Moja Xantia 1.9 TD in posegi

Začel/a isarajli, Marec 13, 2013, 06:12:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Saj res, si zmontiral tiste gume gor, letne od Save?
Ah en deci lhm po takšnem času, nea se sekiraj, čuj =)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

Tak, klima je nafilana, kompresor pa ne dela :(  Mojster pravi da ne pride štrom do kopresorja, ker se mu verjetno ne da ukvarjat z napako, bo v soboto moj dan namenjen odrkrivanju.....a kdo ve če lahko priklopim + kr iz akomulatorja na kompresor, samo da sprobam, če bi sploh zalavfal, preden grem iskat napako ? Varovalke so vse ok.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

mirchi

Lahko. Okoli motorja je en rele. tisti ti verjetno mesa strene. na autodati je narisana lokacija
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gregor

v škatli z varovalkami poleg akumulatorja.  Rele odklopi klimo, če je temp motorja previsoka. Morda tudi, ko napolno pohodiš gas (nevem kako je to na X1, pri X2 je tako), zaradi tega imam jaz ta rele brikan, ker imam staro X1 pumpo v avtu.
Na dvojki tudi stikalo za vklop klime včasih crkne.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

xantos

Imam isti problem glede klime...

Sem dal stestirat, če tesni (2x15min vakuum) pa je blo vse ok in je mojster napolnil. Nakar ugotovimo, da ne dela kompresor klime (ne dobi elektrike).

Sem se vozil s vklopljenim stikalom za klimo in po par deset km je začela delat.
Seveda veselje ni trajalo dolgo. Po parih dneh mi spet ne dela več... Sumim, da mi kljub testu tesnenja pušča, ker na tistem stekelcu ne vidim plina. Ko je delalo se je lepo videl tok fluroscentno zelenega plina.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Gox

Kaj ni plin obarvan samo za potrebe iskanja luknje/puščanja?

Drugače pa brezbarven?

alesz

Barvilo se veže na olje v sistemu.Èe bi bilo možno plin barvati,bi najprej pobarvali plin za gospodinjstva...........

Gox

Citat od: alesz;163174Barvilo se veže na olje v sistemu.Èe bi bilo možno plin barvati,bi najprej pobarvali plin za gospodinjstva...........

Na to pa nisem pomislu :)

isarajli

Stikalo za vklop klime v armaturi je v okvari, sem kable zvezal direkt in klima je lepo delala en čas, nakar sem zamenjal še senzor notranje temperature in klima spet deluju, juhu...se peljem 5km nakar začne cvilit zunanji ventilator....grrrr. Prav firbec me matra ,kaj sledi po popravilu tega.
Drugače se pa tud na moji ne vidi več zeleno na steklcu.....

Tiki

Pri X2 stikalo za klimo zamenjaš s stikalom za zaklep zadnjih el. šip... ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

isarajli

hja, če ga maš, moja ima celo prednje šipe na ročko :) sej grem gregorju po ventilator,pa poberem še ostalo. zaj se grem pa matrat z ventilatorjem, zgleda da bo treba odbijač dol vzet , drugač ga ne dobim dol.

isarajli

majko milo, pol avta sem moral razkopat ,da sem odstranil motorček ventilatorja, ker ga je grablo je pobiral moč drugemu in nista delala na drugi stopnji, posledično je tud klima slabo delala. Ker nisem vozn se priporočam za motorček ,če ma kdo, drugače bom pač moral počakat do pon. na gregorja ali mirchia.

gregor

Jutri bom doma pozno popoldne, te poklicem ko bom blizu doma.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

isarajli

:) saj sem vedel ,da boš poskrbel zame :)

isarajli

stvar sledeča : ventilator po kr nekaj kletvicah in malo krvi, zamenjan (paše od xm) klima polna, ne pušča (vsaj za enkrat) sicer piha hladno ampak ni to to.Jutri ob vročem vremenu testiram ,če ventilatorja delata tudi na drugi stopnji, v kolikor ne delata, se ne mislim več jebat, guram do konca in razkosam. Siv sem že zadost,gnarja in časa pa tud nimam za stran metat.