Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

mah, lahk kupiš slovenskega od 1. lastnika ,pa boš pri 60.000km menjal sklopko.tak kot si rekel, maček v žaklju,vedno.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Navaroff

Jaz sem ravnokar kupil C5 in sem gledal tudi tega. Skratka odlocil sem se za nakup sele po pregledu avta v Citroen servisu. Tako, da ne sparaj in daj 50€ za pregled ce se prodajalec strinja. Ce se ne, sam stran.

markop1

Ogledali smo si tale C5, na prvi pogled nam zgleda vse OK (zdaj imamo xsaro).
Mogoče kdo pozna tale avto: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7196964&show=1

markop1

Zvedeli, da je imel lastnik 2 leti nazaj nesrečo - zapeljal s ceste in ga "naslonil" na drevo. Menjali naj bi vrata in blatnik, ker je imel kasko naj bi vse menjali z originalnimi deli.

Ima kdo izkušnje z podobnimi menjavami? Se splača kupit tak avto?

andraž

Za ta denar dobiš veliko avtomobila. Predvsem se dogovori, da ga pelješ na pregled do avtomehanika, ki pozna C5, pa ti bo povedal v kakšnem stanju je. Je pa good, da je od prvega lasnika z znano zgodovino.

Grega78

Pozdravljeni.

Moj stari japanezar je star 7 let in gledam da bi malo menjal in se mi je pogled nekako ustavil na C5 III l. 2010

Sem kar nekaj prebral forum in opazil kar nekaj tezav s sklopkami, pa me zanima ali je tezava samo pri 140km verziji motorja ali tudi pri 164km verziji.

Kaksne so se kaj hibe takega avta? Kaksni predvideni stroski glede na kilometre.
Na kaj naj bom pozoren, ko bom sel avto gledat?

Konkretno gledam tale avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7393665&show=1

Citroenov sploh ne poznam. Mi pa ze nekaj casa glava pravi, da rabim uživaški avto, torej mehkobo, ker trdote mam za neki cajta dost :)

Kaj pa avtomatik? Je to sploh za kupit rabljen avto?
Delam pa med 18-20km letno. Dizla vem, da se mi skor ne splaca kupit, vendar bencinarjev pa nic ni!

Se to, kar je na voljo je uvoz, slovenskih skorajda ni!

Lepa hvala za nasvete,

Flukturr

Jaz sem kupil avtomatika (sicer dizel) brez feder.

Na kratko:
Nikoli več ročni menjalnik ali avto s fedrami.
Ne glede na znamko.

To ti vse pove.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Grega78

Se pravi imaš točno tak avto, ki ga gledam sam?
Glede na to, da ne poznam citroenov me malo skrbi glede teh sklopk.

Razni črički v avtu me psihirajo....trenutno imam tak avto, da je sicer zakon, vendar si želim avtomatika in pa predvsem več udobja (beri mehkobe). Zato me ta avto full mika, vendar bi rad slišal kakšne izkušnje kaj lahko pričakujem.

Ker itak ima vsak avto HIBE. Pa naj bo to MECA, BMW, HONDA, ...
Tudi za svojega vem katere hibe ima, zato bi rad bil pred nakupom pripravljen te hibe izvedet da lahko že pri ogledu vidim ali so zadeve že poštimane ali jih še moram in pa da vem s ceno barantat :)

Kaj pa sama hidravljika? to kaj dosti crkuje? če že, kakšni so kaj stroški teh popravil?

Avto kupujem za naslednjih 5 let, z njim bom naredil cca 100.000km  (20.000km letno).

Kakšen se vam zdi avto iz zgornjega linka?
Itak, da je uvožen...sam kaj če slovenskih za približen denar in opremo sploh ni.

Hvala za komentarje.

StefZ

Zdravo!

Vzemi si 10 minut in preleti naslove v temi o c5 III - boš hitro izvedel večino od tega kar te zanima. Èe te kaj podrobneje zanima pa preberi...

Drugače pa se boš srečal (ali pa tudi ne) z naslednjim:
- lahko ti zgnije hladilnik klime
- omejevalci vrat začnejo škripati in pokati
- amortizerji lahko začnejo mastiti
- aluminijasti senzorji tlaka v pnevmatikah spustijo
- sklopke odpovedujejo ročnim. Ti gledaš avtomatika....

Glede ubodja na 19 col feltnah ne pričakuje preveč. Jaz sem šel na hidravliko (moja prva) tudi zaradi famoznega udobja in sem kar malce razočaran (imam 18 col gor). Ali pa sem mogoče pričakoval preveč. Pa da me sedaj ne boste ostali linčali...:argue1:

Avto super plava po avtocestah in lepo požira dolge neravnine. Èez luknje in grbine pa še vseeno trese in poka. Isto kot ostali avti na naši zj..ih cestah :Hammer3:

Pred nakupom pa ga le odpelji (tudi katerega drugega) na pooblaščen servis, da ga pregledajo.

Je pa s temi rabljenimi iz uvoza vedno gambling - lahko dobiš ali zgubiš....

Lovro

Hladilnik klime in pri nekatrerih sklopka (ročni menjalnik)

Za avtomatske menjalnike pravijo, da eni odlično delujejo, eni pa malo manj, narejeni so pa baje na japonskem - boš še vedno vsaj delno japonca vozil ;)

Mogoče pokliči še na kak pooblaščen servis in povprašaj za njihove izkušnje z avtomatiki (kliči Jenkota pri Brniku, Merlaka pri Vrhniki ali Jerovška v Grosuplju).

Itak pa je dobro avto pred nakupom peljati na katerega od teh servisev, da ga pogledajo. Bolje nekaj plačati in v primeru, da ni OK, ne vzeti avta, kot pa da imaš kasneje težave in stroške.

Še bolje pa je biti potrpežljiv (če je možno) in iskati avto z znano zgodovino iz SLO. Jaz sem ga kar nekaj časa iskal in tudi našel (moj ima sicer ročni menjalnik).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

ModelJT

Mehkejši kot Japonec bo sigurno. Ima tudi sedeže s polnim usnjem in te so mehkejši, kot tisti ki imajo delno usnje saj so drugačni (sprednji). Tale avtomatik v testih zelo hvalijo in pravijo da se z lahkoto primerja z drugimi. Jaz bi svetoval, da ob nakupu zamenjaš olje v menjalniku, pa čeprav pravijo da je za vedno. Sta pa največje hibe teh avtomobilov pokanje omejevalcev vrat (samo menjava to reši) in pa puščanje hidravličnih amortzerjev (večinoma spredaj). Nekateri imajo tudi prbleme s tresenjem xenon luči (je pravkar nove tema odprta). En original sprednji amortizer je nekaj časa nazaj stal 500€, ponaredkov nisem zasledil. To bi bile take večje znane hibe na tem avtomobilu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Flukturr

Ko sem zadnjič peljal kolega ki ima BMW 5-ko avtomatika predzadnjo serijo sploh ni mogel dojeti kako mi lepo prestavlja. Èisto je bil šokiran. Je rekel da se ne more primerjat z njegovim.

Jaz sem glede udobja res zadovoljen. Vendar........... vozim poleti 17 col, pozimi pa 16 col..... Pač mi je manj pomembno kako je videti avto od zunaj, pa bolj kako se jaz počutim notri v njem....

Meni vrata še ne pokajo, sem pa že zamenjal desni sprednji amortizer zaradi rosenja.
V garanciji.

Drugih težav (trkam) ni bilo, seveda pa mislim jeseni pljunit še jurja pa pol za 5-letno garancijo...

Ziher je ziher.

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

sylver

Grega - glede avtomobila iz linka ti zelo težko kdorkoli kaj pove, saj avta nihče ne pozna, ker je iz tujine (predvidevam da iz Italije).

Ta prodajalec ima skoraj vse avtomobile uvožene iz Italije. Večina jih ima (to moraš vedet) tudi prevrtene kilometre nazaj. Pri ogledanemu piše, da ima 127350km prevoženih. Dejansko je možno, da ima le toliko ampak če razmisliš malo logično, zakaj potem tako nizka cena vozila? Ta diler je tega Citroena kupil za 2 tisočaka nižje, torej je v Italiji ta avtomobil stal nekje okoli 11 tisočakov (ali manj). In če pogledaš, kaj vse od opreme ima, je cena res smešno nizka.

Je pa definitivno za testirat ta avto, tudi do mehanika ga pelji (zraven Medvod poznam enega zelo dobrega privat serviserja, ki bi ti morda pregledal avtomobil v notranjost in podal svoje mnenje).

Tako kot ti je že nekdo napisal, nakup takih avtomobilov je loterija.. lahko, da ima ta avo nekaj čez 250.000 km ali 180.000 ali pa 130.000 tako kot piše :) Tega ne boš zvedel nikoli.

Jaz sicer tudi že nekaj časa (skoraj 2 leti) gledam C5 limuzino. Tudi tako, v kateri bi se jaz dobro počutil v notranjosti. Torej bež usnje (polno usnje), navigacija, avtomatik dizel. Barva po možnosti črna, 19" platišča in xenon. To je načeloma vse, kar iščem :)

In pri nas jih ni...že skoraj 2 leti spremljam avto.net, mapak brez uspeha. Slovenskih C5 je kar nekaj, ampak so kot si že sam napisal, skoraj da "oskubljeni" in brez dodatne opreme. Cene pa precej visoke...

Zato se vedno bolj nagibam, da bi si avto iz tujine sam uvozil ali pa s pomočjo enega dilerja. Jaz bi si ga prek neta ogledal, kontaktiral prodajalca v tujini, pridobil več info...po možnosti šel tudi pogledat v živo in ga sam uvozil (ali z dilerjem). Pri temu me pa "malo" ovira DMV, ki ga bi moral plačati naši državici. In to me stane nekje okoli 3.000 zraven cene, ki bi jo moral plačati za avto v tujini. Gledam pa bolj Nemški in Italjanski trg. Tam naj bi bili dobri avtomobili (sicer bolj Nemški in Francoski).

Trenutno imam Leona in priznam - je kar trd z 17" platišči. Na AC je grozno, če zapeljem pri 140km/h čez kako poškodovano cesto....to tako trese, da me hrbet boli...očitno so tudi sedeži nekomot...velika verjetnost pa je tudi ta, da nisem več 20 let mlad in iščem kaj bolj udobnega in komfortnega zase in svoje sopotnike :)

Mi pa nekaj ni povsem jasno pri C5 - zadaj, je na sredini ko sediš strop zelo nizek in to me malo moti. ampak ok, saj kupujem avto zase, ne za ostale.

Drugo kar mi ni povsem jasno je to, da ima avto zadaj ko sediš možnost naslona za roko, ampak le ta (preverjeno v sedmih C5-kah) se ne drži ravno ampak pada dol, tako da tudi če naslonim roko zadaj, je mora roka na tleh in ne v zraku?? Kot da bi bila neka serijska napaka vseh C5-k, da je to naslonjalo za roke zadaj fail! - je komu jasno, zakaj je temu tako?

Ker sem potem gledal pri C4, DS4 in DS5 imajo ravno naslonjalo (se lepo ravno zatakne) in se človek lahko nasloni na to naslonjalo, pa ne bo padlo dol.

Nekako se bojim menjave glede na vse te težave, ki se jih omenja. Nisem in ne bi bil vajen imeti toliko težav oziroma popravil :)

dusanmocnik

rad bi kupil Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive FAP XENON USNJE NAVI PDC
letnik je 2010 103kw-140km diesel..mi lahko kdo pove porabo vozila saj je na avto-netu vprašljiva.kdo ga je že testiral.
poraba v mestu in po ostalih cestah.hvala

dvorjan

Ah, malo bolj bi se pa ze lahko potrudil ...

Poglej na:
//www.poraba.com in
//www.spritmonitor.de/en/
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!