Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Citat od: Ales79;124492Servise delam na 20tkm, notri pa točim Total Ineo 5W30.
Ko sem zamenjal olje, namesto T9000 na Ineo, se je povprečna poraba znižala za cca. 0,3-0,4l/100km.
Vedno pa menjam vse filtre, tudi za nafto, čeprav na servisu pravijo da se ga menja vsakih 60tkm. Vsi vemo kako kvalitetno in čisto nafto imamo.

Zanimivo glede porabe pri zamenjavi olja...jaz recimo tega nisem opazil....razen če je že imel originalno not ineo...ker pri prvi menjavi je dobil not ineo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sylver

Zdravo,

torej dobila sva se z lastnikom tega modrega C5, 2.7 HDi, 155 kW. Avto je zares lep, prava zverina na cesti :)

Tudi avtomatski menjalnik opravlja svoje delo kakor mora. A žal nisva prišla s ceno skupaj.

Sedaj smo se doma odločili, da se bomo osredotočili na motor 2.0 HDi (100kW ali 103kW). Načeloma ni nekih problemov s tem motorjem (po prebiranju raznih forumov), pa tudi vzdrževanje motorja je dokaj ugodno (napram 2.7 155kW).

MSrougeZX

Z motorjem ni težav, možen je vztrajnik in sklopka, ampak ti gledaš rabljene in tam je to že prejšnji lastnik verjetno saniral.
R5 e-tech 2025

MSrougeZX

No danes sem zaslišal, da se je po 2,5letih in 45k km prebudil pant na šoferovih vratih, sicer ni še ne vem kak moteče in glasno, ampak če se skoncentriraš zaslišiš, ravno malo pred prvo stopnjo odpiranja, saj na sovoznikovem tudi zelo rahlo. Vem da ste eni to že menjevali, zanima me cena, pa zakaj so barval novi pant v barvo avta, in koliko časa je trajalo popravilo.
R5 e-tech 2025

breznikar.peter

Mhm..Tudi sam sem moral že menjati pant na voznikovih vratah. Razlog:Ni več omejeval odpiranje, torej one 3 stopnje sploh niso več delale, zvoka sicer ni puščal ( pokanje ). Ko sem prijavil napako na servisu, je prvo moral naročiti pant, ko so ga dobili je pa moral še " špricniti " na barvo avta,da ne zgleda grdo, ker se pant vidi, ko odpreš vrata.
Zdej glede cene pa ne bi moral točno reči, ker sem imel še avto pod garancijo. Vem pa,da me je zanimala cena in se prav spomnim,da mi je rekel,da ta " stvarca " niti ni tok poceni..in je vse skupaj z barvanjem mi reku okoli 120€..Naj me prosim popravijo oni k točno vedo...Ampak sem prepričan,da čez 100€, no.
Drugače pa, sem sam potem gledal ta famozni omejevalec vrat...Tako površno narjen,da ni čudno,da se začne pokanje in prenehanje delovanje le tega...Na vrhu gor ima rob in odprtino,da ja po zimi, ko operemo naš konjiček, voda notr zadrži, ter posledično zmrzne...Zjutraj pa seveda, ker drugače ne gre, malo na silo odpremo vrata in parkrat na zimo se to naredi in je stvar hin.
Jaz sem sedaj po zimi začel po pranju avta, sušiti tam s fenom..edino tak saniram to težavo, drugače ne vem kako in kaj.
Sem pa opazil,da sem mogoče napačno prebral tvojo težavo Rouge...Govoril si o pantu ? A si siguren,da pant pušča zvok in ne on omejevalec vrat?

LP,
Peter

MSrougeZX

kaj pa vem od kod prihaja...vem samo to da to pokanje je kar pogosta napaka, meni lepo omeji vse stopnje, samo ravno tik preden se ustavi pri prvi oz. drugi rahlo poči. Mazal sem z mastjo in WDjem pa nič boljše. Saj če se ne bo fejst poslabšalo še ni panike, vem da ko sem enemu montiral žarnice in ko sem odprl vrata je to pokalo tak kot da če bi hotel vrata na silo dol utrgat, pa slišalo se je sigurno na 20m daleč.
R5 e-tech 2025

north

Predlagam ti da pogledaš v vratih kjer je ta zadržač privit pri mojem berlingu z dvem maticama in jih probaj če sta slučajno losani meni je isto pokalo pa sem jih privil nazaj in je sedaj vredu...
Citroën - Creative Technology

MSrougeZX

Bom preveril...kaka slika bi bila fajna...bi kateri poslikal točno kateri del je bil menjan zaradi pokanja.
R5 e-tech 2025

BT-C5

meni so menjali oba spredaj-garancija!tako,da o ceni ne vem nič,trajalo je kar mesec dni,sicer nisem nekaj pritiskal,so pa oba še barvali,montaža 1 ura oba in niso jemali vrat dol!
ko sem odpiral so kar fajn pokali not v tej"šalčki",sestavljena naj bi bila iz krogljice in vzmeti katera pritiska v tri odpiralne zagozde in ta vzmet z kroglico bi naj bila ključni problem??
če ne bo variante,lahko v Avstriji povprašam koliko stane del,kupiš original Citroen sprej(cca.17,€)špricneš in premontiraš!!
rabim pa zadnjih 8 številk iz številke vozila-prometna!
Lp.

MSrougeZX

Ko bo zadeva postala moteča te kontaktiram...se pravi to je ta šalčka tam vmes not...fajn pa je da ni treba vrat dol jemat...sprej je najmanjši problem, tudi če ne pobarvam...koga pa to tam not moti kake barve je...no ko boš kaj tam hodil vprašaj tak za foro ceno da vidim kolko me bo po žepu udarilo...
R5 e-tech 2025

superca13

Cena bi bila cca 100 eur z barvanjem(1 KOS). Meni so na prejšnjem menjavali(v garnanciji) in sem pač malo povprašal, koliko približno to sicer stane. Vrata se ne snamejo v celoti, se samo podprejo, pant se menja in ravno tam se vrata nastavijo nazaj v svojo lego..

LP
S

BT-C5

da ne bi bil dolgčas se na mojem C5 spet nekaj dogaja:)

ventilator za prezračevanje se občasno zaganja,pri konstantni temperaturi npr.21 stopinj,se vrti enkrat čisto počasi,čez 1-2 sek.piha kot nor,potem spet z polovično hitrostjo in to se ponavlja in ponavlja.
Ko ga mine pa spet dela lepo linearno-odvisno pač kako prestavljam tem..Sprememba vrtljajev se pa pojavlja v zelo kratkih intervalih,kar me malo skrbi!!
Bi lahko tukaj kakšno tipalo tem.dajalo napačno informacijo,oziroma ali lahko kje kaj očistim,spiham če bi se nabrala umazanija,prah itd.?

sylver

Eno vprasanje. Kako ima C5 narejeno, ko gres tankat gorivo?

Moras avto obvezno ugasnit, ven dat kljuce in vsakic z kljucem odklenit zadaj pokrov, kamor tocis gorivo?
Torej potrebujem vedno kljuc s sabo?

Ker na enih reklamah je prikazano, da ni treba vedno kljuca med, na drugih reklamah pa da mores zmeri kljuc uporabit :)

Flukturr

Citat od: sylver;125670Eno vprasanje. Kako ima C5 narejeno, ko gres tankat gorivo?

Moras avto obvezno ugasnit, ven dat kljuce in vsakic z kljucem odklenit zadaj pokrov, kamor tocis gorivo?
Torej potrebujem vedno kljuc s sabo?

Ker na enih reklamah je prikazano, da ni treba vedno kljuca med, na drugih reklamah pa da mores zmeri kljuc uporabit :)

Pri mojem ne moreš čepa brez ključa dol snet.
Ker so vratca nezaklenjena.
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Z ključem,tak kot pri vsakem normalnem avtu.
R5 e-tech 2025