Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

@garac:
Malo neposreceno je napisano. Saj pa menda sam ves, da je z "V4" misljeno to, da ima ta motor stiri valje, ki pa seveda niso postavljeni v obliki crke V.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Košak to nemore naredit? !!!! Nemorem vrjet!!! Pa to so zmenjeni s tem prdecom 100% zakaj to servis nemore naredit???

Mogoče, da nebi potem oni odgovarjali če bi bilo karkoli narobe?

Kam gre ta svet... Tega Košaka bi najraje poklical pa vprašal po zdravju!!!! Idioti.

Nemoreš vrjet. Da nemorejo dat enega objektivnega menja nemorem vrjet res ne... Da pogledajo avto, ga dvignejo , pogledajo če je bil razbit in preverijo zgodovino kolkor se da kaj se ne da se ne da ampak nemorem vrjet...

Xandrej

Citat od: dvorjan;123381@garac:
Malo neposreceno je napisano. Saj pa menda sam ves, da je z "V4" misljeno to, da ima ta motor stiri valje, ki pa seveda niso postavljeni v obliki crke V.

Pol moraš napisat: 4V :BigThumbs:

Citroenovc

Pri samem servisu - pač "material" za 6 valjev namesto za 4. Kot ti je že Dvorjan napisal - nekaj več olja, zna res bit, da so tudi filtri drugačni ipd ...
Verjetno je vse skupaj malo težje dostopno, zato zna prit nekaj več tudi samo delo.
Pri bencinarju si pač imel +2 svečki. Tu imaš +2 šobi (ko/če ckrneta).

Predvidevam, da so tudi serijske dimenzije gum večje (ugibam, odkar sem kupil svoj avto, res ne spremljam sedanjih modelov).
Poraba je zagotovo večja. Šestak je verjetno tudi biturbo (?).

Nekaj se nabere.

(mimogrede - dotični trgovec, ki prodaja SLO šestaka - dobro preveri avto. Sem enkrat pri mehaniku videl C5II karavan, kupljen pri njemu. 1. lastnik, SLO, ipd bla bla .. Avto je imel 300k km - po števcu pa 80k  - 1. lastni kje bil trgovski potnik, ki ga je pač dobro izrabil)
OK

LP
Primož

sylver

Evo zdaj sem preveril pri moji zavarovalni agentki.

Za osnovno kasko zavarovanje bi placal 2.350 evrov :)

Malo too much a ni?

Sicer pa ja, so mi tudi nekateri ostali odavetovali nakup avtomobilov pri njemu. Baje da imajo avtomobili res krepko cez 200.000 km, on jih pa prikaze okoli 100.000 ;)

Bom raje kakega slovenskega gledal. Pa nekje do 140 konjev in 2.0 hdi.

Hvala za pomoc.

superca13

Citat od: sylver;123407Evo zdaj sem preveril pri moji zavarovalni agentki.

Za osnovno kasko zavarovanje bi placal 2.350 evrov :)

Malo too much a ni?

.

Ni too much, tako pač je v realnosti. AO gre na kw, kasko na polno ceno novega vozila. Vsega imaš več, če je avto bil že v osnovi drag z več kw.Nima veze, če je sedaj vreden samo 10k eur, novi je pač bil 45k (zmišljujem si zneske) :)

Èe bi rad imel hudo poceni registracijo, kupiš staromodnika.:BigThumbs: hec

MSrougeZX

Servisni interval je pri 2.0HDi 30.000km ali 2 leti. Počakaš še 1 leto pa tij jaz prodam mojega z malo km, slo, brezhibnega, res lepo pedantno očuvanega.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

Citat od: MSrougeZX;123411Servisni interval je pri 2.0HDi 30.000km ali 2 leti. Počakaš še 1 leto pa tij jaz prodam mojega z malo km, slo, brezhibnega, res lepo pedantno očuvanega.

Samo ni exclusive hehe. Sylver pa saj se s tistimi 140KM lepo pelješ pa zavarovanje tudi ni pehudo, podobno kot pri leonu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

isarajli

2350€ ??? seveda je preveč, kam si kaj šel vprašat ?!  z 50 % popusta te ne sme prit več od 800 do 1000€.
AO+ in osnovno zav. pride cirka 540€ za 140 kw z 50%, kasko pa odvisno kaj želiš....
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

sylver

Da, 2.330 evrov znaša polica:

Zame pač too much, ker ne rabim tako močne mašine. 140 konjev je več kot dovolj.

Bomo še malo počakali, kaj bo čas (avto.net) prinesel ampak sem vedno bolj skeptičen do uvoženih C5, saj imajo nekateri prevrtene kilometre iz 200.000+ na 90.000 :)

Bi se raje na SLO trg osredotočil, čakam enega belega exclusive z navigacijo - to bo to :) tombola.

Hvala vsem.

yamaha20252025

Sylver:

Ne vem kje in kako so ti naračunali tak znesek? Koliko imaš bonifikacije?
Jaz sem za svojega 2.7 plačal 1600 Eur s 50% popust. Zavarovano imam osnovo, kasko in vse dodatne možnosti, (asistenco, prevoz vozila, hotel, brezplačno nadomestno vozilo...). Skratka vzel sem vse kar se je dalo zavarovati.

Naj napišem še moj pogled za nakup:

Tisto beli C5, ki si ga gledal ima 18 col platišča, tako, kot moj ali tisti C5, ki se prodaja na netu (2.7). Torej kar nekaj C5 ima to dimenzijo 245/45/18. To je eden večjih stroškov - nakup pnevmatik!
Servisni interval je predviden na 30000km. Sicer osebno ne bi čakal dlje kot na 20000km....ali letno. Sam servis v primerjavi z 2.0(140KS) nit ine bi smel biti toliko dražji. ZA razliko olja, potrošnega materilala in dražje postavke delovne ure.... Po mojem, če bi primerjal, bi plačal za 2.7 400Eur, za 2.0 pa 300Eur...
Verjetno nekje 500Eur je cenejše zavarovanje s kaskom pri 2.0(140Ks)....
Poraba: Od 6.5 do 11 litra. Povprečje 8.8 litra... Torej pri cca 25000 km letno bi 2.0 porabil za cca 600 litrov manj, kar znese cca 700-800 eur letno...

Ko potem potegneš črto, vseeno nanese nekaj več..., kar sploh ni zanemarljiv podatek.
Ampak vse je potem odvisno, kaj si želiš, kakšne so zmožnosti.., koliko si pripravljen plačati več, za boljši užitek.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

MSrougeZX

Citat od: ModelJT;123412Samo ni exclusive hehe. Sylver pa saj se s tistimi 140KM lepo pelješ pa zavarovanje tudi ni pehudo, podobno kot pri leonu.

Res ni exclusive, ima pa usnje in še par dodatkov tako da je že skoraj exclusive kar se opreme tiče...pa rdeč je...takega še naročit  več ne moreš novega...:)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sylver

Ja, žal nimamo vsi 50% popusta :)

jaz ga imam (svojega) samo 10% na obvezno in 0 na kasko. tako pač je in ne me spraševat zakaj.

Letno naredim nekje okoli 30.000 km in zaradi tega iščem nekaj bolj udobnega za vozit, relacije so včasih daljše (500km+), včasih pa krajše (60+). Recimo, da mesečno naredim v povprečju 2.400 km, tudi zaradi tega bi morda gledal, da bi imel motor ki mi manj porabi (torej 2.0 bo čisto dovolj z porabo nekje 7l/100km). Nisem nek zahteven user kar se motorja tiče. Bolj mi pomeni zunanja in notranja lepota in opremljenost vozila, kot pa moč motorja (če bi lahko bilo po moje, bi najraje imel C5 Exclusive z vso možno opremo in do največ 100KW mašina) :)

Samo to lahko izbiram samo pri naročilu novega vozila. Pri rabljenih pa so želje bolj ali manj omejene na ponudbo, ki je na prodaj.

Katero zavarovalnico imaš? Imaš svoj popust ali komercialni?

yamaha20252025

Triglav...čisto klasičen popust..., nekaj dodatnega popusta na družinski paket....
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Tignes

imam nekaj vez, lahko kaj pomagam pri zavarovanjih, na zasebno ali pa na mail...

marko.blazic@blazic.eu

sam imam zavarovano pri tiliji...960 eurov pa imam ao 7 razred in kasko vse možno v 9...

aja pa c5 tourer 2.0 hdi tendance

mislim pa da je potrebno imet vsaj razred 10 da se lahko kaj na ceni naredi...na kasku in ao

pa to velja za vse forumovce :), lahko se povpraša nič obveznega seveda...