Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MAMAMA

Odločamo se za nakup C5. Gledamo in iščeno preko *********. Avtomobilov je veliko ampak uvoženih. Kaj menite o takih avtomobilih? Imajo realne kilometre, glede na servisno knjigo?
Hvala vsem za odgovore.

alesz

CitatIn zmotno je mišljenje,da nekdo vrti števec nazaj za prodajo.Ti števci se vrtijo nazaj "tekoče".Predstavljaj si ,da rentneš avto za na dopust ,ki bo imel 250Kkm,živ se boš zjokal,da ti bo na poti crknil.Èe pa dobiš avto z 150Kkm(konstantnimi)boš pa po dopustu ves vesel kako lepo je tekel........Računa se nekako takole.trije servisi v matični hiši,nato prevrtenje števca in servis na pooblaščenem servisu s štempli in ostalimi stvarmi in je to redno vzdrževano vozilo vedno servisirano pri poblaščencu.........
ali si kaj pogledal koliko je tem o teh zadevah odprtih,vse je že nekajkrar predebatirano.........

MAMAMA

bom pregedal, hvala. Ampak mojo gospo še vedno mika C5 break. Bomo videli...

gigo

Pozabi na uvožene. Raje si vzamite čas in trezno razmislite. V 70% primerih se izkaže, da je vozilo polno napak in so kilometri 99% prevrteni. Predlagam nakup slo vozila če je le možno.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Sine64

Pozdravljeni!

Glede na vse prebrane nasvete tu na forumu in pogovorih z ljudmi, sem se odločil za nakup Citroena C5 Tourer z 2.0HDI motorjem ter predvsem Exclusive ali Dynamique opremo. Iščem nekje letnik od sredine 2009 naprej z manj kot 100.000 prevoženimi kilometri.
Prebral sem pravila foruma ter nisem nikjer zasledil, da te teme ni dovoljeno objavljati, če pa že, pa prosim admina da to izbriše ;)
Glede cen in ponudb vse na ZS...

LP

sl1

To sicer bolj sodi pod "Kupim" in podrubriko "Vozilo", drugače je pa dovoljeno da napišeš da bi rad kupil avto - ne vem zakaj ne bi bilo.

Prosurfer

Torej, zanima me, če je kaj standardnih napak pri C5 MK III (podobno kot so že dobro znane šibke točke in klasične okvare pri C5 MK II)?

garac

torej, če pobrskaš po forumu, boš našel, okvara omejilca vrat (pokanje), ker se zna pojaviti pri več novih citroenovih modelih, gretje konzole pri vožnji na AC voznikova stran, in dve okvari hidravlike, če je voz na fedrih avtomatsko odpadeta. Ostalih napak, ki bi se pojavile večkrat mislim, da ni.
Nekaj je še problemov povezav gsm-avto.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Ales79

Citat od: Prosurfer;96670Torej, zanima me, če je kaj standardnih napak pri C5 MK III (podobno kot so že dobro znane šibke točke in klasične okvare pri C5 MK II)?

Imel sem problem z senzorjem tlaka v pnevmatikah, na AC mi je enostavno odpadel, guma pa je bila v trenutku prazna. Na servisu so me pomirili, da to ni nič takega in da se dogaja. Ohišje ventilčka naj bi bilo aluminijasto in pozimi ga sol razje, zato lahko pade stran.

Lp

BT-C5

eden izmed večjih(finančno,če ni več v garanciji) problemov je drsenje sklopke pri 2.0hdi140,večinoma se pojavi od 25-40Tkm!

Sine64

Koliko pa te je stala nova sklopka če ni skrivnost?

BT-C5

sem na srečo podaljšal garancijo,je pa menjava z delom nekje 800€,če menjajo pa še vztrajnik pa čez jurija!

gule

Za mene je največji problem, da ga nimam...he-he...

MSrougeZX

Luščenje ročaja vrat od znotraj (sicer je minimalno ker zelo pazim kako primem, drugače bi blo hujše)...drugo vse mi dela zaenkrat OK...tudi na nemškem forumu so podobne izjave...pa sovoznikov sedež občasno kaj poškripa med vožnjo, je treba mesečno 1-krat malo sedežni naslov prestavit in je pol OK...dogaja se pa to zato, ker med vožnjo vibrira hrbtni del če noben ne sedi gor....pa seveda vozim se po slabi cesti in imam spuščeno C5-ko
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

yaq123

Citat od: MSrougeZX;96939Luščenje ročaja vrat od znotraj (sicer je minimalno ker zelo pazim kako primem, drugače bi blo hujše)...drugo vse mi dela zaenkrat OK...tudi na nemškem forumu so podobne izjave...pa sovoznikov sedež občasno kaj poškripa med vožnjo, je treba mesečno 1-krat malo sedežni naslov prestavit in je pol OK...dogaja se pa to zato, ker med vožnjo vibrira hrbtni del če noben ne sedi gor....pa seveda vozim se po slabi cesti in imam spuščeno C5-ko

Predvidevam, da imaš doma c5 dynamik letnik 09. Se ti zdi, če bi še enkrat kupoval, da bi kupil vozilo z hidravličnim vzmetenjem?

LP