Moja Xantia 1.9 TD in posegi

Začel/a isarajli, Marec 13, 2013, 06:12:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Zakaj pa očistiš stare?
:breaking_pc:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

IXI

Sem preveč na hitro napisal

Spucaš ostanke starih oringov iz cevi in iz sedišča, drugače ne bo nikoli tesnilo

isarajli

Citat od: Mike666;156701Amm zaj če ležaji zadnjih rok pašejo od XM-ana Xantio pol še mam jaz ene nove še zapakirane. Za eno stran. mi je ostalo od mojega ex XM-a

Drug tedn gre na menjavo ležajev, če pašejo tile od xm ,bi vzel, mi poveš še ceno ? lahko na zs.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

isarajli

Aja, Gregor , maš morda kakšne prednje diske v dobrem stanju ? No, al pa kdo drug :)

Jogador

Ko smo že pri ležajih, se da na citroenu kupit komplet za obnovo, al moraš kupit posamezne konce, če kdo ve?
Nebi iz anglije naročal...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

LukaKST

Citat od: isarajli;157118Aja, Gregor , maš morda kakšne prednje diske v dobrem stanju ? No, al pa kdo drug :)

Ako je govora o zavornih diskih, bom, če bo vse po sreči, imel v kratkem ene v redu 266mm za 'šenkat'.
Koliko se ti mudi? LP.  Luka

isarajli

Konec maja poteče tehnični, do takrat bi rad uredil zadeve...

LukaKST

Do začetka maja oz. vsaj prvi teden maja bi verjetno lahko uredil, da jih dobiš.
Moram pa še enkrat preveriti, če so res še dobri, da ne obljubljam v prazno. ; )

Vprašam na tem mestu, ker me bo prej ali slej doletelo: A pri menjavi ploščic/diskov je potrebno pri Xantiji posebej paziti?
A je pri vračanju 'batka' v osnovni položaj smiselno odpreti sistem na kakšnem mestu, da 'stari' LHM, ki ne kroži, lahko odteče in se tudi tlak ob premiku batka sprosti?
A je potrebno paziti na zatesnitev dovoda LHM na čeljust? Je kakšen poseben 'manever', da se ne 'kontaminira' sistema?

LP.  Luka

Romzi

Večino odgovororv dobiš v Haynes-u (je pripet na vrhu tem o Xantiah), kaj več bodo pa tisti s prakso povedali.
Btw. staro olje se lahko spusti pri odzračevalnih niplih na čeljustih. Tudi Haynes omenja da je pametno malo pustiti da "krvavi".

Jogador

Sprednje batke moraš zavrteti nazaj, s kakšno pilo, pa pazi, ko boš snemal hidro lajtenge, če jih boš (zadaj sploh), vijaki so zapečeni, pa se hitro uničijo, če ne paziš.
Je pa vse napisano v haynesu res, jaz sem menjal po njem, pa nobenih problemov. Pa obvezno dobro prezrači sistem preden greš na cesto.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

LukaKST

Hvala za namige. Bom še malo preštudiral Haynes-a. =)

isarajli

To z diski bi blo super, javi ko pregledaš...da vem če iščem dalje..Novih ne dam gor, ker jo še enkrat registriram in guram, dokler ne bo kakšnih dražjih popravil, nato gre v kose.

LukaKST

Se bom potrudil čim prej, pa še poslikam jih, da se lahko odločiš.
LP.  Luka

isarajli

super, hvala. Upam da jutri prispe garnitura ležaja za zadnjo roko. Mike666 je zadevo že prodal, ker sem pač predolgo čakal na odgovor ,če paše tudi na xantio..potem sledi optika in klima.

isarajli

evo garnitura 45€ prispela,upam ,da mi jutri uspe zamenjat, če ne bo časa, gre pa k mehaniku.Sledi optika in menjava gum. Mimogrede, če ma kdo kakšne dobre za prodat, lahk tud na alu, sem kupec, če bo cena sitnica ,hehe.

Jagodar, za jutri se lahk zaneseš, štartaj mal prej ,da mal podebatiramo...