Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: dragof1;170562se vedno ne vem ali bi kupil c5 ali ne skrbi me zaradi okvar

Èe pogledaš v C5 III del foruma, vidiš da so glavne težave pri C5-kah, sklopka, hladilnik klime, puščanje amortizerjev pri hidravliki in draga dnevna luč (žarnica) pri ta prvih modelih ...

Èe boš gledal novejše letnike, bodo verjetno kakšne kritične napake že odpravljene ...

sem pa pogledal na A netu recimo za C5 letnike 2011, pa se samo eden prodaja od fizične osebe, ostalih ne vem 12-15 pa pri avtodilerjih ... glede avtodilerjev pa je en miljon zgodb ... pa večina avtomobilov se uvaža ...

Èe ti je C5-ka všeč, se dobro počutiš v njej in se ti ne mudi na vrat na nos kupit drug avto ... poišči eno letnik 2011/2012 ... pa zraven podaljšano garancijo za 5 let in boš miren ... (sklopka je v garanciji do 40.000km) pa še ta je bil aproblematična pri samo določenih modelih.

garac

če si v osnovi skeptičen, ne kupuj! Potem boš veš čas v strahu, da kaj crkne iskal čričke in morebitne napake, namesto, da bi se z avtom vozil in užival.

Nakup-odsvetujem, priporočam nabavo nepokvarljivega nemškega vozila, recimo Passat.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Kupiš 2.0 HDi z 164 KM in ne bo problemov z drsenjem sklopke, še posebej če bo avtomatik.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dragof1

se zdaj ne vem a bi kupil c5 al ne skrbijo me napake

dvorjan

@dragof1:
Ce avto skrbno pregledas in malo zapeljes, dobis boljsi obcutek, ali so kilometri realni ali ne. Prav tako moras pri tem razredu vozila imeti par sto evrov vedno pri roki, ce se morebiti pripeti kaksna nepredvidena okvara.

Pojdi na ogled s kaksnim mehanikom ali pa pred nakupom pelji avtomobil na pregled v avtohiso, ki je v pooblasceni mrezi serviserjev, oziroma na AMZS. Naj ti ne bo skoda tistih 50 evrov, to je namrec precej manjsi strosek kot pa da se nategnes z vozilom.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Še enkrat. Ne kupuj.
Najprej preveri še ceno servisov, zimskih gum, nekaterih nadomestnih delov in razmisli, če si to lahko privoščiš.
Kam ga misliš vozit na servis?  Kateri avto si imel prej, kako si bil zadovoljen z njim?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Se strinjam z Garačem ...

če je že sedaj toliko dvomov, potem pa res boljše da ga sploh ne kupiš ...

Ker pol boš neprestano vozil v strahu in dvomih in te bo že najmanjši šum vetra ustrašil, da se je že kaj pokvarilo :)

Vlado333

@dragof1

Imam C5 2.0HDI letnik 2011. Kupil sem ga 21.6.2012, ko je imel 11500km, sedaj jih ima 66000km. Sam sem mehanik in so mi problemi s C5 kar poznani.
Problem s kondenzatorjem oz. hladilnikom klime so pri novejših letnikih (če se ne motim druga polovica 2010 pa naprej) odpravljene, saj so ventilator hlajenja motorja prestavili na notranjo stran motorja in ni več pred kondenzatorjem.
Problem vztrajnika in sklopke pa je žal odpravljen šele leta 2012 (ne spomnim se od katere organizacijske številke naprej) saj so začeli ugrajevati vztrajnik in sklopko od močnejšega brata (165km), vendar kaže, da močnejši set ne paše na starejše, ker je tudi blok motorja drugačen. Èe se bo izkazalo, da vseeno paše bom poročal, ko bom menjal pri svojem.
Pokanje omejevalcev vrat je hitro in poceni rešljivo.
Kvaliteta materialov v kabini je pa nekaj srednjega.

Meni so sklopko in vztrajnik menjali pri 36000km (bil v garanciji, zato nisem sam menjal), menjali so mi zato, ker je drsela sklopka.

Ko sem jaz kupoval C5 sem kljub temu, da sem vsak dan na citroenih, gledal tudi druge znamke, a sem takoj ugotovil, da za tak denar ne dobiš nič boljšega (IMHO). "Renojev" nisem gledal.

Èe bi jaz sedaj še enkrat kupoval C5, bi sigurno vzel 165KM, avtomatik, exclusive.
Toliko od mene.

jakobssen

podpiram vladota333, tudi sam bi zdaj naredil enako. močnejši motor in avtomat.
tako pa sem lani kupil letnik 2011, 2.0 hdi s 140 km, jutri mi menjajo vztrajnik in sklopko. serijski problem pač, na srečo pod garancijo. vsekakor jo doplačaj, če bo možnost, drugače pa je avto v redu za vozit.

StefZ

Citat od: Vlado333;170574@dragof1

...Pokanje omejevalcev vrat je hitro in poceni rešljivo....

Mogoče kakšna alternativa originalu, ki je 100e komad bred barvanja? Oziroma kaj si imel v mislih?

Se pa strinjam s predhodniki. Èe je že sedaj toliko jamranja in strahu pred nakupom rajšni ne glej C5. Pri rabljenih iz uvoza je pa itak vedno igra na srečo....

Glede težav pa lahko pogledaš na forume "svete trojice" ali pa katerega drugega in boš videl, da avtomobilov, ki se ne kvarijo ne delajo več :Hammer3: Je pa pri bilokaterem avtu tega cenovnega razreda dobro imeti nekaj nastran za nepredvidene težave :gimme_money:

jpasic

Moje izkušnje: po 13 let RLagune eno leto vozim c5 in sem izredno zadovoljen z avtom, ki mi nudi več, kot lahko "vzamem". Priporočam ga.

dvojka

Pozdravljeni,

Sem nov na forumu in seveda moram malo posmetit :) Trenutno vozim astro h 2010 1.7 cdti z 125 km gtc in je problem, ker mi je postala premala. Že dalj časa se nagibam na nakup C5 karavan, ne bi pa rad dodajal preveč denarja... Ogledana imam dva na a.net:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7659707&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7852951&show=1

Oba sta exclusive,slovenska in avtomatika kar je zame pomembno ter primerljiva po opremi. Za oba pričakujem porabo 10l, vendar bi ob nakupu bencinarja vgradil plinsko napravo (je to že kdo naredil, priporočate/ne priporočate). Avtomobil bi imel 5+ let, letno pa delam cca 30k km. Kakšne so kaj vaše izkušnje z obema motorjema? Velik plus pri bencinarju je nižje splošno vzdrževanje (servisi, zavarovanje,...) vendar 205 km pomeni precej boljšo odzivnost. Kako se obnese avtomatik + bencinar? Mogoče celo kdo pozna ta dva avtomobila?

Hvala za odgovore.

LP

Xandrej

2.7 Hdi 10 litrov???

Vlado333

@ za vse ki jim pokajo omejevalci vrat  

S spodnje strani ohišja omejevalca vrat, se izvrta luknja, vreže navoj (m6), privije "mazalni vijak", napolniš ohišje z mastjo, odviješ vijak ter luknjo zalimaš s kakšno močnejšo nalepko.
Medtem, ko je vijak privit v ohišje je pomembno, da ne zapiraš vrat, saj lahko omejevalec zvije, ali odlomi vijak.

garac

o C5 2,7 hdi imaš ogromno napisanega, uporabnik yamaha, malo pobrskaj
[SIGPIC][/SIGPIC]