Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ja pol pa bo prišel sem pa jokal cele dneve kaj je vse hin!!!

Aja včeraj je bilo na SVET na A kanal o teh zadevah, zbijanje kilomtrov pa uvožena vozila itd itd..

Majstri so rekli, da je 80% uvoženih avtov v tisti državi ali totalka, ali za uničenje ali pa so ukradeni!

Aja pa nič mu ne moreš niti od fizične osebe niti od pravne osebe. Lahko se greš jajcat po sodiščih par let kot je to pri nas! Zbijejo kilomtre pa v 3 minutah na bilokaterem vozilu!

Tak potrdili tezo nekaterih ki to trobijo cele dneve tukaj gor...

zlikovski

Greš pa mu prisloniš 1/8 cola cev na čelo.

dvorjan

Citat od: Xandrej;150050Majstri so rekli, da je 80% uvoženih avtov v tisti državi ali totalka, ali za uničenje ali pa so ukradeni!

Ja, ce pa Slovenci pricakujemo, da bo imel avto:
- po 1. letu: 15-20.000 km
- po 2. letu: 30-40.000 km
- po 3. letu: 45-60.000 km

Realnost v tujini je pa navadno taksna (se posebej dizel):
- po 1. letu: 35-80.000 km
- po 2. letu: 70-200.000 km
- po 3. letu: 100-260.000 km

Zato imate v vecini primerov prav tudi tisti, ki pravite, da je dober avto v tujini drazji kot pri nas.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tomazpog

Pa še kako je res!
Se spomnim, ko sem sam kupoval rabljenega Pablota.. Pregledoval sem Autoscout podolgem in počez.. Kar je bilo pametnega, je bila cena vsaj tako visoka, kot pri nas ali celo malce višja.. Kar je bilo pa zgonjeno, je pa seveda cena takoj konkretno padla. Ampak to so bili modeli, ki so imeli vsaj 250000 kilometrov, stari cca 2-3 leta. No, ker sem hotel 2.0HDi Exclusive, s svetlo alcantaro v notranjosti in z navigacijo ter xenon-om , sem pač šel v nakup iz Francije. uvoz me je koštal vsaj toliko, kot bi za tak rabljen avto plačal pri nas, če bi ga kdo seveda prodajal. Problem je bil, ker je bil tak vagen nov krepko zasoljen s ceno in jih pri nas pač ni bilo. No, ampak za svojo ceno sem dobil res dober avto, s preverjeno zgodovino, realnimi kilometri ( 96000 ) , lepo ohranjen. Ampak NI BIL POCENI !

To, kar bi pa naš "AVERAGE JOE" imel , je pa točno to, kar vas veliko pravi:  avto s skoraj nič kilometri, kot nov, vse na avtu redno menjano ali še kaj več, seveda pa mora biti najcenejši, že kar malo smešno poceni. Poznam kar nekaj tipčkov, ki so kupovali avtomobile in povsod je bil isti vzorec pregledovanja.. NAJPREJ poiskat nekaj NAJCENEJŠIH modelov na trgu, potem pa izbirat med temi. Èe je bil avto sluuučajno kakega jurja dražji, je bil prodajalec že nategun, ki hoče na "revčku" zaslužit.. Bognedaj, da bi kdo pomislil, da je verjetno edini res skrbel za svoj avto in ga temu primerno tudi ceni.. O, ne, to pa ne, hehe

No, v vsakem primeru se avto iz tujine splača, če iščeš kak specifičen model, kot sem ga jaz. Ampak ne pričakovat, da bo cena taka, kot jo ponujajo naši določeni trgovci..  Že sama logika in ogled tujih spletnih portalov vam mora dat jasno vedet, da to preprosto ne "pije vode"..  Lepo pregledovat trg, ga sam poiskat in se potem "pohecat" z uvozom..

edit:
ohoho, moj stoti prispevek :emot112:

miklavz

There is no such thing as free lunch...

novinec

Spoštovani!
Odločam se za nakup Citroena C5, pa me zanima ali je res vzmetenje tako prijazno vozniku. Imam namreč težave z hrbtenico in me udarne jame in ostali kratki sunkoviti udarci zelo utrujajo saj čez čas dobim bolečine v križu. Fiziater mi je priporočal avto na blazinah vendar mi vsi priporočajo da ima citroen c5 boljše vzmetenje.
Hvala in lep pozdrav

dalibor79

Pozdravljen
tudi sam imam probleme s hrbtenico in sem se odlocil za c5 z hidraktivnim vzmetenjem,ker je res razlika.doma imamo tudi passata karavana letnik 2006 in je proti c5 trd kot les.sploh ko enkrat sprobas citroena,so vsi drugi veliko trsi.resnicno uzivam v voznji.prej sem imel golfa 4,pa bmw 3 pa forda,sam se noben ne more primerjat po udobju s citroenom.
to je moje mnenje.
Lp

antasi

Citat od: novinec;150353Spoštovani!
Odločam se za nakup Citroena C5, pa me zanima ali je res vzmetenje tako prijazno vozniku. Imam namreč težave z hrbtenico in me udarne jame in ostali kratki sunkoviti udarci zelo utrujajo saj čez čas dobim bolečine v križu. Fiziater mi je priporočal avto na blazinah vendar mi vsi priporočajo da ima citroen c5 boljše vzmetenje.
Hvala in lep pozdrav

Pojdi do novega Salona Selmar, vidim da si iz bližine,
pa ni vrag ti ne bodo zrihatli kakega testnega C5 za probo, ne pozabi C5 z hidravliko,
ker so jih delali tudi brez-klasično vzmetenje.
pa prosim poročaj, kakšen je nov servis.

Samo da ko si že tam, da se ne boš odločil za bmw:breaking_pc:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

DejanO

...ali pa do Kosa Ločica ali pa do Žgajnerja v Rogaško Slatino.
Ta dva imata vsaj enega hidravličarja na dvorišču.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

novinec

antasi:Pojdi do novega Salona Selmar, vidim da si iz bližine,
pa ni vrag ti ne bodo zrihatli kakega testnega C5 za probo, ne pozabi C5 z hidravliko, ker so jih delali tudi brez-klasično vzmetenje.
pa prosim poročaj, kakšen je nov servis.

Samo da ko si že tam, da se ne boš odločil za bmw :breaking_pc:

Hvala res nisem vedel da ima Selmar tudi Citroene. Imam dogovorjeno za testno vožnjo vendar še niso dobili zimskih gum zanj. So pa zelo prijazni in uslužljivi. Hvala!

LP Brane

sylver

Kaj menite o temu C5?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6765662&show=2

Ker je iz uvoza, ima verjetno nizane kilomentre? Ali bi se lahko reklo, da ima realne?

Mi priporocate nakup?

Res pa je, da me moti:
- da nima polnega usnja
- da nima emyway navigacije ampak starejso

Ali je ta motor v redu in se ne kvari?

Kaj pa avtomatski menjalnik - sluzi kakor mora?

Hvala :)

MSrougeZX

Išči drugo...za moje pojme preveč km...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sylver

Ze zdaj vozim avto z 150.000 km in ob rednem servisiranju ni nobenih tezav.

Te samo km motijo?

Drugih belih v takem cenivnem rangu ni :)

ModelJT

Kaj pa če so realni? Ta menjalnik naj bi bil zelo dober, se primerja lahko z nemškimi konkurenti oz. je celo boljši. Drugače pa je nekaj uporabnikov tudi na forumu s tem menjalnikom. Za firmo pa naj bi baje še nekaj časa nazaj veljalo, da na veliko vrtijo kilometre, kako je pa zdaj ko so postali uradni serviser pa ne vem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

yamaha20252025

Avto izgleda super, samo v živo je potrebno vse videti.
Kilometri bi celo znali biti realni. Sicer jih je za slaba tri leta veliko, a bolje, kot prevrtena nazaj.
160000 km je na neka način že kar veliko, po drugi strani pa sploh ne.
Moj bivši C5 2.2 je imel okoli 400.000 km, ko ga je lastnik, ki ga je za menoj prodal..., pa ni imel nikakršnih težav.
Npr., če kupiš avto z 160.000 km, letno delaš po cca 20.000 km in imaš avto še 5 let, jih bo potem 260.000km, kar ne bi smel biti niti najmanjši problem.
Je pa to seveda moje mnenje.

Bi pa tudi sam raje videl, če bi bilo možno dobiti avto z manj kot 100.000 km...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.