Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Meni osebno je ta bel c5 všeč...
Tako, kot je napisal Xandrej...pelji ga na pregled k Košaku in boš dobil eno strokovno mnenje....
Glede na opremljenost se ti hitro lahko zgodi, da ga bo kdo pred teboj vzel.
Jutri je nov dan in naj Košak reče svoje...

Res pa je, da tudi uredni servis ne more garantirati v kilometre.

Na tvojem mestu bi se dogovoril še za morebitno garancijo npr. od enega do treh mesecev. V tem času boš hitro ugotovil kaj in kako...

Še enkrat naj povem, ta beli mi deluje eden lepših...na netu.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

ModelJT

Sylver tukaj imaš tudi enega. Res da je črn kar temi ni najlepša barva, pa ima malo manj konjev ampak ima pa znano zgodovino, je slovenski, ima pol manj verjetno realnih kilometrov, od prvega lastnika, več opreme kot tisti beli. Res pa je da je malo dražji ampak verjetno se lah še mal uskladita glede cene.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5679734&show=1
[SIGPIC][/SIGPIC]

sylver

Hvala lepa, bomo pogledali vsekakor :)

sylver

Xandrej:

Sedaj sem klical na Citroen servis na tole:
http://saloni.citroen.si/kosak-celje/index.php?sv_path=651

in govoril s serviserjem, kateri mi je zagovoril, da oni tega NE počnejo!

Torej NE preverjajo vozila - vse kar mi lahko naredijo je to, da ga dvignejo in samo podvozje preverijo, če je vse v redu, ampak serviser pravi, da če je avto v voznem stanju, da ni potrebe po preverjanju podvozja.

- ne morejo preverit, ali so kilometri prevrteni
- ne morejo preverit, ali je bil avtomobil karamboliran
- ne morejo preverit delovanje motorja in ali je vse v redu znjim..

Skratka - zdi se mi brezveze, da bi se spušal v te preverbe, ker itak ne bi zvedel skoraj ničesar.

Doma se sedaj nekaj menimo, da bi vseeno raje dodali nekaj evrčkov več in bi kupili tega slovenskega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5658947&show=1

Saj ima tudi več opreme in je slovenski in ima realne kilometre. Kar je problem pri temu je to, da je PREMOÆEN za moje potrebe in bi kasko zavarovanje za tak avtomobil z 50% komercialnim popustom znašalo krepko čez 1500 evrov letno!

superca13

Citat od: sylver;123359Xandrej:

Sedaj sem klical na Citroen servis na tole:
http://saloni.citroen.si/kosak-celje/index.php?sv_path=651

in govoril s serviserjem, kateri mi je zagovoril, da oni tega NE počnejo!

Torej NE preverjajo vozila - vse kar mi lahko naredijo je to, da ga dvignejo in samo podvozje preverijo, če je vse v redu, ampak serviser pravi, da če je avto v voznem stanju, da ni potrebe po preverjanju podvozja.

- ne morejo preverit, ali so kilometri prevrteni
- ne morejo preverit, ali je bil avtomobil karamboliran
- ne morejo preverit delovanje motorja in ali je vse v redu znjim..

!

Neverjetno, ni čudno da gre vse v klinac.:Hammer3: Citroen servis ne more naredit(proti plačilu) vsaj točke 2 in 3???...groza.
Èe je avto vozen, ni potrebe po preverjanju podvozja? Lahko je vozen in ima vse sklope v zračnosti...jao..

isarajli

pa kak servis je pol to ???? fuj.
Vsaka diler že ima merilec laka, pa vzam kakega mehanika zraven, več oči več vidi....prenosnik z programom, ma pa tud že skor vsak mehanik....
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Citroenovc

Citat od: sylver;123359Kar je problem pri temu je to, da je PREMOÆEN za moje potrebe in bi kasko zavarovanje za tak avtomobil z 50% komercialnim popustom znašalo krepko čez 1500 evrov letno!

No če je problem že samo strošek registracije, potem ta avto res ni zate.

Pa upoštevaj, da tudi pri ostalih bo sicer registracija cenejša - še vedno pa je tu strošek rednega vzdrževanja, novih gum, ipd - ki tudi ni ravno poceni.

Skratka - če te je že registracija prestrašila - res kupuješ pravo številko avta zase? (aja, jaz imam prejšnjo C5 2.0 in imam tudi vse možne popuste - pa je strošek registracije okrog jurčka, če se še prav spomnim - tudi ni ravno zanemarljivo)
OK

LP
Primož

Flukturr

Citat od: superca13;123363Neverjetno, ni čudno da gre vse v klinac.:Hammer3: Citroen servis ne more naredit(proti plačilu) vsaj točke 2 in 3???...groza.
Èe je avto vozen, ni potrebe po preverjanju podvozja? Lahko je vozen in ima vse sklope v zračnosti...jao..

Košak ni ravno referenca kar se tiče tega... pravijo nekateri ki že imajo izkušnje pri njih.

Vem pa, da tam še dodatne opreme ne moreš kupiti če se prej ne skregaš. Odveč jim je še pogledat v katalog koliko stane...  Potem pa ti še nihče ne pove da so uradni 15% Citroenovi popusti, moraš sam izsilit. Sam sem dodatno opremo potem raje kupil drugje.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

sylver

Citat od: Flukturr;123367Košak ni ravno referenca kar se tiče tega... pravijo nekateri ki že imajo izkušnje pri njih.

Vem pa, da tam še dodatne opreme ne moreš kupiti če se prej ne skregaš. Odveč jim je še pogledat v katalog koliko stane...  Potem pa ti še nihče ne pove da so uradni 15% Citroenovi popusti, moraš sam izsilit. Sam sem dodatno opremo potem raje kupil drugje.

lpF

In potem mi ravno takega serviserja priporočate :) zanimivo.

Kar se tiče vzdrževanja vozila pa mislim, da imam že sedaj podobne stroške vzdrževanja za trenutni avto (leon 2.0 tdi z 140 konji) - redni servis na 15.000 km in znaša nekje okoli 300/350 evrov. Velik servis okoli 800 evrov.

Mislim, da servisiranje c5 ne bi smelo biti dražje ali pač? :Hammer3:

Citroenovc

Jah potem pa ne vidim razloga, da mijavkaš okrog registracije za šestaka ;)

OK, od vseh, ki si jih polinkal - pa odmislimo šestaka, ker je vidno dražji - bi šel jaz gledat/kupit onega 2.0 Exclusive od prvega SLO lastnika. Saj tale 140KM HDi za naše ceste čisto lepo gre. Avto je pa zagotovo manj zgonjen od teh pri preprodajalcih.
2.2 HDi je za začetek biturbo. Že ena turbina je draga, kaj šele dve ;) (gledam čisto iz skeptičnega vidika, da je avto pač iz rok dilerja).
OK

LP
Primož

sylver

Nekaj me še zanima:

- ali je servisiranje 2.7 HDi (205 konjev) dražje od 2.0 HDI (140 konjev)?
- intervali malih rednih servisov se pri obeh mašinah delajo na 15.000 km?

antasi

glede preverjanja vozila
tukaj so ti samo dobro hoteli
če pa serviser noče pa ne mormo pomagat:argue1:
če res nimaš nobenga ki bi ti svetoval pri nakupu
kakega mehanika al pa lokalnega švercerja z
 avti ki bo vesel da bo v današnjih časih nekaj malega zaslužil:BigThumbs:
pojdi  v AMZS to je npr iz teharja 6 km
pa bodo pogledali proti plačilu
pa boš mel mir:emot112:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dvorjan

Citat od: sylver;123374Nekaj me še zanima:

- ali je servisiranje 2.7 HDi (205 konjev) dražje od 2.0 HDI (140 konjev)?
- intervali malih rednih servisov se pri obeh mašinah delajo na 15.000 km?

Servisiranje je drazje za V6 dizla napram V4 dizlu, seveda.
1. V motor gre vec olja (2 litra?). Pa ne sparat na olju!
2. Mislim pa, da imata oba dva enak servisni interval, ki znasa 20.000 km ali eno leto.

Sicer pa ima 2.7 HDI dva valja vec in posledicno vse povezano s tem sklopom - torej 2 vbrizgalni sobi vec itd. Ampak saj te tudi ne crknejo tako hitro. Le v glavi moras imeti, da na dolgi rok bo kaj vec cekinov za odsteti na ta racun. Verjetno tudi filtri niso enaki, ampak pri takem vozilu te pac razlika nekaj deset evrov pri potrosnem materialu ne bi smela motiti, ali pac?

Gre pa 2.7 HDI neprimerno bolje od 2.0 HDI, ce ti je to pomemben podatek. Pri tem seveda tudi spije kak liter nafte vec.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sylver

Ja, hvala za pomoč :)

Bom poklical še na AMZS in jih povprašal, kaj lahko pri njih preverim z rabljenim vozilom.

garac

@dvorjan, od kaj pa V4 dizel? A ni vrstni?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/