Moja Xantia 1.9 TD in posegi

Začel/a isarajli, Marec 13, 2013, 06:12:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

Danes sem se lotil hidravlike in se odločil ,da nesem nafilat "kugle", nafilal sem štiri, centralne pa še ni potrebe. Avto sedaj malo bolje plava, ampak še zmeraj se mi zdi ,da se neravnine preveč čutijo,predvsem kratke :argue1:. LHM je nov, filter očiščen, sprememba pa komaj opazna.
Zamenjal sem še olje (Total 5-40) in filter (strošek 35€).
Za snemanje kugl sem si včeraj izdelal pripomoček, ki se je super obnesel :)

Naslednja zadeva je menjava ležajev, da bo kolo stalo bolj navpično :BigThumbs:, če bo slabo vreme čez vikend, se lotim....Mogoče še do Gregorja letim po par stvari..
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Mike666

Za snemanje kugel pa ja ni treba bit inovator v orodju. Èe so na avtu še lepe vzameš ključ za oljni filter dol jemat tistega z jermenom.

isarajli

hehe, verjemi ,da sem poskušal, uniorjev jermen se je odtrgal.Tud z verigo sem se matral. Z tem je pa pravi hec.

Tiki

Jaz sem tudi uniorjevega z verigo zlomil...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Mike666

isarajli

danes je dobila svežo hladilno tekočino. Ven spustit staro je bla kr veselica, sem ugotavljal ,če bi lahk francoz še kam bolj komplicirano vtaknil tist čep za izpust vode, pa mi ni uspelo najdit.
Po menjavi gretje kabine dela , upam ,da si čez kak dan spet ne premisli in začne pihat mrzlo. Naslednjič pa klima...

Jogador

Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

ne še, mislim ,da jo bom k mehaniku peljal, naj se on pozabava z tem. En forumaš mi je rekel, da zamenja za 100€ + materjal ki naj bi bil okoli 140€. Bom še videl..bom pa zrihtal ,preden dam letne gume gor.

Jogador

Material je za eno stran 70€ ja...

Sporoči, kaj boš zrihtal, jaz moram tudi (vsaj desnega) preden dam nove letne gume gor...:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Satelit85

Citat od: Jogador;156303Sporoči, kaj boš zrihtal, jaz moram tudi (vsaj desnega) preden dam nove letne gume gor...:BigThumbs:
ma kašne letne gume, jst mam dvojne ketne u kofani, u tem vremenu rabiš že za zadne in prednje gume :):argue1:

isarajli

No, sonce že greje kabino, tako ,da bom moral urediti klimo, pa me zanima kaj storiti, kajti prejšni lastnik mi je povedal ,da nekje na kompresorju rahlo pušča plin in ker mi ni do tega ,da bi dvakrat na sezono filal, bi zadevo ok uštimal. a se da tega obnovit ?(predihtat?), hja, ne vem niti kje točno pušča.... al ma kdo kakšnega v dobrem stanju za prodat ?
Drugače pa pridno plava vsak dan okoli 150km.

gregor

poglej če je kje kaj fluorostenčno zeleno. Predvsem spoj cevi na kompresor.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Mike666

Amm zaj če ležaji zadnjih rok pašejo od XM-ana Xantio pol še mam jaz ene nove še zapakirane. Za eno stran. mi je ostalo od mojega ex XM-a

isarajli

Citat od: Mike666;156701Amm zaj če ležaji zadnjih rok pašejo od XM-ana Xantio pol še mam jaz ene nove še zapakirane. Za eno stran. mi je ostalo od mojega ex XM-a

Bo znal kdo drug povedat, morda Gregor. Èe pašejo sem interesent.

IXI

Citat od: isarajli;156699No, sonce že greje kabino, tako ,da bom moral urediti klimo, pa me zanima kaj storiti, kajti prejšni lastnik mi je povedal ,da nekje na kompresorju rahlo pušča plin in ker mi ni do tega ,da bi dvakrat na sezono filal, bi zadevo ok uštimal. a se da tega obnovit ?(predihtat?), hja, ne vem niti kje točno pušča.... al ma kdo kakšnega v dobrem stanju za prodat ?
Drugače pa pridno plava vsak dan okoli 150km.

Spucaš stare oringe, daš notri nove, gasa

Èe ti pa pušča na gredi kompresorja pa rabiš novega