnik), ali bo nafta, tko kot pri Andreju.

dvojka

Primerjava nafta/plin se mi ne zdi smiselna. Èe bi kupil bencinarja bi ga sigurno predelal na plin, ker se le nekaj pozna. Ali pozna kdo v Mariboru dober servis, da bi tega bencinarja jutri zapeljal pregledati? Se sam bolj navdušujem nad tem bencinarjem, saj ima 50 kkm in bi moral imeti par let še mir z kakšnimi večjimi stroški.

sypahh

Pelji na nek uradni servis Citroen. V Mariboru imaš AVTO CITY d.o.o. (Avtomobilska ulica 15). Ali pa pelji na AMZS in ti pregledajo vse, tistih 50eur naj ti nebo težko dat. :)

Čojko

Samo za vozit je pa dizel bistveno lepši. Sploh za tako težak avto.
Sodelavec je kupil C5 turer 2.0 HDI ECO pa ima porabo 4,7l po prvih 5000 km

ModelJT

Citat od: Èojko;170725Samo za vozit je pa dizel bistveno lepši. Sploh za tako težak avto.

Kaj ma to 1.6 e-HDi?
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

Citat od: Èojko;170725Samo za vozit je pa dizel bistveno lepši. Sploh za tako težak avto.

Poraba pa prav sanjska haha. Ampak kak ti je to ECO? Prvič slišim.
[SIGPIC][/SIGPIC]