Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tiki

Meni se zdi 160.000km za 3leta star avto tega razreda čisto normalna cifra...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

sylver

Se pri takih km pricnejo drazji servisi in popravila oziroma menjave delov?

Kako je z hidravliko, kdaj in zakaj pricne "nagajat"?

antasi

pri 162.325 km se pričnejo problemi z hidravliko:BigThumbs:
oprosti, ampak sem moral..
dejstvo je, da problemov z hidravliko ni,
problemi so samo v glavah ljudi, ki ne poznajo hidravlike.
Konec koncev tudi vsi bagerji delajo na hidravliko,
pa če bi bil to tak bav bav
potem bi tud vsi bolj ko ne stali na citrojenovih servisih:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

sylver

Hehe :)

Ja, do sedaj sem slisal, da ni problemov in da so problemi s hidravliko. Zato pa raje vas, ki jo uporabljate, vprasam iz prve roke :D

Ok. Vedno bolj se odlocam za tega belega zgoraj na oglasu....

Sicer pa kot vidim na avtonetu, se jih bolj malo prodaja (limuzina s xenon in navigacijo).

Kaj pa kaksen uvoz iz tujine? Italija, Nemcija...?

garac

kako ni problemov s hidravliko? Preberi malo obstoječe teme. Puščanje prednjih teleskopov je zame problem hidravlične narave.
Pa sklopke, ki zdržijo samo 30tkm, pokanje omejilcev vrat, pokanje-ropot ob vožnji čez ležeče policaje in podobni kakci.
Odsvetujem nakup, če nimaš še kakšnega jurčka v žepu za odpravo morebitnih napak
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sylver

Pa te tezave imajo samo starejsi letnik 2008, 2009, ali tudi novejsi 2010, 2011, 2012?

In ko se te tezave popravijo, se naj ne bi vec ponovile?

Zakaj pa sklopka na 30.000 km??

Meni deluje na Seatu ista sklopka ze 160.000 km brez problemov. Hmmmm.

ModelJT

Lahko se ne ponovijo, lahko pa se. Težave s teleskopi imajo tudi čisto novi. Sem videl primer, ko je avto osamo v salonu stal pa se je naredil lužo, samo takih primerov je zelo malo pomoje. Drugače pa vztrajniki radi tresejo, pa sklopke drsijo tudi pri 30k, baje zaradi samonastavljanja, je nekaj uproabnikov na forumu, ki se jim je to zgodilo. V nove vgrajujejo zdaj enake sklopke za 140KM in 164KM, naj bi bile bolj vzdržljive.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sylver

Potem ni samo v glavah ljudi, da znajo bit problemi...

MSrougeZX

Sklopka in vztrajnik je lahko problem pri letniku ki imaš nagledanega...govorim iz lastnih izkušenj...za kaj več pa malo pobrskaj po forumu...kot je že garač napisal, če greš v nakup takega avta, mej kakega jurja ali dva v rezervi...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sylver

Ok, bom iskal kaj mlajsega (2011 naprej) kar pomeni, da bom kupoval cez nekaj mesecev, ko bo vec izbire in bodo cene bolj prijazne.

Hvala.

dvorjan

Verjetno eden redkih z redkimi kilometri. Preveri se servisno zgodovino, ce jo mores ...

Ostalim pa v vednost, da po tujini ti "potovalniki" delajo po 60.000 km na leto za salo, tudi vecje cifre niso izjema. Da ne bodo naivno menili, da ima 3 ali 4 leta star uvozen in cenovno ugoden C5 samo 80 do 120k km na stevcu ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Jaz sicer ne vem ampak da kupim tak avto ki je v 2 letih izgubil 10 000 jurjev pa ga prodaja hendler ki še na njemu zasluži 2000 jurja! Pa cene vozil iz nemčije so dražje od kod so ti avti iz honolulu????

isarajli

upam stavit ,da ta avto nima več prevoženih. Ne vem zakaj tako laično razmišljanje ,da vse kar je uvoženo ni ok ?!
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

StefZ

Citat od: Xandrej;154621Jaz sicer ne vem ampak da kupim tak avto ki je v 2 letih izgubil 10 000 jurjev pa ga prodaja hendler ki še na njemu zasluži 2000 jurja! Pa cene vozil iz nemčije so dražje od kod so ti avti iz honolulu????

Moja prejšnja Laguna III Initiale paris in trenutni C5 sta bila od ARVAL lizinga ( http://www.arval.com/eng/car-leasing/used-cars/arval-used-cars.html oziroma http://www.motortrade.arval.com/eng/). Vsi tile dilerji potem te avto kupujejo na dražbah Arval-a (moraš biti registriran kot pravna oseba, da lahko sodeluješ - glej drugi link). Se na našem avto.netu lepo vidi koliko je takih vozil, ker nekateri nit ne zamenjajo slikce in pustijo kar original tisto iz dražbe :Hammer3: ).

Za prejšno Laguno III (letnik 2009) sem po nakupu od dilerja dobil zraven vso zgodovino avta. Bil je operativni lizing (ona varianta ko imaš 1x letno nove gume, brezplačne servise,...) in račun za koliko je on kupil avto. Sedaj pa pazite: diler je avto kupil za cca 9000, plačal cca 2000 davka kar ga je pričlo cca 11000. Jaz pa sem bil vesel ker sem mu ob nakupu ceno zbil iz 14300 na 13500. Ampak dokumentacijo sem dobil šele po nakupu :Hammer3:

Trenutni C5 je prav tako od Arval group-a... Načeloma naj bi bili avti ok in nimajo vrtenih kilometrov (vsaj ne na dražbi) - kar se potem naredi v SLO je lahko druga pesem... Izhodiščna cena na dražbi je pač nizka, ker ga je tisti, ki je imel lizing tako ali tako preplačal in ima lizing hiša z avtom dobiček... Je pa res da moramo biti vsi, ki kupimo tak avto pripravljeni tudi na "mačka v žaklju". Lahko je vse ok, ali pa vse narobe. Jeb...t ga - zato pa so toliko cenejši in morebitna razlika gre za "nepredvidene" servise...

Sem se razpisal :argue1:

Še glede tistega iz oglasa: ne gre za exclusive opremo. Drugače pa obvezno preveri preko št. šasije (če je bilo v garanciji kaj menjano se bo videlo) in pelji zadevo kam pregledat.