Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

9.490 EUR MwSt. nicht ausweisbar.

to pomeni,da je davek vključen ampak ga ne moreš odbiti kot vstopni davek (če kupuješ kot pravna oseba)!
kot fizična pa plačaš to ceno,seveda ti mora na računu navesti neto ceno in davek,vse skupaj pa mora biti 9200€!!
če ni tako,je avto od pravne osebe katera ni plačala davka...
lp.

antasi

malo še preveri druge avtoomobile pri tem prodajalcu
in mogoče pri kakšnem kolegu
ki zna nemško povezave in izkušnje
te trgovine
preden se odločiš za ta nakup.
Slike so že take, prave profesionalne, ki lahko tudi zavajajo.
danes ni več fotošopov,
so boljši programi, ki ti npr. iz mojega rjastega oldya naredijo prelep starodobnik..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Shark-357

Hvala vsem za pomoč in podrobno obrazložitev :)  Se bom pozanimal še pri kakem dilerju kako in kaj. Upam da je res tako kot je BT-C5 napisal, da samo ni možna povračitev davka, ker potem res skočim ponj.

tom62

Meni se zdi, da ni DDV-ja, če avto kupiš od privat lastnika, v tem slučaju enako kot pri nas, ko avto kupiš od nekoga privat...

Tako, da bi znalo bit, da ta posrednik za neko osebo prodaja avto, ki ga potem kupiš direktno od te osebe ...

V tem slučaju se izogneš plačilu DDV in te čaka samo še naš DMV 13 % + homologacija + prevoz, jaz bi računal na nekako 11 tisoč.

Samo glede na to, kakšen prodajalec ga prodaja, bi bil zelo skeptičen in preden bi šel gor, bi se sigurno zmenil še za kakšen drug avto za rezervo.

Saj da se pelješ v nemčijo samo zato, da ugotoviš, da je bil avto stolčen in slabo popravljen, je pa škoda evrčkov, se ti ne zdi ?

dvorjan

Citat od: tom62;149398bi se sigurno zmenil še za kakšen drug avto za rezervo

Se strinjam.

@shark357:
Za vsak primer imej ogledane kaksne 3-4 avtomobile v rangu par sto km, pa vzames tistega, ki je najbolje ohranjen.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

surfy977

Jaz sem šel gledat tegale C5 karavan. Uvoz iz Francije. Avto lep za pogledat, edino feltne so bile praktično vse podrgnjene, pa sovoznikov sedež je bil malo popraskan. Prodajalec obljubljal, da je avto BP in bil pripravljen dat garancijo. Avto nepoškodovan... ipd.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6802590&show=1

C5 tourer, 2.0 hdi, 2009, exclusive, VIN: VF7RWRHRJ9L541927

Pred nakupom sem ga peljal na pregled na AMZS. Vredno svojega denarja. Pregled trajal 3 ure, dobil cel kup papirja (izpisi testov zavor, avortizerjev, optike, ipd.). Ugotovitve:
- avto barvan po obeh bokih in po havbi
- menjano vetrobransko steklo + voznikovo steklo
- podvozje slabo ohranjeno (npr. plastika potrgana, polomljena, ipd)
- prednji amortizerji zanič
- vse zavorne obloge zanič
- vsi avtomatski ventilčki zanič
- oljni madež pod turbinskim polnilnikom.

Bottom line: jaz ne bom kupil.

Isti prodajalec LM avto / Real diskont ima še nekaj podobnih C5, vendar me je po tej izkušnji malo minilo. Potem, ko sem mu na hitro povedal rezultate (nisva bila skupaj na amzs, on je avto šel iskat kasneje) me ni niti poklical več. Očitno čaka na kupca, ki bo manj previden...

dvorjan

No, lepo, da se kdo pelje avto na pregled, kot da se nategne za 12 jurjev. Bravo surfy. Bolje ostati brez 50 evrov, kot imeti jamo brez dna.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Svašta...saj meni je itak skoz čudno kak lahko nekdo da za 12 jurjev tak avto...da o kilometrih ne govorim, pa še zaslužit mora vsaj en na tem avtu...malo poglejete kolko je bla cena takega novega leta 2009...kera budala gre prodat tak avto za tretjino cene...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

isarajli

Ja kolk pa bi naj bil pol vreden lepo ohranjen? Sej cena je nastavljena kot da je odličen, al je res prenizka?!
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Lovro

12 jurjev za 2009 je realna cena za lepo ohranjen avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

MSrougeZX

Definiraj lepo. Ta iz oglasa bi bil vreden mnogo več, če bi res bil nepoškodovan in izpraven tak kot mora bit. To je moje mnenje. Meni je ponudil renojev trgovec staro za novo za mojega več od tega v oglasu...mi je pa rekel naj ga raje privat prodam...samo, ok...moj avto je tak kot mora bit in z mnogo manj kilometri, tako da nimam kaj primerjat z tem sekretom iz oglasa.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

breznikar.peter

Citat od: MSrougeZX;149619Definiraj lepo. Ta iz oglasa bi bil vreden mnogo več, če bi res bil nepoškodovan in izpraven tak kot mora bit. To je moje mnenje. Meni je ponudil renojev trgovec staro za novo za mojega več od tega v oglasu...mi je pa rekel naj ga raje privat prodam...samo, ok...moj avto je tak kot mora bit in z mnogo manj kilometri, tako da nimam kaj primerjat z tem sekretom iz oglasa.

Se strinjam s tabo. Sem hotel komentirati, pa se nisem hotel v konflikte spuščasti, ko bi dejal,da, če bi jaz imel tak avto, ki je na tem oglasu od novega s to opremo..Bi imel ceno VSAJ 14k. Ampak po testiranju se je le videlo,da je v zelo slabem stanju in potem je realna cena. Drugače pa na prvi pogled sem samo debelo pogledal glede cene .

Lovro

tako okvirno rečeno - lepo ohranjen avto je zame tehnično brezhiben avto, kjer vse deluje kot je treba, brez najmanjše napake. Lahko ima kje kakšno prasko na laku, kaj več pa ne.

Cena je pa kar realna - vsaj glede na to, koliko sem jaz plačal za 2,5 leti starega in za koliko so ponudili lepega C5 mojemu znancu.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

tom62

Jaz se kar strinjam, cena je enostavno prenizka, da bi avto lahko bil ok. Kateri norec pa bi za brezhiben avto po 2,5 letih zahteval samo dobro tretino cene ?

Prevoženi km niso problem, saj ob dobrem vzdrževanju mora avto iti še dvakrat toliko brez velikih posegov..

Je pa res, kot pišeš Lovro, da so izjeme in dobiš dober avto za malo višjo ceno, samo ne se pustit nategnit...

StefZ

Citat od: surfy977;149550Jaz sem šel gledat tegale C5 karavan. Uvoz iz Francije. Avto lep za pogledat, edino feltne so bile praktično vse podrgnjene, pa sovoznikov sedež je bil malo popraskan. Prodajalec obljubljal, da je avto BP in bil pripravljen dat garancijo. Avto nepoškodovan... ipd.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6802590&show=1

C5 tourer, 2.0 hdi, 2009, exclusive, VIN: VF7RWRHRJ9L541927

Pred nakupom sem ga peljal na pregled na AMZS. Vredno svojega denarja. Pregled trajal 3 ure, dobil cel kup papirja (izpisi testov zavor, avortizerjev, optike, ipd.). Ugotovitve:
- avto barvan po obeh bokih in po havbi
- menjano vetrobransko steklo + voznikovo steklo
- podvozje slabo ohranjeno (npr. plastika potrgana, polomljena, ipd)
- prednji amortizerji zanič
- vse zavorne obloge zanič
- vsi avtomatski ventilčki zanič
- oljni madež pod turbinskim polnilnikom.

Bottom line: jaz ne bom kupil.

Isti prodajalec LM avto / Real diskont ima še nekaj podobnih C5, vendar me je po tej izkušnji malo minilo. Potem, ko sem mu na hitro povedal rezultate (nisva bila skupaj na amzs, on je avto šel iskat kasneje) me ni niti poklical več. Očitno čaka na kupca, ki bo manj previden...

Glede na to, da na oglasu piše "prodano" ga je verjetno kupil nekdo, ki "še" ne bere tega foruma...:Hammer3: