Bel dim

Začel/a seba, Februar 23, 2013, 09:14:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aleszsg

ko si gledal v frgazer si odprl loputo in pogledal z svetilko na dno kolektorja.ker tam se nabira olje in mislim da ga vsake tolko časa potegne naprej v sesalne kanale. meni je  včasih ko sm avto vžgal potegnalo oje not in je kadil črno pa laufo je ko traktor sam to je bilo nekaj sekund no tk je mni delalo. sem kolektor vzel dol in ga sčistil.js sm ga kr z razredčilom in ga spirav ven. blo je pa ogromno olja not. pa poglej če maš slučajno preluknjan kolektor tam ko gre odušek iz bloka motorja v kolektor( železna cev). men ga je prežgalo in je smrdelo po oljo in hlapih bencina. sem ga zakital pa se drzi. od tej naprej mi ne kadi več.

seba

Citat od: aleszsg;153827ko si gledal v frgazer si odprl loputo in pogledal z svetilko na dno kolektorja.ker tam se nabira olje in mislim da ga vsake tolko časa potegne naprej v sesalne kanale. meni je  včasih ko sm avto vžgal potegnalo oje not in je kadil črno pa laufo je ko traktor sam to je bilo nekaj sekund no tk je mni delalo. sem kolektor vzel dol in ga sčistil.js sm ga kr z razredčilom in ga spirav ven. blo je pa ogromno olja not. pa poglej če maš slučajno preluknjan kolektor tam ko gre odušek iz bloka motorja v kolektor( železna cev). men ga je prežgalo in je smrdelo po oljo in hlapih bencina. sem ga zakital pa se drzi. od tej naprej mi ne kadi več.

loputo sem odprl, pogledal pa nisem noter (bemti) bom ponovil vajo.....
hvala za info :BigThumbs:

seba

Citat od: aleszsg;153827ko si gledal v frgazer si odprl loputo in pogledal z svetilko na dno kolektorja.ker tam se nabira olje in mislim da ga vsake tolko časa potegne naprej v sesalne kanale. meni je  včasih ko sm avto vžgal potegnalo oje not in je kadil črno pa laufo je ko traktor sam to je bilo nekaj sekund no tk je mni delalo. sem kolektor vzel dol in ga sčistil.js sm ga kr z razredčilom in ga spirav ven. blo je pa ogromno olja not. pa poglej če maš slučajno preluknjan kolektor tam ko gre odušek iz bloka motorja v kolektor( železna cev). men ga je prežgalo in je smrdelo po oljo in hlapih bencina. sem ga zakital pa se drzi. od tej naprej mi ne kadi več.

loputo sem odprl, pogledal pa nisem noter (bemti) bom ponovil vajo.....
hvala za info :BigThumbs:

seba

Danes malo testiral od kod olje na uplinjaču. Snel sem odušno cev ki gre iz motorja v plastiko pri uplinjaču, nastavil plastenko in se vozil kakšnih 10km. Plastična cev čista, plastenka prav tako, se pravi olje ne prihaja iz te cevi. Ker sem pred dnevi vse očistil ko sem snel plastiko nad uplinjačem in danes ponovno razdrl je bilo spet vse mastno od olja in se vidijo sledovi pod uplinjačem na tisti plastiki odspodaj  (sklepam da je to kolektor) da se "cedi" odteka proti tlom avta. Odprl sem tudi loputo v uplinjaču, posveti noter vendar zaradi tunanje svetlobe nič ne vidim...
Zanima me od kod to olje tam in to verjetno vpliva na porabo olja.
Avto med vožnjo dela normalno, nič ne kadi , pospešuje normalno, nič posebnih zvokov....

Očitno olje prihaja v uplinjač in mi izgoreva skupaj z bencinom in če avto peljem na določenih obratih mi ga zna kurit nenormalno...

Kaj naredit , se dato odpravit?

Prilagam 2 sliki ...

aleszsg

vzemi dol kolektor ali pa sam cev frgazer pa bš vido. lahko ti olje vrže iz drugega oduška ki gre iz bloka v kolektor.tista cev mora bit suha ne sme bit nič mastnega. drgač če maš dobro svetilko se vidi olje na dnu kolektorja. če maš veliko olja v kolektorju ti ga lahko pod gasom ko je loputa odprta začne metat nazaj na frgazer.

seba

Citat od: aleszsg;154207vzemi dol kolektor ali pa sam cev frgazer pa bš vido. lahko ti olje vrže iz drugega oduška ki gre iz bloka v kolektor.tista cev mora bit suha ne sme bit nič mastnega. drgač če maš dobro svetilko se vidi olje na dnu kolektorja. če maš veliko olja v kolektorju ti ga lahko pod gasom ko je loputa odprta začne metat nazaj na frgazer.

se da to popravit - odpravit?  oziroma kaj je vzrok?

sicer pa gre avto naslednji teden na podrobnejši temeljiti pregled.....

zlikovski

Možno je tudi, da se voziš na majhne relacije in se pozimi zadosti ne segreje in ti samo kondenzira.

seba

Citat od: zlikovski;154235Možno je tudi, da se voziš na majhne relacije in se pozimi zadosti ne segreje in ti samo kondenzira.

popolnoma mimo si ga pihno...... preberi še vse enkrat mogoče boš skapiral.....;)

zlikovski

Že doktorate delamo s tega :)

Godfather

Xsara Picasso letnik 2001 1.8 bencin ima fergazer? Tega nisem vedel, zmeraj sem mislil, da je 1.8i, motor z elektronski vbrizgom goriva.

Satelit85

bel dim?? HABEMUS PAPAS :=):BigThumbs:

Romzi

Citat od: Godfather;154404Xsara Picasso letnik 2001 1.8 bencin ima fergazer? Tega nisem vedel, zmeraj sem mislil, da je 1.8i, motor z elektronski vbrizgom goriva.
Mogoče bi zadevi bilo bolje reči "fergazer". Ker slovenskega izraza za "Intake Manifold" enostavno ne poznam(o).

alesz

Od nekdaj se v  pojavlja izraz "loputa plina" pri novejših pa "motorizirana loputa"..

superca13

Citat od: Romzi;154416Mogoče bi zadevi bilo bolje reči "fergazer". Ker slovenskega izraza za "Intake Manifold" enostavno ne poznam(o).

Poznamo izraz za Intake manifold...sesalni kolektor.

seba

enis ste pa res duhoviti.......upam da še kateremu rikne avto motor  kot je meni.....

pa lp iz foruma.......