Bel dim

Začel/a seba, Februar 23, 2013, 09:14:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aleszsg

Citat od: seba;154477enis ste pa res duhoviti.......upam da še kateremu rikne avto motor  kot je meni.....

pa lp iz foruma.......

upam da tega nis tud men žaželo ker drug motor v sloveniji težko najdeš. a ti je do konca crknu?misliš kaj menjavat?

Citroenovc

A zdaj že veš, da je riknil al to si tako rekel?
OK

LP
Primož

xpuser

Citat od: seba;154477enis ste pa res duhoviti.......upam da še kateremu rikne avto motor  kot je meni.....

pa lp iz foruma.......

Spucaj kolektor, odušne cevi pa spelji na prosto-za test.

seba

Citat od: aleszsg;154478upam da tega nis tud men žaželo ker drug motor v sloveniji težko najdeš. a ti je do konca crknu?misliš kaj menjavat?

še vozen... ne popravljat ne menjavat se ne splača.....

seba

Tako avto iz testa. Vse pregledali očistili ,spihali vse oduške prav tako sesalni kolektor. V drugem odušku vleče olje iz motorja občasno in ob določenih vrtljajih povezano z delovno temperaturo in ga potisne na loputi ven.... Vzeli odušek ven za test avto gonli  in olje občasno špricnilo ven, tudi motor preveč diha.
Rekli, avto bo pač šel še nekaj časa, naj probam menjat olje pa kakšnega 10-40 noter poknit ali celo Valvoline MAXLIFE 15W-40....  Dejansko se nekaj dogaja v motorju ,ali imajo ringi lufta al je kateri zlomljen , samo ugibanje....

Popravilo motorja je tak tak- loterija...., menjava motorja se ne splača glede na to da je avto 2001 letnik tudi motor je v slo težko najti, kakšen iz Nemčije pa je tudi vprašanje če se že najde, v kakšnem stanju je....

Sam se sprašujem če ima avto res prevoženih 160.00 km ????

So mi pa fantje povedali da so imeli že 3 pikase z istim problemom vse 1,8 motor, vendar vse so imele med 200 in 300 prevoženih kilometrov.

Imam pa 6.4 registraciji, tako da še ne vem kaj bom naredil ali registriral (po vezah bi šel skozi tehničnega) al pa ga odjavit iz prometa.....lahko še avto nekaj časa gre lahko pa izdahne .....

Žal se tukaj zgodbica končuje.....

xpuser

Škoda ker niso kompresijo pomerili.

Spelji oduške ven in vozi naprej, kot si napisal nima vrednosti.

seba

Mene žal ni bilo zraven ko so delali teste.....zakaj niso zmerli kompresije ne vem.....
Zgornji odušek ki gre v loputo, ta ki rad zmzne pozimi je ok, tam se ne dogaja nič, na ta drugem pa se dogaja. Že sami so omenili da je možna ena varijanta da se predela ta odušek, potegne ven in se nardi nekakšna posodica  in to olje pač vliješ vstran...

tomko030

Seba, soočam se s podobnimi problemi kot ti... ali lahko poslikaš ali pa opišeš ta"drugi"oddušek"?

seba

Citat od: tomko030;154595Seba, soočam se s podobnimi problemi kot ti... ali lahko poslikaš ali pa opišeš ta"drugi"oddušek"?

Kot sem že napisal, me ni bilo zraven, bil v službi........avto pa na pregledu pri znancih v šentjurju......

xpuser

isarajli

Èe boš avto prodajal, me prosim kontaktiraj, morda se kaj zmenima.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

seba

Pozdrav

No takole. Avto zaenkrat dela ok, ne kadi, v tem slabem mescu tudi olja ne pije , tudi v sesalni loputi ni vidno olje, razdrl plastiko in vse pregledal.
Morda res zadelani odduški in sedaj ko sem avto malo gonil se je zadeva uredila....UPAM.....

Ampak sedaj drug problem ;
prižgala lučka za diagnostiko motorja (že pred dnevi in isti dan ugasnila). Danes spet prižgala , šel na tester kjer pokazalo da na obeh sondah ne dela gretje zmerli tudi ročno nič.....
In potem , priklopili na test plinov (prilagam sliko) kjer je pa vse ok tudi sonda - se pravi da delata. Nobenemu ni nič jasno. pregledali kontakte vse ok, al se meša računalniku al napak v elektriki nihče nič ne ve....
Resetirali napake lučka po par metrih vožnje spet gori . Naj omenim sondi obe menjani leto in pol nazaj  (od boscha)z njimi prevozil  14.000 km nobenega problema, razen lani poleti  (avgust)ko se je prižgala za par minut in ugasnila, pregledli na testeru javilo kot slab bencin...do danes bp...
Šel na tehničnega ( z prižgano lučko) plini ok tudi vse ostalo bp.....

Avto dela brez problema, ne cuka, poraba normalna, celo več km naredil ko sem tankal na molu  z isto vožnjo (služba dom služba) avto med vikendom stal , kot prej na petrolu...

Počasi se mi že meša od vsega.... ne vem kaj storit sedaj z sondami : predlog naj grem pametnemu električarju in pregleda elektriko..hmmm...

Res ne vem več kaj....

xpuser

Sej ti dela del ki je namenjen kontroli izpušnih plinov, crknilno je gretje to pa rabi samo pri segretju same labde na delovno temperaturo.

seba

Citat od: xpuser;156242Sej ti dela del ki je namenjen kontroli izpušnih plinov, crknilno je gretje to pa rabi samo pri segretju same labde na delovno temperaturo.

ja saj tako tudi na testerju izpiše in to za obe!??? Da bi na obeh crknilo gretje naenkrat????

Zakaj pa pri "ročnem" merjenju ni nobenih znakov????

In zakaj crkne gretje ????, kaj bi bilo razlog??? Je možno da bi bile zapacane, mastne od tega ko mi je olje prišlo v loputo  in  posledično dalje šlo kar bi vplivalo na pravilno mešanico..,Da jih je to uničlo ali pa zamazalo...pri 14000 prevoženih pa v maloro???, vsaj do 80000 bi morale sonde vzdržat....

alesz

CitatZakaj pa pri "ročnem" merjenju ni nobenih znakov????
Pa ste preverili varovalke,tista linija je napajana preko dvojnega releja in neke varovalke.......ne vem napamet.