Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

carot

Jerry69,
zgeda da so prve C5-tke imele te napake, ker se skoraj vse to pojavlja tudi na mojem (škripanje stekla, pokanje omejevalca) + še en kup problemov, ki sem jih imel.
Se pa žal v veliki večini strinjam z avtorjem članka o vožnji in udobju avta.

Xandrej

Kaj se strinjate? To da je premehki al kako? Oz kaj mu date prav sploh???? Ajde da vidim!

visar

citroeni so čedalje trši....
najbolje so DS-ke, v kateri sem se samo vozil.
Od mojega avtoparka pa sem najbolj užival v xantia 2.0 activa - to je bilo edino pravo in tisto kar mora biti.
BX odličen, BX2 odličen, C5 BK letnik 2003 povprečen, C5 (2009) povprečno in trše.

Naj novinarji nekako dojamejo da obstajamo ljudje ki prisegamo na udobje med vožnjo
______/\\______
______/\\______

carot

Vozim karavana, ki se obnaša podobno - sicer ne tako karikirano, kot je opisal avtor. To pomeni, da avto, posebej zadnji del v ovinkih preveč niha, prav tako ima probleme, kadar luknje na cesti povzročajo prečna nihanja. Vozil sem tudi C5 limuzini - hidravličarja in tega s klasičnim vzmetenjem, ki pa na cesti delujeta veliko bolje; narejena neposredna primerjava po isti poti v roku 15min.

Lp

Xandrej

Prej pa si vozil passata? To je hidravljičar. Vklopi si sport program pa gasa pa bi rad videl koga zadaj če se mi za rit drži... Hidravlika pač deluje zelo mehkobno ne pa oni peder ko gliser pa 200 konjski nikamor ne gre pa bi se pol raje odločil za 140 konjsko različico??!?!?! Pa koji qurac je ta novinar? Èe pa bi mel audija na testu pa bi od sperme bil celi beli idiot novinarski! Perejo možgane ovcam slovenskim! :argue1: Pa vsi dizle kupit to pa itak pa po možnosti v srebni barvi!

MSrougeZX

Jaz z mojim Tourerjem nimam nobenih nihanj...avto leži v ovinkih ko bribit...res pa je da se vozim na 245/45 18 in imam vgrajene Eibach fedre...tudi udbobje je še v mejah normale oz. kar nadpovprečno v primerjavi z drugimi avti ki imajo fedre.

Aja, pa ta bedak šimfa sedeže...sedel sem že v ogromno avtih in ne vem če je keri imel boljše razmerje med športnostjo in udobjem. Pa tudi ne vem kaj fali volanu...jaz vozim vsakodnevno v službo po ozki hriboviti ovinkasti cesti in to hitro, dostikrat na meji in nimam nobenih pripobm glede volanskega mehanizma.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

carot

Xandrej ..... citroene vozim že od svojih študentskih časov, ko smo se vozili še z GS-i ...., tako da imam s hidravličarji kar nekaj izkušenj. Sport program je neprestano vklopljen, razen na kakšnih zelo slabih cestah

MSrougheZX ... če bi prebral, bi lahko videl, da pri vožnji s C5 s fedrami tega nisem opazil, če pa imaš trše, pa je razlika še bolj očitna, ravo tako z limuzinsko hidravlično C5-ko limuzina s hidravliko  Napisal sem samo svoja opažanja po slabih 80k km.

Lp, pa ne se razburjat

Xandrej

Citat od: carot;101867Xandrej ..... citroene vozim že od svojih študentskih časov, ko smo se vozili še z GS-i ...., tako da imam s hidravličarji kar nekaj izkušenj. Sport program je neprestano vklopljen, razen na kakšnih zelo slabih cestah

Lp, pa ne se razburjat

Pol pa mi je še manj jasno kak ti je sploh lahko novi c5 premehki?

Ales79

Pozdravljeni,
imam C5, letnik 09/2008, 2.0 HDI, 100kW, Exclusive, avtomatik, prevoženih 99.300 km.
Lahko povem, da zaenkrat nisem imel še nobenih težav, razen z enim senzorskim ventilčkom, kateri je odpadel med vožnjo po AC.
Na volanu, prestavni ročici, kljukah na vratih ni še nobenih znakov obrabe. Občasno malo poškripajo prednja vrata (ko je zelo mrzlo ali pa zelo vroče). Sedeži se dobro držijo, še nobeden nič ne škriplje.
BT deluje brezhibno v kombinacijo z Nokio. Občasno se mi je dogajalo da se telefon enostavno ni več hotel povezati z BT v avtu. Ugotovil sem da je težava v telefonu. Sedaj telefon na 14 dni ugasnem za 10 sekund in prižgem nazaj. BT povezava deluje brezhibno.
Mehanska okvara je bila pri vzvodu za odpiranje pokrova motorja, polomljen nosilec in natrgana zajla. Vendar sumim da so to polomili na servisu.
Kar se tiče elektronike in samega motorja nisem imel nobenih težav.

LP, Aleš

Duka

Hja, jaz imam tudi C5 Exclusive 2.0 in sem načeloma izredno navdušen nad njim.

Kupljen 2010/03, narejen v letu 2009. Prevoženih imam 40k km. Pri 30k km sem menjal sklopko.

Pokvaril se mi je omejevalec vrat, trenutno pa se mi je začel luščiti tudi usnjen volanski obroč.

Pri vožnji v drugi, tretji ali četrti prestavi (nižja je, bolj se čuti) pri okoli 1800vrt/min počasnim dodajanjem plina počasi pospešiš, pri okoli 2000 vrt/min kar dobro pocuka (ne vedno enako).
Testiral sem tudi znančev C5 (enak kot moj) in tudi to naredi.

Pri tem me zanima ali to še komu naredi oz. ali je to cukanje kdo opazil/občutil in koliko je takih?

No, naj priznam, da se na servisu zelo trudijo, da bi to popravili, vendar so odvisni od Citroena.

Toliko ...

MSrougeZX

meni nič ne cuka, se pa cukanje da odpravit z nalaganjem softvera
R5 e-tech 2025

Duka

Baje mam zadnji software ...

Jerry69

Citat od: Duka;105051Hja, jaz imam tudi C5 Exclusive 2.0 in sem načeloma izredno navdušen nad njim.

Kupljen 2010/03, narejen v letu 2009. Prevoženih imam 40k km. Pri 30k km sem menjal sklopko.

Pokvaril se mi je omejevalec vrat, trenutno pa se mi je začel luščiti tudi usnjen volanski obroč.

Pri vožnji v drugi, tretji ali četrti prestavi (nižja je, bolj se čuti) pri okoli 1800vrt/min počasnim dodajanjem plina počasi pospešiš, pri okoli 2000 vrt/min kar dobro pocuka (ne vedno enako).
Testiral sem tudi znančev C5 (enak kot moj) in tudi to naredi.

Pri tem me zanima ali to še komu naredi oz. ali je to cukanje kdo opazil/občutil in koliko je takih?

No, naj priznam, da se na servisu zelo trudijo, da bi to popravili, vendar so odvisni od Citroena.

Toliko ...

Tudi meni se to dogaja. Tako, da nisi osamljen primer. Sem pa na servisu to povedal, pa so se peljali z avtom in so rekli, da tega cukanja ne opazijo. Najbolj se da to fino prikazat, če nastaviš omejilec hitrosti na 50 km/h in se pelješ v tretji prestavi po ravnini ali pa malenkost navzdol. Sem se pač sprijaznil in ne razmišljam o tem.

Moti pa me tresenje celotnega avta pri 150 km/h (včasih mislim, da bo sovoznikov sedež odtrgalo, tako vibrira), kljub večkratnemu centriranju, menjavi gum in preverjanju, če so platišča ravna.
Pred kratkim se je pojavilo tudi pokanje v podvozju (verjetno kakšen zglob ali kaj podobnega), vendar mehanik ni ugotovil kje se nahaja zračnost. Bom še malo vozil, da bo ornk ropotalo.
Smo pa popravili mehanizem za odpiranje stekel na voznikovi strani. Strgala se je zajla. Mi je lokalni mojster zamenjal samo zajlo - zadeva funkcionira :emot112:
Zamenjal sem tudi hladilnik klime, ker je puščal - poroznost. Od Peugeot 407 je identičen, če bo kdo menjal.
Motijo pa me tudi omejilci vrat, ker sedaj pa že vsi prav grdo ropotajo. Kot bi odpiral kako staro skrinjo.

Ostalo je še BP.

PS: Avto ima dobrih 90 kkm.

LPJ

Flukturr

Kakšne imate splošno izkušnje s servisom Košak?

Ali priporočate koga drugega okrog Celja?

Ko gledam servis Košak in ga primerjam s sosednjim Renaultom je kot baraka napram vili, že sprejemnica je tako neugledna da joj...

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Slabe. Zapelji se raje kam drugam..v MB ali proti LJ.
R5 e-tech 2025