Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Flukturr

Citat od: MSrougeZX;108691Slabe. Zapelji se raje kam drugam..v MB ali proti LJ.

Hmmmm...
Se mi je kar zdelo.

Priporočaš kakšno posebno hišo?

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Flukturr

C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Veloce

Èakte mal. Pri 30.000km menjave sklopke, pri 100.000 al še manj menjave vstrajnikov? Pa to gre v garancijo?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

breznikar.peter

..Èe ste že v Celju in niste zadovoljni s košakom ( tudi sam nisem bil ) , se zapeljite v Velenje. AC Muršič. Sam sem tudi zahtevna stranka in edino tam so zadovoljili moje potrebe. Naj še omenim,da servis ni tako " razkošen " na pogled, vendar tam vsak sleherni delavec ve kaj počne. Pohvalit moram tudi tudi mojstra, ki vas sprejme na okencu, dobiš občutek,da se pogovarjaš z mehanikom, ker je podkovan do podankosti. To je to na Celjski regiji :)

BT-C5

..mah je res žalostno!Ni problem da se avtomobili kvarijo,problem so slabi in nekompetentni servisi!!
Včasih smo vozili Zastave pri katerih je pač marsikatera stvar bila kompromis in je serviser lahko rekel"to je normalno ali to pač tako je"!
Pri tem razredu oziroma ceni pa si tega nebi smeli privoščiti!Zato pa avto pelješ na "pooblaščeni servis"ne pa v prvo garažo,katera se včasih izkaže za boljšo izbiro!Najbolj me razjezi"pa ne da kompliciram,mi je škoda časa za servis"da se kljub dolgem spisku znanih napak in postopka reševanja le teh,skoraj vedno obnašajo kot da si prišel z vesoljsko ladjo in v alu obleki!
PA DAJTE NO!
Lp.

Xandrej

Kdo od vas majstrov pa zraven stoji na servisu ko mu avto šraufajo?

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Veloce

Meni ni še nihče odgovoril na vprašanje.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Gox

Jaz skoraj nikoli .. imam vedno takega mehanika, ki mu zaupam 101% ... edino ta zadnji servis na DS3 sem stal zraven, saj je bil avto hiro narejen, pa smo šibali dalje ...

Sem pa govoril pred leti s kolegom mehanikom, je rekel da ne dovolijo strankam da se motajo okoli avtov v delavnici. sicer kako izjemo naredijo, sam večinoma da ne.

Prepovedali pa so zaradi tega, ker so stranke vedno "bolj pametne" od mehanika in potem svetujejo kaj in kako naj odšraufa, kladivo pa da niti slučajno ne bi uporabili na njihovem avtu.

Jaz tudi ne bi rad delal , pa da mi zraven kdo pametuje :)

Sine64

Do sedaj nisem stal zraven, za C4 imam mehanika, ki mu zaupam, glede C5, ki pa je še vedno v garanciji pa bom pri pooblaščenem  za redni servis definitivno stal zraven. Glede na to da sem iz strojne stroke, mu kar tako brezveze ziher ne bom pametoval, ampak že glede klica na nekaj servisov, ko sem preverjal ali imajo motorno olje TOTAL INEO ECS, ki je priporočen za HDI motorje s FAP filtrom, so me vsi debelo "gledali" po telefonu....še vedno vlivajo QUARTZ 9000, čeprav za C5 že v servisni knjižici piše katero olje se uporablja (Ineo seveda). O ceni 1L 9000ke na servisu pa itak nebi izgubljal besed....

@Veloce....kolikor sem našel zapis iz drugega foruma, naj bi sklopka veljala v garanciji do 40.000km, čeprav v svoji tovarniški iz dodatni Essential Drive garanciji nisem zasledil, da bi blo to kje definirano.

Zanimivost glede tovarniške garancije če kupiš rabljeno (tudi testno) vozilo : Krijejo ti le do 10% prodajne vrednosti avtomobila, če je še bilo v tovarniški garanciji ko si ga kupil. Grrrr

BT-C5

Citat od: Xandrej;108843Kdo od vas majstrov pa zraven stoji na servisu ko mu avto šraufajo?

če se le da sem zraven,če dovolijo!
Pri menjavi sklopke "8 ur"pa verjetno nebi nihče zraven stal!Po eni strani je bolje,da včasih vsega ne vidiš!
Sam verjetno tudi nebi dovolil da mi kdo pod prste gleda,včasih pač ne gre vse tako kot je treba pa je potrebno malo improvizacije!!
Ampak kot argument,da ti enkrat nekaj zlomijo in še povrhu ne povedo kaj se je zgodilo,morajo pristati na mojo prisotnost!
Eni so pa res skrajno nerodni,na žalost!
Lp.

BT-C5

Citat od: Veloce;108790Èakte mal. Pri 30.000km menjave sklopke, pri 100.000 al še manj menjave vstrajnikov? Pa to gre v garancijo?

Garancija je 40Tkm,če ti jo zamenjajo pri npr.38Tkm velja garancija zopet 40Tkm ali 1 leto!!
Verjetno je iz topolovega lesa:)
Lp.

MSrougeZX

Praviš 8 ur...bo spet treba nadomestni avto vidim...aja, če mi menjajo imam eno leto časa  da prodam in kupim nekaj drugega...zanimivo. Da mi pa menjajo in mi čez 30.000km spet začne drset ga pa takoj prodam ali menjam TAKOJ.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

ja malo je nadležna ta sklopka,nekaterim so po 25-35Tkm spet morali zamenjati(nemški forum)nekaterim pa sedaj dela vse ok!
Menjaš za avtomatika pa je!!
Samo ne idi sedaj brat kaj je vse narobe z avtomatiki:)
So pa v večini to 2.0 Hdi,136 in 140 KM!
Lp.

Flukturr

Citat od: BT-C5;108885ja malo je nadležna ta sklopka,nekaterim so po 25-35Tkm spet morali zamenjati(nemški forum)nekaterim pa sedaj dela vse ok!
Menjaš za avtomatika pa je!!
Samo ne idi sedaj brat kaj je vse narobe z avtomatiki:)
So pa v večini to 2.0 Hdi,136 in 140 KM!
Lp.

Kaj pa avtomatiki 160 KM? Kaj je pa tam vse narobe?
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA