Moja Xantia 1.9 TD in posegi

Začel/a isarajli, Marec 13, 2013, 06:12:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

Citat od: Jogador;157746Poceni...:gimme_money:
Tolaži se, da imaš samo še eno stran za zrihtat:Hammer3:

ja, sem pričakoval manjši strošek, delo in roka je zneslo 120€, kaj češ, če bi uspel sam menjat in roko snel pri Gregorju, bi ostalo za en tank, ampak tud mojstri ,ki se trudijo še okoli starih kant,si zelo zaslužijo obstoj.

Mirchi, drži. Sem iskal akomulator za motor (68 €) :argue1:, ka me te nisi usmerjal do Gamsa :)

LukaKST, Najbrž se bom odločil za nove, kajti ti tvoji so dokaj podobni mojim, sem se pa odločil ,da xantia še lep čas ne gre od hiše, tako ,da se mi ne splača....sory, upam ,da nisi zarad mene šel odmontirat...:Hammer3:
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

LukaKST

Ne, sem imel tako ali tako namen menjat, ker sem dobil ene nove kolute 'v kompenzacijo'. ;)
Bom dal v oglase z drugimi deli, ki mi ostajajo, morda komu prav pride.
Srečno še naprej z rihtanjem.

mirchi

Citat od: isarajli;157799ja, sem pričakoval manjši strošek, delo in roka je zneslo 120€, kaj češ, če bi uspel sam menjat in roko snel pri Gregorju, bi ostalo za en tank, ampak tud mojstri ,ki se trudijo še okoli starih kant,si zelo zaslužijo obstoj.

Mirchi, drži. Sem iskal akomulator za motor (68 €) :argue1:, ka me te nisi usmerjal do Gamsa :)

LukaKST, Najbrž se bom odločil za nove, kajti ti tvoji so dokaj podobni mojim, sem se pa odločil ,da xantia še lep čas ne gre od hiše, tako ,da se mi ne splača....sory, upam ,da nisi zarad mene šel odmontirat...:Hammer3:

Ni blo cajta. Sem letel od Zja direkt na siht.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

isarajli

danes sem na ravni podlagi meril višino.Zadaj 61cm (sredina blatnika) spredaj levo 65cm spredaj desno 67.Gume isto napumpane.Zadaj mi kak cm fali višine, spredaj mi pa ni glih jasno ,zakaj je na eni strani višja, saj se ne da štelat vsaka stran posebaj, torej kako zadevo spravit na desni nižje?
Aja, pa v najvišjem položaju, se spredaj lepo dvigne do konca, zadaj pa ne dovolj.
V najnižjem ,zadaj lepo počepne, pa spredaj ne dovolj.
mah, kdo bi jo razumel?!

mirchi

Stangice stabilizatorja nimss istih dolzin
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Citat od: mirchi;157977Stangice stabilizatorja nimss istih dolzin

Točno tako. Èe levo-desno ni enako visok, najprej preveri štangice.

Jogador

Citat od: superca13;157979Točno tako. Èe levo-desno ni enako visok, najprej preveri štangice.

Hm zanimivo, me pa zanima, zakaj bi bila zadaj različna višina levo-desno (primer moje)...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

štangice sem menjal obe hkrati, morale bi bit iste.Niso pa original...ampak vseeno..hm

superca13

Še nekaj: Ko merite/nastavljate višino mora avto stat na strogi ravnini...ne kar nekje na približno ravnem. Drugače je lahko takoj nekje centimeter ali dva več, manj...

isarajli

juhu, končno dela gretje, čeprav pol leta prepozno. Zamenjal sem potenciometer in špila kot mora :emot112:, V ponedeljek pa klimo filat, prezračit sistem (Lhm) nastavit višino, pol pa upam ,da bo vsaj par dni mir :Hammer3:

isarajli

¸Kakšna mora bit višina (na sredini blatnika) ko je avto v navišjem položaju? meni vzadaj čepi na 70cm, spredaj pa na 72. Se mi zdi ,da premalo dvigne, sploh vzadaj.

cxfranc

Najvišji nivo se ne meri z metrom, takrat so cilindri dviga v skrajnem položaju. Èe niso, nastaviš višino spredaj ali zadaj. Nobenih drugih ugibanj tu ni. Situacija je hitro rešljiva in ni vredna neke posebne pozornosti.
lp

isarajli

Evo, danes je bp opravila tehnični pregled, jutri uredim zavarovanje in upam ,da zdrži še eno leto garanja.Motor zaenkrat prede kot mucek :)
Je pa model seveda ročno testiral vzadaj.....
Aja, pri voznikovih nogaš se še vedno pojavlja lhm, tako ,da najbrž ni bil krivec celinder..

Jogador

Citat od: isarajli;159975Aja, pri voznikovih nogaš se še vedno pojavlja lhm, tako ,da najbrž ni bil krivec celinder..

To si pomoje stopil v lužico lhm na dvorišču, pa je ostalo nekaj na čevlih...:Hammer3:

Vozi in uživaj, jaz sem se včeraj spotoma pri Novaku ustavil, za drugo mnenje, je šel en krog z avtom, pohvalil, da se pelje odlično.
Tako da zares samo še fešterker noter, pol pa mir do penzije (če verjameš):BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

Mislim ,da je bla kr ona potopljena v lhm, pravkar sem ji menjal gume (prednje nazaj...) in ob enem prezračil zavore, spredaj je blo ok, zadaj pa je bil zrak. V vožnji ne občutim razlike.
Sledi olja so na obeh amortizerjih,pod centralno kuglo in pod tepihom, tak ,da sklepam, da glih ne vem kak mehka ne more bit, če vsepovsod joče.........Eh, se bom že enkrat lotil, lhm sem dolil manj kot 1 dcl po 8500 km.